Garia, artoa eta morokilak
Hizlaria(k): Pakita Errasti Loiti (1931) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Garia errotara eramatean, kutxaren arabera kalkulatzen zuten zenbat eraman. Artoarekin taloak egiten zituzten, eta hari esker ez zuten goserik pasatzen. Morokila jaten zuten; hura prestatzeko errezeta azaltzen du.
Informazio gehiago: Garia, artoa eta morokilak
Ekonomia gerraostean
-
Baratzea eta etxeko janaria
Kontxa Intxausti Peña (1919)
Ormaiztegi
-
Errazionamenduaz gain, janaria lortzeko bideak
Juliana Olaizola Gurrutxaga (1928)
Azpeitia
-
Artoa, garia eta patata entregatu behar
Luziano Arenaza Aginagalde (1930)
Eskoriatza
-
Kontrabandoko ogia; desagertutako baserriak
Pepi Berasategi Etxeberria (1935)
Donostia
-
Estraperloko ogia eta emakume nafarrak
Felix Durandegi Lazkano (1937)
Donostia
-
Kupoa udaletxean entregatu beharra
Zeperino Mandaluniz Gorroño (1918)
Muxika
-
Gerra ostean, janari gutxi eta eskasa
Juanita Garmendia Arrieta (1922)
Urnieta
-
Garia udaletxera
Carmen Garitaonandia Lizarralde (1928)
Oñati
-
Kontrabandoan
Florencio Erro (1929)
Erroibar
-
Gerra hasiera; gero, gosea
Gregori Agirrezabala Iturbe ()
Anoeta