Garia, artoa eta morokilak
Hizlaria(k): Pakita Errasti Loiti (1931) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Garia errotara eramatean, kutxaren arabera kalkulatzen zuten zenbat eraman. Artoarekin taloak egiten zituzten, eta hari esker ez zuten goserik pasatzen. Morokila jaten zuten; hura prestatzeko errezeta azaltzen du.
Informazio gehiago: Garia, artoa eta morokilak
Ekonomia gerraostean
-
Garia egiteari utzi zitzaionekoa
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Gose garaia
Miren Iparragirre Alkorta (1934) Joxepa Iparragirre Izagirre (1934)
Donostia
-
Kontrabandoa edo gaueko lana
Rafael Lizasoain Adansa (1946)
Baztan
-
Ogirik ezean, taloa
Joxe Mari Zelaia Olano (1934)
Hernani
-
Errazionamendua eta kupoak
Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932)
Etxarri Aranatz
-
Taberna giroa eta emakumeak
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Hendaiatik ogi zuria ekartzen
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Gerraostea: gosea
Felix Igoa Garziandia (1916)
Etxarri Aranatz
-
12 urterekin lantegira lanera
Migel Urroz Arrastio (1936)
Oitz
-
Kontrabandoa
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo