Estraperloa eta errazionamendua

Estraperloa eta errazionamendua <p>Goiko Bentako sukaldea nolakoa zen. Egurra eta ikatza, ekonomikarako. Labesua. Ogia egiten zuten batzuetan. Errazionamendu garaian, taloak. Errotara joaten ziren. Garia gauez ere eho izan zuten. Arabatik ekarritako irin zakuak. Kontrolak. Patata entregatu beharra.</p>

Hizlaria(k): Maritxu Maiztegi Arregi (1929)
Herria: Oñati (Gipuzkoa)

Goiko Bentako sukaldea nolakoa zen. Egurra eta ikatza, ekonomikarako. Labesua. Ogia egiten zuten batzuetan. Errazionamendu garaian, taloak. Errotara joaten ziren. Garia gauez ere eho izan zuten. Arabatik ekarritako irin zakuak. Kontrolak. Patata entregatu beharra.

Informazio gehiago: Estraperloa eta errazionamendua

Ekonomia gerraostean