Garia, artoa eta morokilak
Hizlaria(k): Pakita Errasti Loiti (1931) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Garia errotara eramatean, kutxaren arabera kalkulatzen zuten zenbat eraman. Artoarekin taloak egiten zituzten, eta hari esker ez zuten goserik pasatzen. Morokila jaten zuten; hura prestatzeko errezeta azaltzen du.
Informazio gehiago: Garia, artoa eta morokilak
Ekonomia gerraostean
-
Okindegia eta errazionamendua
Inazia Llodio Bengoa (1917)
Arrasate
-
Garia ira artean ezkutatuta
Jesus Astola Nafarrete (1933) Maria Pilar Astola Nafarrete (1939)
Legutio
-
Zinemaren eta errealitatearen arteko kontrastea
Patxi Oliden Gonzalez de Txabarri (1923)
Orio
-
Kontrola saihesten
Sorkunde Iturria Lasa (1930)
Errenteria
-
Mutil koskorra zenean Irurara joaten zen gauez irina eramatera
Joxe Ramon Aranburu Ugartemendia (1941)
Alkiza
-
Errazionamendua
Antonia Mendiola Larrañaga (1921)
Etxarri Aranatz
-
Diortxueneko bezeroak eta janaria
Bixenta Arregi Arregi (1937) Maria Isabel Arregi Arregi (1931) Maria Pilar Arregi Arregi (1943) Juana Beitia Ugarte (1936) Mahai-ingurua Oñatin 2 ()
Oñati
-
Gerra (VI): gosea eta janaria
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Kalean, gosea; baserrian, lana
Joxe Mari Iraola Olano (1929)
Tolosa
-
Konpresoreen sorrera, Eibarren
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar


