Gerrako eta gerraosteko elikadura
Hizlaria(k): Iñaki Goñi Galarraga (1929) Herria: Errenteria (Gipuzkoa)
Gerra garaian, aita kanpoan zela, amak zaindu zituen 7 seme-alabak. Gerra garaian janaria bazegoen, baina 1940tik aurrera gosete handiak izan ziren. Errazionamenduko ogia lortzen zuten eta taloa egiten zuen amak. Taloa egiteko irina ehotzera ezkutuan joaten ziren errotara. Inoiz guardia zibilek ama kontrabandoko zerbaitekin harrapatu zutenean, kendu egin zioten. Gose garaian, baba jaten zuten.
Informazio gehiago: Gerrako eta gerraosteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Gose denboran baserrietan goserik ez
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta
-
Gerraosteko miseria
Markos Gerediaga Bilbao (1925)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraosteko gosea
Joxepa Arrillaga Mendiluze (1922)
Donostia
-
Jatekoa entregatu behar
Maritxu Arrieta Arrieta (1925)
Donostia
-
Gerraostean ogi falta
Joxe Joakin Sarasua Urkizu (1938)
Lezo
-
Errazionamendu gogorragoa batzuentzat
Gregoria Gandiaga Onaindia (1919)
Markina-Xemein
-
Gaileten apurren zain
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria
-
Ahal bezala bizitzan aurrera egiten
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo
-
Tabakoa estraperloan saltzen zuen
Jesusa Izagirre Esturo (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Angulen kontrabandoan: 15 kilo sabelaldean
Maria Goikoetxea Kanpandegi (1927)
Hondarribia