Gerra osteko gosea eta estraperloa
Hizlaria(k): Jose Pagalday Garro (1927) Herria: Eskoriatza (Gipuzkoa)
Gerra ostean ezer ez zegoen. Baserrian bertako gariaren zati bat eman egin behar zen, baina bestea zen. Oiloak eta arrautzak bazeuden, baina oliorik ez. Behiaren gantza ere erabili zuten batzuek. Indar gabe zeuden denak, goseak. Lantegira joaten zen, eta burdinarik ez zegoen. Txatarra erosi eta funditzera bidaltzen zuten. Estraperloa egiten zen. Latoia eta nikela nola lortzen ziren. Zulodun erreala. Garia alemaniarrek eramaten zuten.
Informazio gehiago: Gerra osteko gosea eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Abereengatik domeketan ere lan
Miren Ensunza Valier (1934)
Errigoiti
-
Gaztaina egosiak jaten zituzten artoa zuritu ondoren
Manuel Odriozola Otaegi (1931)
Anoeta
-
Esne partitzea, errazionamendua eta nazionalak
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Gurdikada gari entregatu behar
Isidoro Mugerza San Martin (1927)
Mendaro
-
Irina estraperloan
Josefa Gabilondo Agirregomezkorta (1920)
Elgoibar
-
Zilarrezko txanponekin ogi zuria
Mateo Malaxetxebarria Lauzirika (1926)
Gernika-Lumo
-
Neskame, gose garaian
Felipa Urkia Elorza (1922)
Oñati
-
Errazionamendua eta estraperloa
Pilar Lizarralde Mitxelena (1935)
Donostia
-
Errazionamendua
Arantxa Agirre Zabaleta (1933)
Amasa-Villabona
-
Josten ikastera
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa