Gerrako eta gerraosteko elikadura
Hizlaria(k): Iñaki Goñi Galarraga (1929) Herria: Errenteria (Gipuzkoa)
Gerra garaian, aita kanpoan zela, amak zaindu zituen 7 seme-alabak. Gerra garaian janaria bazegoen, baina 1940tik aurrera gosete handiak izan ziren. Errazionamenduko ogia lortzen zuten eta taloa egiten zuen amak. Taloa egiteko irina ehotzera ezkutuan joaten ziren errotara. Inoiz guardia zibilek ama kontrabandoko zerbaitekin harrapatu zutenean, kendu egin zioten. Gose garaian, baba jaten zuten.
Informazio gehiago: Gerrako eta gerraosteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Gosea eta hotza, gerraostean
Itziar Arzelus Arrieta (1928)
Donostia
-
Gerra osteko gosea eta estraperloa
Jose Pagalday Garro (1927)
Eskoriatza
-
Kupoarekin udaletxeak tranpa egiten zuen
Pepa Bikandi Ibarretxebea (1922)
Amorebieta-Etxano
-
Gerra sasoiko errazionamendua
Zipriano Askasibar Sagastigutxia (1927)
Zaldibar
-
Gerra ostean, ogia nola lortzen zuten
Joxe Goñi Urreaga (1928)
Astigarraga
-
Zuaznabarreko errotako amona
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Lehen bi taloak maistrarentzat
Migel Urdanpilleta Otegi (1935)
Hernani
-
Abere-hiltzea isilpean
Teodoro Mujika Salaberria (1924)
Zizurkil
-
Errazionamendua
Arantxa Agirre Zabaleta (1933)
Amasa-Villabona
-
Garai bateko gosea
Maria Luisa San Sebastian Larraza (1947)
Orio