Garia, artoa eta morokilak
Hizlaria(k): Pakita Errasti Loiti (1931) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Garia errotara eramatean, kutxaren arabera kalkulatzen zuten zenbat eraman. Artoarekin taloak egiten zituzten, eta hari esker ez zuten goserik pasatzen. Morokila jaten zuten; hura prestatzeko errezeta azaltzen du.
Informazio gehiago: Garia, artoa eta morokilak
Ekonomia gerraostean
-
Gerra eta gerraostea
Manuel Urrestarazu Iradi (1928)
Donostia
-
Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Oñati
-
Alemaniara janaria bidaltzen
Xeberiano Sistiaga Legorburu (1921)
Pasaia
-
Ardoa gutxi baina tabakorri asko
Santi Villareal Barrena (1935)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamendu sasoian, esandakoa entregatu behar
Joxe Mari Iraola Zabalo (1920)
Anoeta
-
Gaztak gari artean
Rufina Astola Nafarrate (1929)
Aramaio
-
Baserrian nahi beste jaten zuten
Asunzion Kortabarria Gabilondo (1932)
Antzuola
-
Ganaduen barrukoak errazionamendutik libre
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar
-
Txerria isilka erretzen
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Errazionamendu garaian ogi zuria nahi
Lorea Amutxastegi Aspiazu (1935)
Ondarroa