Errotara, artoarekin, gero taloa egiteko
Hizlaria(k): Joxe Mari Urola Oiartzabal (1934) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Errotara Andoaindik Zizurkilera joaten ziren, Loidi errotara. Irin ona egiten zuten han. Ogirik ez zen, eta taloa egin behar. Sardina zaharrak erdibana jaten zituzten.
Informazio gehiago: Errotara, artoarekin, gero taloa egiteko
Ekonomia gerraostean
-
Goserik ez, hotza bai
Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947)
Donostia
-
Arabara gari eta patata bila
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide
-
Guardia Zibila, mikeleteak eta jatekoa
Jose Luis Pagoaga Soraluze (1943)
Mutriku
-
Martuteneko bizimodua
Manolo Ibarguren Molinaga (1929)
Lizartza
-
Gerra ondorengo kontuak
Rufina Irazu Amundarain (1923)
Asteasu
-
Gerra ostean auzoan errotarik ez
Bernabe Belategi Lopez de Egino (1931)
Oñati
-
Gauez erosketak eta banaketak egiten
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Errazionamendua; "tipo único" tela
Mertxe Pagoaga Etxaburu (1929)
Lekeitio
-
Baserritik ekartzen zuten jatekoa
Mertxe Uranga Uranga (1937)
Donostia
-
Tifusarekin jende mordoa hil zen
Maria Concepcion Beraetxe Aranburu (1925)
Lasarte-Oria