Gerrako eta gerraosteko elikadura
Hizlaria(k): Iñaki Goñi Galarraga (1929) Herria: Errenteria (Gipuzkoa)
Gerra garaian, aita kanpoan zela, amak zaindu zituen 7 seme-alabak. Gerra garaian janaria bazegoen, baina 1940tik aurrera gosete handiak izan ziren. Errazionamenduko ogia lortzen zuten eta taloa egiten zuen amak. Taloa egiteko irina ehotzera ezkutuan joaten ziren errotara. Inoiz guardia zibilek ama kontrabandoko zerbaitekin harrapatu zutenean, kendu egin zioten. Gose garaian, baba jaten zuten.
Informazio gehiago: Gerrako eta gerraosteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Arantzara irin bila
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Guardia Zibila etxea arakatzen
Bittori Zapiain Mendiola (1929)
Astigarraga
-
Kaletarrak gaztainak eta egurra biltzera
Antonio Gorostidi Etxaleku (1931)
Tolosa
-
Amezketarrak eta mikeleteak
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Donostiako kofradia, gose urteak asetuz
Manuel Oliden Kortajarena (1941)
Donostia
-
Gerra garaiko kontuak I
Antonia Mendiola Larrañaga (1921)
Etxarri Aranatz
-
Errazionamendu garaiko janaria eta xaboia
Laureano Telleria Ordozgoiti (1935)
Segura
-
Animaliak pasatzen
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Gerraostean, baserri eta lursail gutxi zen herrietan miseria
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Txarrena etxerako, onena saltzeko
Domingo Euba Sagastigordia (1924)
Amorebieta-Etxano