Errotara, artoarekin, gero taloa egiteko
Hizlaria(k): Joxe Mari Urola Oiartzabal (1934) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Errotara Andoaindik Zizurkilera joaten ziren, Loidi errotara. Irin ona egiten zuten han. Ogirik ez zen, eta taloa egin behar. Sardina zaharrak erdibana jaten zituzten.
Informazio gehiago: Errotara, artoarekin, gero taloa egiteko
Ekonomia gerraostean
-
Eskean eta lapurretan ibili beharra
Laurentzi Aretxabaleta Goikoetxea (1930)
Markina-Xemein
-
Errotara bidean, Guardia Zibilak atxilotu
Joxe Mari Etxabe Goikoetxea (1930)
Zumaia
-
Gerra garaian Donostian babes
Maite Munarriz Cordero (1928)
Lezo
-
Errazionamendua tabernetan jasotzen zen
Juanita Gangoiti Etxebarria (1923)
Gernika-Lumo
-
Errotako tranpak
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Errazionamendua
Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934)
Oñati
-
Estraperloko gasolina eta olioa, zuhatzetan gordeta
Felix Olaizola Alkorta (1928)
Zestoa
-
Ogia errazionamenduan
Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933)
Zaldibar
-
Frankismo garaiko lan-giroa
Antonio Irazola Altuna (1924)
Bergara
-
Itzulera gogorra: denean eskasia
Jon Lasuen Goikolea (1921)
Otxandio