Gerra denboran elikatzea; errazionamendua
Hizlaria(k): Julian Astola Argoitia (1926) Herria: Aramaio (Araba)
Gerra ostean, ez zuten goserik pasatu. Ganadu eta oiloekin nahikoa okela eta arrautza izaten zuten. Oleta gari lekua ez zenez, entregatu beharrik ez zuten izaten. Garia etxerako lain ozta-ozta edukitzen zuten. Txokolatea, olioa eta horrelakoak errazionamendutik jasotzen zituzten.
Informazio gehiago: Gerra denboran elikatzea; errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Baserrian beti zegoen jatekoa
Antonio Kortajarena Kortajarena (1928)
Zizurkil
-
Gerraosteko egoera; kalean gosea
Isabel Jauregi Mendizabal (1926)
Antzuola
-
Soldaduskan ogi faltarik ez
Jose Azpeitia Otaño (1924)
Zarautz
-
Maindireak garbitzen
Inocencia Markotegi Razkin (1931)
Etxarri Aranatz
-
Olioa urtu behar
Josefina Lete Larrañaga (1934)
Antzuola
-
Kupoarekin udaletxeak tranpa egiten zuen
Pepa Bikandi Ibarretxebea (1922)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamendu garaia
Tomasa Urien Intxausti (1926)
Durango
-
Gerraren eraginak: hildako soldaduak, tela falta, sakeoak
Maria Piedad Lopez Ferrera (1926)
Berrobi
-
Kontrabandoa eta pikarokeria
Fermin Belamendia Arrillaga (1929)
Andoain
-
Militarren terrenoetan nekazari lanetan
Dionisio Amundarain Alegria (1922)
Ibarra