Gerra ondoren, errazionamendua
Hizlaria(k): Carmen Gonzalez Oiarbide (1922) Herria: Hondarribia (Gipuzkoa)
Gerra ondoko errazionamendua. Kale nagusian erosten zituzten gauzak. Goserik ez zuten pasatu. Ogia. Militarrek saldu egiten zuten. Estraperloko olioa.
Pasartearen kokapena
Informazio gehiago: Gerra ondoren, errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Kalean gosea gerra ostean
Maritxu Rekondo Iribar (1927)
Urnieta
-
Estraperloko gantza erosten zuten, olioa garestia zen
Lucia Etxabe Zubizarreta (1927)
Soraluze
-
Hondoratutako ontziko gomekin aberastu
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio
-
Etxeko elikadura: estraperloko irina eta baratzeko produktuak
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani
-
Goserik ez, baina mizkinkeriarik ere ez
Begoña Bilbao Aberasturi (1931)
Bermeo
-
Kontrabandoa, Guardiak kontrolatuta
Joxe Ramon Goikoetxea Berra (1931)
Hondarribia
-
Gerraosteko eskasia
Antonio Zabala Zalakain (1937)
Andoain
-
Gerraostean janaririk ez; kanoi lantegiko ekonomatoa
Manuel Galarraga Aldai (1924)
Soraluze
-
Albizturko errota
Pakita Peñagarikano Elosegi (1926)
Tolosa
-
Errazionamendua; Michelin-eko ekonomatoa; Gozotegia
Maria Luisa Aginaga Zabaleta (1939)
Lasarte-Oria