Estraperloa eta errazionamendua
Hizlaria(k): Maritxu Maiztegi Arregi (1929) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Goiko Bentako sukaldea nolakoa zen. Egurra eta ikatza, ekonomikarako. Labesua. Ogia egiten zuten batzuetan. Errazionamendu garaian, taloak. Errotara joaten ziren. Garia gauez ere eho izan zuten. Arabatik ekarritako irin zakuak. Kontrolak. Patata entregatu beharra.
Informazio gehiago: Estraperloa eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Gari-jotzeko makinak
Luziana Biain Biain (1921)
Oñati
-
Donostiako kofradia, gose urteak asetuz
Manuel Oliden Kortajarena (1941)
Donostia
-
Estraperloko ogia, gerraostean
Bernarda Mercader Elurburu (1916)
Donostia
-
JAZ-Zubiaurre: artisautzatik industriara
Eduardo Zubiaurre Ariznabarreta (1972)
Eibar
-
Alemaniara janaria bidaltzen
Xeberiano Sistiaga Legorburu (1921)
Pasaia
-
Gerra ondorengo miseria
Joxe Mari Arruabarrena Otaegi (1925)
Belauntza
-
Artoa, taloak eta itxitako errotak
Primitibo Arregi Arizaga (1932)
Andoain
-
Aiete ez zen ardi eta gari tokia
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
-
Txerriak eta oiloak nola hazi
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Kanpotarrak harrituta Hendaiako kontrabandoarekin
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia