Gerrako eta gerraosteko elikadura
Hizlaria(k): Iñaki Goñi Galarraga (1929) Herria: Errenteria (Gipuzkoa)
Gerra garaian, aita kanpoan zela, amak zaindu zituen 7 seme-alabak. Gerra garaian janaria bazegoen, baina 1940tik aurrera gosete handiak izan ziren. Errazionamenduko ogia lortzen zuten eta taloa egiten zuen amak. Taloa egiteko irina ehotzera ezkutuan joaten ziren errotara. Inoiz guardia zibilek ama kontrabandoko zerbaitekin harrapatu zutenean, kendu egin zioten. Gose garaian, baba jaten zuten.
Informazio gehiago: Gerrako eta gerraosteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloko kontuak
Antonio Zubizarreta Berraondo (1921)
Aretxabaleta
-
Garirik ez, artoa ugari
Juan Joxe Azkue Iarza (1938) Seberiana Azkue Iarza (1932)
Donostia
-
Errotan estraperloan
Sebastian Ituarte Aranbarri (1938)
Mutriku
-
Kupoa eman beharra zegoen garaia
Paskual Uribe Jaio (1926)
Durango
-
Kafe-garraioan
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Kontrabandorako metodoak
Maria Pilar Cia Gaztelu (1938) Tomas Cia Gaztelu (1933)
Baztan
-
Kupoa entregatu behar
Carmen Irusta Alakano (1922)
Muxika
-
Mundakan burdin usaindun irina
Txomin Hormaetxea Uriagereka (1930)
Bermeo
-
Atallura irin bila
Maria Jauregi Zubillaga (1929)
Tolosa
-
Murgako errotara gauez
Juana Elorza Beitia (1924)
Legutio