Errotara, artoarekin, gero taloa egiteko
Hizlaria(k): Joxe Mari Urola Oiartzabal (1934) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Errotara Andoaindik Zizurkilera joaten ziren, Loidi errotara. Irin ona egiten zuten han. Ogirik ez zen, eta taloa egin behar. Sardina zaharrak erdibana jaten zituzten.
Informazio gehiago: Errotara, artoarekin, gero taloa egiteko
Ekonomia gerraostean
-
Barazkien salmenta ona gerraostean
Mari Ardanza Azkarate (1927)
Durango
-
Errazionamendua; Barrutin lurperatutako militarra
Bittori Zarrabeitia Lauzirika (1926)
Kortezubi
-
Olio botila puskatu zitzaienekoa
Mertxe Uranga Uranga (1937)
Donostia
-
Elbarri izanagatik, otartekoa jaso
Rafael Ollokiegi Yeregi (1937)
Lasarte-Oria
-
Errazionamendu garaian ogi zuria nahi
Lorea Amutxastegi Aspiazu (1935)
Ondarroa
-
Errazionamendu garaiko sistemaren kontraesanak
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Soroko lanak makinarekin
Carmen Larruskain Madariaga (1926)
Gernika-Lumo
-
Ogi gosea
Gregori Goitia Izurieta (1919)
Lekeitio
-
Gibel-lapikoa gonapean ezkutatu
Ali Goiti Agirre (1926)
Mañaria
-
Hamabi urterekin Galarditarren dendara lanera
Maria Jesus Urkiola Soraluze (1930)
Lasarte-Oria