Ogi ona saldu eta txarra jan
Hizlaria(k): Nikolas Gardoki Mazmela (1938) Herria: Aramaio (Araba)
Baserriko bi ogi eramaten zituen amonaren etxera, eta artoa. Tremesa zer zen. Berak ez zuen ogi hura jaten, sekula. Errazionamenduko ogitxoak oso txarrak ziren, baina haietxekin konformatu behar. Okindegia non zegoen. Kartila batekin baino gehiagorekin joaten zen, beste batzuena ere hartzeko. Duela gutxi enteratu zen berak eramandako ogiak saldu egiten zituztela aitona-amonek.
Informazio gehiago: Ogi ona saldu eta txarra jan
Ekonomia gerraostean
-
Errotara gauez, estraperloan
Antonio Zubeldia Olano (1930)
Altzaga
-
Oilaskoak eta arrautzak saltzera Elizondorat
Leon Arambel (1932)
Aldude
-
Dendako erosleen zorrak
Amaia Etxarri Erize (1934)
Hernani
-
Gerrako kontuak; errazionamendua
Maria Albizu Irizar (1908)
Leaburu
-
Etxean garia urri eta artoa ugari
Imanol Arregi Zubizarreta (1935)
Azpeitia
-
Errazionamendua eta estraperloa
Juanita Etxaniz Muguruza (1923) Feli Pagaegi Eizagirre (1928)
Markina-Xemein
-
Janaria, gordeka
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Gerra ondorengo urteak, gogorak baserritarrentzat ere
Luis Aranzabal Gabilondo (1922)
Bergara
-
Gauez erosketak eta banaketak egiten
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Gerraostea Bergaran
Florita Izuskiza Zubizarreta (1927)
Bergara