Gerrako eta gerraosteko elikadura
Hizlaria(k): Iñaki Goñi Galarraga (1929) Herria: Errenteria (Gipuzkoa)
Gerra garaian, aita kanpoan zela, amak zaindu zituen 7 seme-alabak. Gerra garaian janaria bazegoen, baina 1940tik aurrera gosete handiak izan ziren. Errazionamenduko ogia lortzen zuten eta taloa egiten zuen amak. Taloa egiteko irina ehotzera ezkutuan joaten ziren errotara. Inoiz guardia zibilek ama kontrabandoko zerbaitekin harrapatu zutenean, kendu egin zioten. Gose garaian, baba jaten zuten.
Informazio gehiago: Gerrako eta gerraosteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Etxerako irina Forondatik
Tomas Lopez de Letona Arruabarrena (1923)
Otxandio
-
Errazionamenduko janaria jasotzeko lekuak eta ilarak
Joxe Goñi Urreaga (1928)
Astigarraga
-
Antzuolara, irin bila
Mariano Izagirre Lakunza (1937)
Urretxu
-
Errazionamendu txartelak gerraostean
Felix Arroitajauregi Altuna (1940)
Eibar
-
Dirua behar zen
Pili Otazua Elordieta (1934)
Arratzu
-
Beasaingo fabrikak ekarritako dirua
Pedro Armendariz Imaz (1925)
Ordizia
-
Estraperloaren inguruko azalpenak
Blas Aramendi Aranberri (1927)
Azkoitia
-
Estraperlokoa jeneroa salgai
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Errazionamendu garaiko menuak
Bittori Zabala Zalakain (1924)
Andoain
-
Txerria isilka hiltzeko komeriak
Mari Karmen Ansa Zinkunegi (1937)
Andoain


