Estraperloa eta errazionamendua
Hizlaria(k): Maritxu Maiztegi Arregi (1929) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Goiko Bentako sukaldea nolakoa zen. Egurra eta ikatza, ekonomikarako. Labesua. Ogia egiten zuten batzuetan. Errazionamendu garaian, taloak. Errotara joaten ziren. Garia gauez ere eho izan zuten. Arabatik ekarritako irin zakuak. Kontrolak. Patata entregatu beharra.
Informazio gehiago: Estraperloa eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloan ibilitakoa
Juan Oiarzabal Abalia (1929)
Azpeitia
-
Aita errazionamendu bila Bilbora
Jesus Arrizabalaga ()
Berriz
-
Gerraostean gizartean gertatutako aldaketak
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Urte latzak
Sabin Osoro Unzueta (1922)
Elgoibar
-
Txekor bila etxera
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Gerraostean krisia; zakuekin egindako arropak
Frantziska Egiguren Bereziartua (1924)
Iurreta
-
Jakien kalitatea; errazionamenduko ogia
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Kontrabandoa gerraostean
Xabier Oiarbide Oliden (1937)
Pasaia
-
Gerra ondoren, errazionamendua
Carmen Gonzalez Oiarbide (1922)
Hondarribia
-
Gerraostean eskean
Antonio Zubizarreta Berraondo (1921)
Aretxabaleta


