Errotara, artoarekin, gero taloa egiteko
Hizlaria(k): Joxe Mari Urola Oiartzabal (1934) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Errotara Andoaindik Zizurkilera joaten ziren, Loidi errotara. Irin ona egiten zuten han. Ogirik ez zen, eta taloa egin behar. Sardina zaharrak erdibana jaten zituzten.
Informazio gehiago: Errotara, artoarekin, gero taloa egiteko
Ekonomia gerraostean
-
Razionamentua; estraperloa
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Errotan beti ez berri onak
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Gerra osteko gosea
Pilar Barrena Kortabarria (1922)
Oñati
-
Ama estraperloan
Begoña Sarasola Mitxelena (1938)
Errenteria
-
Kartila, ehotakoa apuntatzeko
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Gerraostea Bergaran
Florita Izuskiza Zubizarreta (1927)
Bergara
-
Portuko janaria etxera eramaten zuten langileek
Jabier Esnaola Akarreta (1939)
Pasaia
-
Gerraosteko gari eta arto ehotzeak
Teresa Jaio Rementeria (1924)
Durango
-
Trenean garia ez harrapatzeko egindakoak
Justo Camino Ibargoien (1930)
Usurbil
-
Zilarrezko txanponak gorde
Juli Exposito Loinaz (1925)
Ordizia