Ogi ona saldu eta txarra jan
Hizlaria(k): Nikolas Gardoki Mazmela (1938) Herria: Aramaio (Araba)
Baserriko bi ogi eramaten zituen amonaren etxera, eta artoa. Tremesa zer zen. Berak ez zuen ogi hura jaten, sekula. Errazionamenduko ogitxoak oso txarrak ziren, baina haietxekin konformatu behar. Okindegia non zegoen. Kartila batekin baino gehiagorekin joaten zen, beste batzuena ere hartzeko. Duela gutxi enteratu zen berak eramandako ogiak saldu egiten zituztela aitona-amonek.
Informazio gehiago: Ogi ona saldu eta txarra jan
Ekonomia gerraostean
-
Ogi gosea
Luisito Zelaia Balenziaga (1925)
Markina-Xemein
-
Osintxun garai batean egon ziren errotak
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Errotari azkarra
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Errazionamenduko esnea
Ines Lezea Txurruka (1932)
Mutriku
-
Baserrian jateko faltarik ez
Migel Aldasoro Gonzalez (1930)
Donostia
-
Lantzean 8-9 ogi egiten zituzten, aste osorako
Aulesti
-
Amezketarrak eta mikeleteak
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Eskola bukatu orduko lanera
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Estraperlokoa dendan saltzeko
Kontxita Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1921)
Eskoriatza
-
Nahiago hotza pasa, besteren egurra hartu baino
Seberiana Areizaga Beain (1937)
Urretxu