Estraperloa eta errazionamendua
Hizlaria(k): Maritxu Maiztegi Arregi (1929) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Goiko Bentako sukaldea nolakoa zen. Egurra eta ikatza, ekonomikarako. Labesua. Ogia egiten zuten batzuetan. Errazionamendu garaian, taloak. Errotara joaten ziren. Garia gauez ere eho izan zuten. Arabatik ekarritako irin zakuak. Kontrolak. Patata entregatu beharra.
Informazio gehiago: Estraperloa eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloko garia
Visitacion Larrinaga Arrese-Igor (1920)
Irura
-
Babarruna entregatu beharra
Dolores Lopetegi Aiestaran (1916)
Lezo
-
Estraperloko gasolina eta olioa, zuhatzetan gordeta
Felix Olaizola Alkorta (1928)
Zestoa
-
Gerraosteko janari eskasia
Felix Elorza Loidi (1936)
Aramaio
-
Errazionamendu gogorragoa batzuentzat
Gregoria Gandiaga Onaindia (1919)
Markina-Xemein
-
Katuak ilobak maino maiteago
Anastasio Beaskoetxea Egiarte (1925)
Mendata
-
Gerraostean baserritarrekin trukea
Juanito Arantzamendi Mugartegi (1916)
Ondarroa
-
Gerraosteko gari eta arto ehotzeak
Teresa Jaio Rementeria (1924)
Durango
-
Lurrazpiko errota ezkutua
Joxe Salegi Egaña (1926)
Zumarraga
-
Aita sagar garraio Bedaio aldetik Errenteriara
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria


