Garia, artoa eta morokilak
Hizlaria(k): Pakita Errasti Loiti (1931) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Garia errotara eramatean, kutxaren arabera kalkulatzen zuten zenbat eraman. Artoarekin taloak egiten zituzten, eta hari esker ez zuten goserik pasatzen. Morokila jaten zuten; hura prestatzeko errezeta azaltzen du.
Informazio gehiago: Garia, artoa eta morokilak
Ekonomia gerraostean
-
Osaba falangistaren gerrako merituengatik, estankoa bereganatu
Angelita Osoro Urresti (1953)
Mutriku
-
Eskolara eta josten ikastera
Angeli Telleria ()
Antzuola
-
Errazionamenduko ogia txakurrak ere ez zuen jaten
Maritxu Rekondo Iribar (1927)
Urnieta
-
Gerraosteko gosea
Teresa Arregi ()
Amasa-Villabona
-
Errazionamendua eta txerrikiak
Felix Balzola Astarloa (1928)
Elgoibar
-
Gerraosteko gosea
Edurne Ansorregi Lopez (1935)
Mutriku
-
Gerraostean, artoa azukrearekin eta esnearekin
Manoli Zabalegi Aristimuño (1933)
Astigarraga
-
Ogi beltza eta txerri-hiltzea
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Errazionamenduari, "sorramiento"
Jexuxa Salegi Oruesagasti (1921)
Urretxu
-
Estraperlo kontuengatik aita denuntziatua
Sabino Etxabeguren Artola (1927)
Anoeta


