Garia, artoa eta morokilak
Hizlaria(k): Pakita Errasti Loiti (1931) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Garia errotara eramatean, kutxaren arabera kalkulatzen zuten zenbat eraman. Artoarekin taloak egiten zituzten, eta hari esker ez zuten goserik pasatzen. Morokila jaten zuten; hura prestatzeko errezeta azaltzen du.
Informazio gehiago: Garia, artoa eta morokilak
Ekonomia gerraostean
-
Gerra amaiera eta ondorengo miseria
Valeriana Zabala Goikoetxea (1925)
Altzo
-
Gerraostean gosea
Domingo Bernas Eguren (1922)
Atxondo
-
Tabakoa bai, baina drogarik ez kontrabandoan
Enrike Lopez Bilbao (1930)
Bermeo
-
Gerra ondorena eta errazionamendua
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo
-
Errazionamenduko olioa saldu eta ogia erosi
Dominga Beitia Urkia (1936)
Bergara
-
Trukea errioxarrekin
Jose Luis Ardanza Errasti (1929) Juan Ardanza Errasti (1927)
Elorrio
-
Gerrasosteko industria Eibarren
Aurora Bascaran Martínez (1933)
Eibar
-
Errazionamendua eta estraperloa
Pilar Lizarralde Mitxelena (1935)
Donostia
-
Mikeleteen funtzioa eta guardia zibilekin egindako tratua
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Garia eta artoa entregatu behar
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta