Beraiek etxeko elikagaiak; kaleko jendea goseak
Hizlaria(k): Martina Iturrioz Lazkano (1933) Herria: Lasarte-Oria (Gipuzkoa)
Aitak egin izan zuen garia, baina ez asko. Ez omen da gariarentzat leku aproposa. Artoa eta babarruna izaten zituzten soroan. Goizean goiz artajorrara joan behar ihintzetan. Baratze koskor bat ere bazuten: patata, tomatea eta barazki gutxi batzuk. Dena etxerako izaten zen. Babarruna urte guztian jaten zuten. Kaleko etxe askotan ez zuten jatekorik izaten eta mendi aldera joaten ziren sagarrak lapurtzera. Euren etxera Errekaldetik eta Lasartetik etortzen ziren kuadrillak.
Informazio gehiago: Beraiek etxeko elikagaiak; kaleko jendea goseak
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloko jeneroaren prezioa
Simona Maiz Labaka (1927) Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil
-
Kafea eta tabakoa etxean erein eta jaso
Damiana Belaustegi Jaio (1924)
Mendata
-
Elorrion amak atera zuen familia aurrera
Jose Ramon Urizar Zurinaga (1931)
Elorrio
-
Gerra osteko errazionamendua eta estraperloa
Joxe Migel Elduaien Emazabel (1934)
Hondarribia
-
Estraperlora bizikletaz Nafarroara
Patxi Maiza Urrestarazu (1933)
Ordizia
-
Gerra garaiko eta gerra osteko otorduak
Juanita Getaria San Pedro (1927)
Errenteria
-
Errota zuten gose denboran
Santiago Agorreta Garde (1921)
Erroibar
-
Baba ez entregatzeagatik, saguek hartu
Mertxe Esnaola Zubeldia (1942)
Lazkao
-
Kafe-garraioan
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Ogia, taloa eta morokila egiten
Gloria Susaeta Onaindia (1929)
Muxika