Etxean garia urri eta artoa ugari
Hizlaria(k): Imanol Arregi Zubizarreta (1935) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Gerra ostean, garia entregatu egin behar izaten zuten. Baina beren lurrak ez ziren onak garia egiteko; bai, ordea, artoa egiteko. Garia berehala gastatzen zitzaienez, artoa jan behar izaten zuten. Imanol jatun eskasa izan zen. Otorduetan, janaria gustukoa ez izan arren, brometan ibiltzen ziren, eta ondo pasatzen zuten.
Informazio gehiago: Etxean garia urri eta artoa ugari
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduan nola moldatu ziren
Florentzia Azpiroz Nazabal (1924)
Berastegi
-
Gerra osteko gosea eta eskasia
Josepa Espilla Sololuze (1922)
Etxebarria
-
Gosete sasoian arrautza frijitua amaitzeko penaz
Maria Jesus Urkiola Soraluze (1930)
Lasarte-Oria
-
Diru gutxirekin moldatu behar
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona
-
Soldata kobratutakoan ordaindu dendetako zorrak
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Gerraostean errazionamendua; Mujika gozo-denda
Gregori Agirrezabala Iturbe ()
Anoeta
-
Umeentzako "Asistencia social"a, batzuentzat bakarrik
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio
-
Errotako lana eta bizimodua
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Gerra ostean sagar txortenak eta laranja azalak jateko prest
Iñaki Arregi Moraza (1927)
Andoain
-
Etxeko ogia
Joxe Mari Esnaola Garmendia (1930)
Azpeitia