Gerra osteko gosea eta estraperloa
Hizlaria(k): Jose Pagalday Garro (1927) Herria: Eskoriatza (Gipuzkoa)
Gerra ostean ezer ez zegoen. Baserrian bertako gariaren zati bat eman egin behar zen, baina bestea zen. Oiloak eta arrautzak bazeuden, baina oliorik ez. Behiaren gantza ere erabili zuten batzuek. Indar gabe zeuden denak, goseak. Lantegira joaten zen, eta burdinarik ez zegoen. Txatarra erosi eta funditzera bidaltzen zuten. Estraperloa egiten zen. Latoia eta nikela nola lortzen ziren. Zulodun erreala. Garia alemaniarrek eramaten zuten.
Informazio gehiago: Gerra osteko gosea eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Ogia, taloa eta morokila egiten
Gloria Susaeta Onaindia (1929)
Muxika
-
Gerraosteko gosea
Maria Luisa Jaka Legorburu (1935)
Donostia
-
Baserrian goserik ez
Mari Tere Aboitiz Iriarte (1924) Juan Uribarren Atxabal (1924)
Lekeitio
-
Azokara saltzera etortzen ziren baserritarrei txokolatea lapurtzen
Joxe Mari Galparsoro Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Etxejabeari ordaindu behar izaten zitzaion errenta nolakoa zen
Maria Meabebasterretxea () Pedro Sarasua ()
Mallabia
-
Estraperloa II: Tolosatik
Xalbadora Roldan Iturrioz (1922)
Andoain
-
Ogi txuria ogi beltzaren truke
Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947)
Donostia
-
Goizuetako bidea
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Mendira joatea eta hondarra saltzea
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Oñati
-
JAZ-Zubiaurre: Merkatuak zabaltzen
Eduardo Zubiaurre Ariznabarreta (1972)
Eibar


