Estraperloa eta errazionamendua
Hizlaria(k): Maritxu Maiztegi Arregi (1929) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Goiko Bentako sukaldea nolakoa zen. Egurra eta ikatza, ekonomikarako. Labesua. Ogia egiten zuten batzuetan. Errazionamendu garaian, taloak. Errotara joaten ziren. Garia gauez ere eho izan zuten. Arabatik ekarritako irin zakuak. Kontrolak. Patata entregatu beharra.
Informazio gehiago: Estraperloa eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ondorengo kontuak
Rufina Irazu Amundarain (1923)
Asteasu
-
Estraperloko jakiak erosteko dirurik ez
Secundino Arrizabalaga Murua (1930)
Legazpi
-
Gerra ostean, diru gutxi eta errazionamendua
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Gosete sasoian arrautza frijitua amaitzeko penaz
Maria Jesus Urkiola Soraluze (1930)
Lasarte-Oria
-
Estraperloa trenean
Ixabel Zuaznabar Irulegi (1938)
Lasarte-Oria
-
Nafarroara irin bila
Manuel Iñarra Lizaratzu (1924) Inaxi Oiartzabal Etxeberria (1929)
Oiartzun
-
Kontrabandoa eta estraperloa
Jesus Amado Larraza Lizarraga (1918)
Etxarri Aranatz
-
Meta barruan ezkutatutako babarruna usteldu zitzaien
Benantzia Iraola Arruti (1923)
Donostia
-
Estrapeloa eta gosea
Ramon Zubizarreta Larrañaga (1932)
Azkoitia
-
Estraperloko ogia eta olioa eta ganbaran egindako fideoak
Maria Jesus Manterola Amas (1927)
Zumaia