Dirua behar zenean, babarruna saldu
Hizlaria(k): Pedro Arrue Aizpurua (1927) Herria: Albiztur (Gipuzkoa)
Etxerako alerik txikienak uzten zituzten, handienak saltzeko. Hasiera batean neurrira saltzen zen, ez pisura. Lakaria erabiltzen zuten Pedrok eta familiak neurri gisa.
Informazio gehiago: Dirua behar zenean, babarruna saldu
Ekonomia gerraostean
-
Ikazkintzaren gorakada gerraostean
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola
-
Baserritarrak ogia brusapean hartuta bazkaltzera feria egunean
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar
-
Gerraostean, olioaren ordez esnegaina
Maria Lekuona Maioz (1926)
Hernani
-
Estraperloko irina
Pablito Olalde Etxabe (1922)
Azkoitia
-
Hegoaldekoek harrapatutako arraina Hendaian saltzen
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Errazionamendua
Miren Zuazabeitia Herrasti (1930)
Aretxabaleta
-
Gerraostean babarruna eta patata entregatu beharra
Encarna Yarza Zendoia (1915)
Amasa-Villabona
-
Kontrabandoan
Esther Mañeru Igoa (1929)
Etxarri Aranatz
-
Kanpotarren etorrera
Esteban Olaizola Mitxelena (1944)
Lezo
-
Gerran eta gerraostean janariarekin nola moldatu ziren
Juliana Eizagirre Osa (1929)
Getaria


