Garia, artoa eta morokilak
Hizlaria(k): Pakita Errasti Loiti (1931) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Garia errotara eramatean, kutxaren arabera kalkulatzen zuten zenbat eraman. Artoarekin taloak egiten zituzten, eta hari esker ez zuten goserik pasatzen. Morokila jaten zuten; hura prestatzeko errezeta azaltzen du.
Informazio gehiago: Garia, artoa eta morokilak
Ekonomia gerraostean
-
Txekorrak estraperloan erosi eta saltzen
Sabino Etxabeguren Artola (1927)
Anoeta
-
Kaleko jendea baserrira, ogi eske
Joxe Salegi Egaña (1926)
Zumarraga
-
Artoa eta babarruna entregatu beharra
Joxe Ramon Goikoetxea Berra (1931)
Hondarribia
-
Koipeztatzaile, kontrabando garaian
Joxe Goñi Urreaga (1928)
Astigarraga
-
Soldadutza Irunen IV
Joxe Perez Otegi (1932)
Hondarribia
-
"Auxilio social"era jaten
Jesus Ugartemendia Learreta (1929)
Mundaka
-
Kontrabandoan hasteko irrikan
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Tiroen ondorioz platerak dantzan
Bittori Zapiain Mendiola (1929)
Astigarraga
-
Hamalau seniderentzat, janaririk bai?
Maria Concepcion Beraetxe Aranburu (1925)
Lasarte-Oria
-
Gerraostean errotak itxita eta ezkutuan joan behar
Patxi Irizar Zarautz (1928)
Andoain