Errazionamendu garaia; estraperloa
Hizlaria(k): Ramon Gerra Zubillaga (1938) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Gerraosteko errazionamendua. Bera joaten zen janari bila. Ogi beltza. 2. mailako kartila zuten. Bidean jaten zuen ogia. Estraperloko ogia ere izaten zen, zuria. Kamioiarekin ibiltzen zen osabak ere ekartzen zien ogia. Aitak Astigarragatik ekartzen zuena, ezkutatuta, "guardavinoek" ez harrapatzeko. Taloa egiten zuten, baina ez zaio gustatzen. Txokolatea ere zakarra zen.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaia; estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Garia eta artoa udaletxean entregatu behar
Isabel Aiarzaguena Aranzibia (1937)
Zaldibar
-
Gerraostean, asko fraide eta apaiz
Emilio Lizeaga Aranburu (1936)
Hernani
-
Hildako txerri bat ekarri zuten estraperloan Arabatik
Manuel Galarraga Aldai (1924)
Soraluze
-
Gurdikada gari entregatu behar
Isidoro Mugerza San Martin (1927)
Mendaro
-
Gerraosteko gosea
Teresa Arregi ()
Amasa-Villabona
-
Errazionamendua
Balentina Elortegi Batiz (1924)
Meñaka
-
Artoa, taloak eta itxitako errotak
Primitibo Arregi Arizaga (1932)
Andoain
-
Ogi falta, baina ez jateko falta
Krispin Arregi Mendiolagarai (1936)
Amorebieta-Etxano
-
Sagar-lapurretara inguruko baserrietara
Eulogio Alkorta Badiola (1932)
Ondarroa
-
Ardoa gutxi baina tabakorri asko
Santi Villareal Barrena (1935)
Amorebieta-Etxano