Gerra osteko gosea eta estraperloa
Hizlaria(k): Jose Pagalday Garro (1927) Herria: Eskoriatza (Gipuzkoa)
Gerra ostean ezer ez zegoen. Baserrian bertako gariaren zati bat eman egin behar zen, baina bestea zen. Oiloak eta arrautzak bazeuden, baina oliorik ez. Behiaren gantza ere erabili zuten batzuek. Indar gabe zeuden denak, goseak. Lantegira joaten zen, eta burdinarik ez zegoen. Txatarra erosi eta funditzera bidaltzen zuten. Estraperloa egiten zen. Latoia eta nikela nola lortzen ziren. Zulodun erreala. Garia alemaniarrek eramaten zuten.
Informazio gehiago: Gerra osteko gosea eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Kupoarekin udaletxeak tranpa egiten zuen
Pepa Bikandi Ibarretxebea (1922)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraosteko lapurrak. Ura eta arropa garbiketa
Sebastiana Balanzategi Unzueta (1929)
Aramaio
-
Estraperloa
Antonina Barricarte Zolina (1934)
Etxarri Aranatz
-
Gerra osteko kontuak
Lucia Areitioaurtena Isasi-Isasmendi (1925)
Ermua
-
Gerraoste gogorra
Jose Ramon Urizar Zurinaga (1931)
Elorrio
-
Gerraostean, soldadutza eta gosea
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Igogailu fabrikan
Patxi Mugerza (1936)
Donostia
-
Ogi gosea errazionamendu garaian
Elias Galartza Aranguren (1935)
Aramaio
-
Behar handiko garaietan, katua asko jaten zen
Fernantxo Intxaurrandieta Aizpurua (1947)
Lezo
-
Babarrun bila Nafarroara, bizikletan
Andres Ormazabal Izeta (1916)
Donostia