Estraperloa eta errazionamendua
Hizlaria(k): Maritxu Maiztegi Arregi (1929) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Goiko Bentako sukaldea nolakoa zen. Egurra eta ikatza, ekonomikarako. Labesua. Ogia egiten zuten batzuetan. Errazionamendu garaian, taloak. Errotara joaten ziren. Garia gauez ere eho izan zuten. Arabatik ekarritako irin zakuak. Kontrolak. Patata entregatu beharra.
Informazio gehiago: Estraperloa eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Aita estraperloan aritzeagatik kartzelara eraman zutenekoa
Anita Tolosa Goikoetxea (1941)
Urnieta
-
Gose-denboran artoa erreta
Antonio Zendoia Garmendia (1931)
Donostia
-
Gerraosteko premia
Adela Telleria Gallastegui (1924)
Eibar
-
Gurasoek lan asko egin zuten goserik pasa ez zezaten familian
Gregoria Albizu Beraza (1930)
Tolosa
-
Gerraostean krisia; zakuekin egindako arropak
Frantziska Egiguren Bereziartua (1924)
Iurreta
-
Soldataren ordez, patata
Karidad Mendizabal (1929)
Mutriku
-
Gerraostean jatekoa nondik atera?
Damiana Belaustegi Jaio (1924)
Mendata
-
Ogia ezkutuan egiten
Cresen Urkidi Astorkia (1930)
Aulesti
-
Jan ala ez, hori da galdera
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo
-
Okindegia eta errazionamendua
Inazia Llodio Bengoa (1917)
Arrasate