Estraperloa eta errazionamendua
Hizlaria(k): Maritxu Maiztegi Arregi (1929) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Goiko Bentako sukaldea nolakoa zen. Egurra eta ikatza, ekonomikarako. Labesua. Ogia egiten zuten batzuetan. Errazionamendu garaian, taloak. Errotara joaten ziren. Garia gauez ere eho izan zuten. Arabatik ekarritako irin zakuak. Kontrolak. Patata entregatu beharra.
Informazio gehiago: Estraperloa eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Kontrabandoko tabakoa
Genaro Agirre Mendizabal (1919)
Legazpi
-
Etxean bildu ezindako besteko "kupoa"
Dolores Egues Saizar (1928) Lucia Egues Saizar (1925)
Berastegi
-
Gerraosteko gosea
Jose Inazio Lasa Odriozola (1924)
Beasain
-
Gerra ondorenean goserik ez, baina falta bai
Esteban Olaizola Mitxelena (1944)
Lezo
-
Eskolarik ez gerra denboran
Lucio Urzelai Gantxegi (1922)
Bergara
-
Baserritarrei erosten zizkieten produktuak
Jose Mari Madariaga Sierra-Sesumaga (1933)
Durango
-
Gerraosteko miseria eta ogi beltza; estraperloa
Juanita Zelaia Balenziaga (1918)
Markina-Xemein
-
Gerraosteko errazionamendua
Jose Luis Bizkarra Etxebarria (1930)
Mañaria
-
Baserritarren esnea entregatu behar
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Estraperloa
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi