Estraperloa eta errazionamendua
Hizlaria(k): Maritxu Maiztegi Arregi (1929) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Goiko Bentako sukaldea nolakoa zen. Egurra eta ikatza, ekonomikarako. Labesua. Ogia egiten zuten batzuetan. Errazionamendu garaian, taloak. Errotara joaten ziren. Garia gauez ere eho izan zuten. Arabatik ekarritako irin zakuak. Kontrolak. Patata entregatu beharra.
Informazio gehiago: Estraperloa eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloa trenean
Ixabel Zuaznabar Irulegi (1938)
Lasarte-Oria
-
Soldadutzan hildakoak
Joxe Mari Mitxelena Gelbentzu (1925)
Oiartzun
-
Baserrian ez zuten goserik pasa, baina kalean miseria zegoen
Joxe Mari Arruabarrena Otaegi (1925)
Belauntza
-
Luzuriagan lanean hasi eta utzi
Laxaro Iparragirre Perurena (1929)
Errenteria
-
Azeriekin etxerik etxe; zekorrak estraperloan
Juan Mari Uribarren Leturiaga (1938)
Aramaio
-
12 urterekin morroi
Julian Zinkunegi Agirre (1930)
Lizartza
-
Estraperloa eta errazionamendua
Mariano Izagirre Lakunza (1937) Paulo Izagirre Lakunza (1943)
Urretxu
-
Gerraosteko miseria
Encarna Yarza Zendoia (1915)
Amasa-Villabona
-
Etxean egiten zuen ogia, errazionamendukoa ez zelako jateko modukoa
Joxe Mari Iraola Zabalo (1920)
Anoeta
-
Gose garaia izanda ere, jatun txarra
Asun Guridi Ugalde (1937)
Urretxu