Gerrako eta gerraosteko elikadura
Hizlaria(k): Iñaki Goñi Galarraga (1929) Herria: Errenteria (Gipuzkoa)
Gerra garaian, aita kanpoan zela, amak zaindu zituen 7 seme-alabak. Gerra garaian janaria bazegoen, baina 1940tik aurrera gosete handiak izan ziren. Errazionamenduko ogia lortzen zuten eta taloa egiten zuen amak. Taloa egiteko irina ehotzera ezkutuan joaten ziren errotara. Inoiz guardia zibilek ama kontrabandoko zerbaitekin harrapatu zutenean, kendu egin zioten. Gose garaian, baba jaten zuten.
Informazio gehiago: Gerrako eta gerraosteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Udan Hernanira eta 17 urterekin okin
Xabier Isasti Etxeberria (1928)
Donostia
-
Baserrira joaten ziren jatera gose garaian
Arnaldo Bolumburu Inza (1933)
Eibar
-
Ondarroan gosea sasoiko gizonak alde eginda zeudelako
Jesus Artetxe Malaxetxebarria (1928) Patxi Etxaburu Ajarrista (1929)
Ondarroa
-
Tailerretan, emakume mordoa
Mari Carmen Agirre Berezibar (1924) Julita Arregi Etxeberria (1924)
Eibar
-
Gose handia pasa zuten
Pepi Astigarraga Urkola (1932)
Lasarte-Oria
-
Umetatik arrantzan pantxotan
Rufo Isasti Aizpuru (1936)
Getaria
-
Errazionamenduan emandakoa txahalentzat
Anjel Alberdi Aldalur (1930)
Azpeitia
-
Goserik ez
Hirune Etxebarria Bastegieta (1923)
Gernika-Lumo
-
Amak errazionamenduko ogia ez jateko esaten zien
Damiana Belaustegi Jaio (1924)
Mendata
-
Artoa eta babarrunei esker ez zuten goserik pasa
Santos Irazustabarrena Ermina (1928)
Alegia