Garia, artoa eta morokilak
Hizlaria(k): Pakita Errasti Loiti (1931) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Garia errotara eramatean, kutxaren arabera kalkulatzen zuten zenbat eraman. Artoarekin taloak egiten zituzten, eta hari esker ez zuten goserik pasatzen. Morokila jaten zuten; hura prestatzeko errezeta azaltzen du.
Informazio gehiago: Garia, artoa eta morokilak
Ekonomia gerraostean
-
13 senitarteko etxean gose garaian
Jose Luis Mendizabal Yarzabal (1935) Patxi Mendizabal Yarzabal (1927)
Donostia
-
Babarruna artoarekin nahasten zuten
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Lesakara gauez, artoarekin
Anjel Elizalde Elizalde (1922)
Donostia
-
Amak ogia ekartzen zuen gona azpian
Iñaxi Urruzola Aranburu (1925)
Astigarraga
-
Txekorrak isilpean hiltzen, etxean
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Estraperloko ogia eta patata
Resu Aizkorreta Arruabarrena (1931)
Pasaia
-
Esnea partitzen; gerra ondoan, debalde eman behar
Maitere Azpiolea Olarra (1926)
Hernani
-
Osaba kartzelara
Migel Urdanpilleta Otegi (1935)
Hernani
-
Soloak ematen zuena jaten zen
Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929)
Ibarrangelu
-
Gerra garaian, betiko bizimoduarekin jarraitu zuten
Anparo Larzabal Urdanpilleta (1927)
Donostia