Gerra osteko gosea eta estraperloa
Hizlaria(k): Jose Pagalday Garro (1927) Herria: Eskoriatza (Gipuzkoa)
Gerra ostean ezer ez zegoen. Baserrian bertako gariaren zati bat eman egin behar zen, baina bestea zen. Oiloak eta arrautzak bazeuden, baina oliorik ez. Behiaren gantza ere erabili zuten batzuek. Indar gabe zeuden denak, goseak. Lantegira joaten zen, eta burdinarik ez zegoen. Txatarra erosi eta funditzera bidaltzen zuten. Estraperloa egiten zen. Latoia eta nikela nola lortzen ziren. Zulodun erreala. Garia alemaniarrek eramaten zuten.
Informazio gehiago: Gerra osteko gosea eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Irina lortzeko oztopoak
Juan Bautista Aizpurua Ormaetxea (1936)
Andoain
-
Tifusarekin jende mordoa hil zen
Maria Concepcion Beraetxe Aranburu (1925)
Lasarte-Oria
-
Gerraostean, asko fraide eta apaiz
Emilio Lizeaga Aranburu (1936)
Hernani
-
Gerra garaian zer jaten zen
Petra Aguirregomezcorta (1926) Pedro Egiguren Larrañaga (1927)
Eibar
-
Animalia hilketa kontrolatua
Seberiano Iñarra Lizarazu (1926)
Errenteria
-
Beraiek etxeko elikagaiak; kaleko jendea goseak
Martina Iturrioz Lazkano (1933)
Lasarte-Oria
-
Soloak ematen zuena jaten zen
Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929)
Ibarrangelu
-
Auzoko errotak prezintatuta eta gauez Aizpurutxora joan behar
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Ogi estraperloa
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Errazionamendu garaian, okindegian neskame
Inazia Llodio Bengoa (1917)
Arrasate