Errazionamendu garaia; estraperloa
Hizlaria(k): Ramon Gerra Zubillaga (1938) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Gerraosteko errazionamendua. Bera joaten zen janari bila. Ogi beltza. 2. mailako kartila zuten. Bidean jaten zuen ogia. Estraperloko ogia ere izaten zen, zuria. Kamioiarekin ibiltzen zen osabak ere ekartzen zien ogia. Aitak Astigarragatik ekartzen zuena, ezkutatuta, "guardavinoek" ez harrapatzeko. Taloa egiten zuten, baina ez zaio gustatzen. Txokolatea ere zakarra zen.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaia; estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Etxean egindako ogia eta estraperloa
Maria Hipolita Aldai Eizagirre (1929)
Azkoitia
-
Errazionamendua
Karmen Zurbano Egaña (1923)
Aramaio
-
Babarruna eta artoa entregatu beharra
Antonio Larzabal Urdanpilleta (1935)
Donostia
-
Durangoko Imaz errotara jeneroa eroan behar
Luzia Inzunza Arteaga (1925)
Mañaria
-
Menditik egurra ekartzeko zailtasunak
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia
-
Gerraostean erreketeek ardiak kendu
Juana Elorza Beitia (1924)
Legutio
-
Soldata kobratutakoan ordaindu dendetako zorrak
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Osintxun garai batean egon ziren errotak
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
"Mutil" sartu zen Iriarte motorrean
Julian Alegria Uriarte (1924)
Bermeo
-
Gerraostean patata soro berriak
Pedro Karetxe Urrejola (1930)
Aramaio