Errazionamendua eta estraperloa
Hizlaria(k): Pilar Lizarralde Mitxelena (1935) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Gerra ondorenean, baserritarrek San Martingo azokara eramandako jeneroagatik hainbesteko bat ordaindu behar izaten zuten. Zenbait baserritarrek babarrunak ezkutatzen zituzten zerga horiek ez ordaintzeko. Ogia ere estraperlokoa izaten zen. Errazionamendua hiru klasetakoa izaten zen. Errazionamenduko ogia nolakoa izaten zen... Olioa eta sakarina ere estraperlokoak izan ohi ziren.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Ikatza lapurtu eta herritarrei saldu
Iñaki Pascual Erkizia (1941)
Pasaia
-
Gerraostean errotak itxita eta ezkutuan joan behar
Patxi Irizar Zarautz (1928)
Andoain
-
Zinemaren eta errealitatearen arteko kontrastea
Patxi Oliden Gonzalez de Txabarri (1923)
Orio
-
Beizamara irin bila
Jon Ezeiza Areitioaurtena (1936)
Donostia
-
Garia entregatzea
Kontxi Garaitonandia Kortabarria (1936)
Aramaio
-
Gerraosteko garai gogorrak
Inocencia Markotegi Razkin (1931)
Etxarri Aranatz
-
Antzuolako industria gerra aurreko urteetan
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola
-
Angula eta sakarina kontrabandoa
Bittor Galarza Ugarte (1934)
Hondarribia
-
1950. urtera bitarteko gosea
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun
-
Arrautzak entregatu behar
Elbira Berriotxoa Muñoa (1925)
Arrasate