Estraperloa eta errazionamendua
Hizlaria(k): Maritxu Maiztegi Arregi (1929) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Goiko Bentako sukaldea nolakoa zen. Egurra eta ikatza, ekonomikarako. Labesua. Ogia egiten zuten batzuetan. Errazionamendu garaian, taloak. Errotara joaten ziren. Garia gauez ere eho izan zuten. Arabatik ekarritako irin zakuak. Kontrolak. Patata entregatu beharra.
Informazio gehiago: Estraperloa eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Babarrunak, garia eta abereak ezkutatzen
Joxe Mari Iraola Olano (1929)
Tolosa
-
20 durorekin, aberats
Bittori Zabala Zalakain (1924)
Andoain
-
Oihalgintzako eta estraperloko dirua barra-barra
Lucia Areitioaurtena Isasi-Isasmendi (1925)
Ermua
-
Gerraostean gosea; etxeko garia eta artoa entregatu beharra
Dominga Beitia Urkia (1936)
Bergara
-
Gosete sasoian arrautza frijitua amaitzeko penaz
Maria Jesus Urkiola Soraluze (1930)
Lasarte-Oria
-
Estraperloko garia eta neurriak
Juana Garmendia Uzkudun (1924)
Errezil
-
Etxeko txorizoak eta irina gordetzen
Fermin Etxebarria Elorza (1928)
Aramaio
-
Estraperloa, gose garaian
Bernardo Altuna Telleria (1932)
Donostia
-
Kontrola saihesten
Sorkunde Iturria Lasa (1930)
Errenteria
-
Abarka jarrita, errotaren hotsa leuntzeko
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa