Ogi ona saldu eta txarra jan
Hizlaria(k): Nikolas Gardoki Mazmela (1938) Herria: Aramaio (Araba)
Baserriko bi ogi eramaten zituen amonaren etxera, eta artoa. Tremesa zer zen. Berak ez zuen ogi hura jaten, sekula. Errazionamenduko ogitxoak oso txarrak ziren, baina haietxekin konformatu behar. Okindegia non zegoen. Kartila batekin baino gehiagorekin joaten zen, beste batzuena ere hartzeko. Duela gutxi enteratu zen berak eramandako ogiak saldu egiten zituztela aitona-amonek.
Informazio gehiago: Ogi ona saldu eta txarra jan
Ekonomia gerraostean
-
Anaiarekin garraio lanetan
Joxe Mari Etxabe Goikoetxea (1930)
Zumaia
-
Kontrabandistei buruzko istorioa
Felipe Altuna Egidazu (1929)
Bergara
-
Umeentzako "Asistencia social"a, batzuentzat bakarrik
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio
-
Errazionamenduaren funtzionamendua
Teresa Arregi ()
Amasa-Villabona
-
Okindegia aitak sortu zuenetik martxan
Joxe Mari Azpeitia Basurto (1928)
Getaria
-
Gerra osteko ekonomia; errota "klandestinoak"
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Makiak baserrietara
Zipriano Irigoien Dualde (1922)
Baztan
-
Gerraostean, olioaren ordez esnegaina
Maria Lekuona Maioz (1926)
Hernani
-
Gerra garaiko bizipenak
Antoni Elkorobarrutia Gallastegi (1924)
Elgeta
-
Gose garaian, artoa xehetzeko makina
Felix Zubia Arana (1931)
Arrasate