Gerrako eta gerraosteko elikadura
Hizlaria(k): Iñaki Goñi Galarraga (1929) Herria: Errenteria (Gipuzkoa)
Gerra garaian, aita kanpoan zela, amak zaindu zituen 7 seme-alabak. Gerra garaian janaria bazegoen, baina 1940tik aurrera gosete handiak izan ziren. Errazionamenduko ogia lortzen zuten eta taloa egiten zuen amak. Taloa egiteko irina ehotzera ezkutuan joaten ziren errotara. Inoiz guardia zibilek ama kontrabandoko zerbaitekin harrapatu zutenean, kendu egin zioten. Gose garaian, baba jaten zuten.
Informazio gehiago: Gerrako eta gerraosteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Labasua eta errotara joatea gauez
Gregoria Gandiaga Onaindia (1919)
Markina-Xemein
-
Itsasontzien motorrak
Xabier Irureta Sasiain (1936)
Zumaia
-
Miseria handia gerra ostean
Jesus Artetxe Malaxetxebarria (1928) Patxi Etxaburu Ajarrista (1929)
Ondarroa
-
Garia erein eta entregatu egin behar
Joxe Mari Lertxundi Zuloaga (1932)
Aia
-
Gerra ostean janaria urri
Eusebio Lazkano Lizarralde (1917)
Oñati
-
Gosea zetorrenaren beldurrez, hautsa jaten
Maite San Miguel Arrizabalaga (1930)
Zumarraga
-
Garia konfiskatzen zieten
Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928)
Soraluze
-
Gerraostean kontrabandoa eta estraperloa Ataunen
Joxe Bikuña Agirre (1935)
Ataun
-
Paretan zuloa, paketeak gordetzeko
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Baserrian beti zegoen jateko zerbait
Dolores Uribe Otegi (1937)
Otxandio