Gerra osteko gosea eta estraperloa
Hizlaria(k): Jose Pagalday Garro (1927) Herria: Eskoriatza (Gipuzkoa)
Gerra ostean ezer ez zegoen. Baserrian bertako gariaren zati bat eman egin behar zen, baina bestea zen. Oiloak eta arrautzak bazeuden, baina oliorik ez. Behiaren gantza ere erabili zuten batzuek. Indar gabe zeuden denak, goseak. Lantegira joaten zen, eta burdinarik ez zegoen. Txatarra erosi eta funditzera bidaltzen zuten. Estraperloa egiten zen. Latoia eta nikela nola lortzen ziren. Zulodun erreala. Garia alemaniarrek eramaten zuten.
Informazio gehiago: Gerra osteko gosea eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua
Karmen Zurbano Egaña (1923)
Aramaio
-
Dimako errotak; errotariaren zaldia; Mañariraino errotara
Migel Iturrate Arriortua (1923)
Dima
-
Aitaren bisitak gerran eta gosea
Mari Tere Paskual Zapirain (1931)
Errenteria
-
Estraperlokoa jeneroa salgai
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Gosea eta errazionamendua
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Arraina Hendaian saltzen, ezkutuan
Julian Oronoz Alkain (1935)
Hondarribia
-
Estraperloko gantza erosten zuten, olioa garestia zen
Lucia Etxabe Zubizarreta (1927)
Soraluze
-
Etxe-jabeari jeneroa entregatu behar
Jesusa Sarriegi Aiestaran (1919)
Beasain
-
"Baba txikia" estraperloan
Pedro Armendariz Imaz (1925)
Ordizia
-
Gose garaia izanda ere, jatun txarra
Asun Guridi Ugalde (1937)
Urretxu