Baserrian jateko faltarik ez
Hizlaria(k): Migel Aldasoro Gonzalez (1930) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Baserritarrek elkarren artean harreman estua zuten, euren etxean hiru edo lau txerri hazten zituzten urtean, eta txerriak hiltzean denen artean banatzen zuten. Moilan arraina kargatu eta idi parearekin baserrira igotzen zuten, baratzean ongarri gisa erabiltzeko. Baserrian ez zuten goserik pasa, denetik zuten baratzean, baina oso kontrol zorrotzak izaten ziren eta jasotakoaren zati bat entregatu behar izaten zen. Errazionamenduko ogia ez zitzaion gustatzen, taloa nahiago.
Informazio gehiago: Baserrian jateko faltarik ez
Ekonomia gerraostean
-
Ogi ona saldu eta txarra jan
Nikolas Gardoki Mazmela (1938)
Aramaio
-
Kontrabandoa eta pikarokeria
Fermin Belamendia Arrillaga (1929)
Andoain
-
Estraperloa
Antonina Barricarte Zolina (1934)
Etxarri Aranatz
-
Fideoa egiten gerra ostean
Maria Angeles Beitia Oruna (1918)
Aramaio
-
Estraperloko errota garia ehotzeko
Joxe Agirre Esnal (1929)
Azpeitia
-
Emakume Abertzale Batzaren egoitza frankistek hartuta
Ana Mari Lezertua Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Gerra-osteko egoera; garia eta artoa entregatu beharra
Manuel Iraola Goenaga (1926)
Bidania-Goiatz
-
Gose garaiko oroitzapenak barruan gelditu ziren
Joxe Mari Zapirain Etxeberria (1933)
Errenteria
-
Etxeko elikadura: estraperloko irina eta baratzeko produktuak
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani
-
Ogia estraperloan
Patxi Mugerza (1936)
Donostia


