Baserrian jateko faltarik ez
Hizlaria(k): Migel Aldasoro Gonzalez (1930) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Baserritarrek elkarren artean harreman estua zuten, euren etxean hiru edo lau txerri hazten zituzten urtean, eta txerriak hiltzean denen artean banatzen zuten. Moilan arraina kargatu eta idi parearekin baserrira igotzen zuten, baratzean ongarri gisa erabiltzeko. Baserrian ez zuten goserik pasa, denetik zuten baratzean, baina oso kontrol zorrotzak izaten ziren eta jasotakoaren zati bat entregatu behar izaten zen. Errazionamenduko ogia ez zitzaion gustatzen, taloa nahiago.
Informazio gehiago: Baserrian jateko faltarik ez
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua
Bautista Barandalla Beltza (1933)
Etxarri Aranatz
-
Norberarentzat ez izaki eta entregatu egin behar, gainera
Arroxa Pikabea Artola (1916)
Oiartzun
-
Gerraosteko errazionamendua eta etxeko gaiak entregatu beharra
Milagros Ugalde Lezeta (1920)
Eskoriatza
-
Senarrak eta biek janari-denda jarri zuten
Martina Iturrioz Lazkano (1933)
Lasarte-Oria
-
Egun osorako ogi zati bat
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Partila egiten zenean ordaintzen ziren dendetako zorrak
Joxe Mari Galparsoro Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Babarruna eta artoa entregatu beharra
Antonio Larzabal Urdanpilleta (1935)
Donostia
-
Taloa eta ogia
Manuel Iñarra Lizaratzu (1924) Inaxi Oiartzabal Etxeberria (1929)
Oiartzun
-
Gerra osteko goseari eusten
Gregorio Etxeberria Esteberena (1924)
Pasaia
-
Gose garaia
Xabier Isasti Etxeberria (1928)
Donostia