Baserrian jateko faltarik ez
Hizlaria(k): Migel Aldasoro Gonzalez (1930) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Baserritarrek elkarren artean harreman estua zuten, euren etxean hiru edo lau txerri hazten zituzten urtean, eta txerriak hiltzean denen artean banatzen zuten. Moilan arraina kargatu eta idi parearekin baserrira igotzen zuten, baratzean ongarri gisa erabiltzeko. Baserrian ez zuten goserik pasa, denetik zuten baratzean, baina oso kontrol zorrotzak izaten ziren eta jasotakoaren zati bat entregatu behar izaten zen. Errazionamenduko ogia ez zitzaion gustatzen, taloa nahiago.
Informazio gehiago: Baserrian jateko faltarik ez
Ekonomia gerraostean
-
Gerra osteko gosea
Eustaki Labandibar Retegi (1920)
Errenteria
-
Txerria partitzerakoan "odolkiak ordainetan"
Joxe Ramon Aranburu Ugartemendia (1941)
Alkiza
-
Erregeen oparia: laranja eta goxokiak
Sabina Arruabarrena Oiarzabal (1928)
Astigarraga
-
Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Jesusa Zabala Aramendi (1923)
Legazpi
-
Ogi falta, baina ez jateko falta
Krispin Arregi Mendiolagarai (1936)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamendua eta estraperloan ibili beharra
Jose Albizu Basterretxea (1930)
Gernika-Lumo
-
Gerran janari faltarik ez
Bitoria Aboitiz Atxabal (1931)
Lekeitio
-
Ogi barik gosea ezin kendu
Elias Atutxa Orobiobasterra (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Nafarroara irin bila
Manuel Iñarra Lizaratzu (1924) Inaxi Oiartzabal Etxeberria (1929)
Oiartzun
-
Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Maria Luisa Zabala Zubiarrain (1930)
Aduna