Estraperloa eta errazionamendua
Hizlaria(k): Maritxu Maiztegi Arregi (1929) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Goiko Bentako sukaldea nolakoa zen. Egurra eta ikatza, ekonomikarako. Labesua. Ogia egiten zuten batzuetan. Errazionamendu garaian, taloak. Errotara joaten ziren. Garia gauez ere eho izan zuten. Arabatik ekarritako irin zakuak. Kontrolak. Patata entregatu beharra.
Informazio gehiago: Estraperloa eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Gerra eta gosea
Patxi Maiza Urrestarazu (1933)
Ordizia
-
Jatekoa entregatu behar
Maritxu Arrieta Arrieta (1925)
Donostia
-
Gerra denboran errazionamenduko ogia eta sakarina
Ramon Zubizarreta Larrañaga (1932)
Azkoitia
-
Indibidualismoa Eibarren
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Gerraostean janaririk ez
Lorenzo Balda Agirre (1936)
Lezo
-
Jeneroa nola edo hala lortzeko moldatzen ziren
Joxepa Urkiola Rezola (1934)
Ordizia
-
Garia entregatu behar; ogia errazionamenduan
Juli Larrañaga Garate (1921)
Mendaro
-
Dendako erosleen zorrak
Amaia Etxarri Erize (1934)
Hernani
-
Bueltan, San Jeronimo kalera; irakasle
Amale Arzelus Arrieta (1924)
Donostia
-
Umeen okerrak
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua