Errotara, artoarekin, gero taloa egiteko
Hizlaria(k): Joxe Mari Urola Oiartzabal (1934) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Errotara Andoaindik Zizurkilera joaten ziren, Loidi errotara. Irin ona egiten zuten han. Ogirik ez zen, eta taloa egin behar. Sardina zaharrak erdibana jaten zituzten.
Informazio gehiago: Errotara, artoarekin, gero taloa egiteko
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean, diru gutxi eta errazionamendua
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Ogia ala harria?
Juan Aizpurua Otegi (1924)
Andoain
-
Gerra ostea: miseria zegoeneko garaia
Juanito Unanue Aizpuru (1932)
Azpeitia
-
12 urterekin morroi
Julian Zinkunegi Agirre (1930)
Lizartza
-
Bilboko salesiarretara ikastera joan, eta soroan beharrean
Juan Martin Bermeosolo Gabiola (1925)
Ea
-
Hamalau seniderentzat, janaririk bai?
Maria Concepcion Beraetxe Aranburu (1925)
Lasarte-Oria
-
Lehengo dendak eta negozioak II
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Oñati
-
Txerri-hiltzea, ezkutuan
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Gerraostea: errazionamendua, kupoa eta miaketak
Arsenio Irazabalbeitia Araiztegi (1930)
Antzuola
-
Kalean, gosea; baserrian, lana
Joxe Mari Iraola Olano (1929)
Tolosa