Etxean garia urri eta artoa ugari
Hizlaria(k): Imanol Arregi Zubizarreta (1935) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Gerra ostean, garia entregatu egin behar izaten zuten. Baina beren lurrak ez ziren onak garia egiteko; bai, ordea, artoa egiteko. Garia berehala gastatzen zitzaienez, artoa jan behar izaten zuten. Imanol jatun eskasa izan zen. Otorduetan, janaria gustukoa ez izan arren, brometan ibiltzen ziren, eta ondo pasatzen zuten.
Informazio gehiago: Etxean garia urri eta artoa ugari
Ekonomia gerraostean
-
Azokara saltzera etortzen ziren baserritarrei txokolatea lapurtzen
Joxe Mari Galparsoro Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Estraperloa, gose garaian
Bernardo Altuna Telleria (1932)
Donostia
-
Arabara gari eta patata bila
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide
-
Gerraosteko gosetea
Purita Zabalo Zabalo (1934)
Antzuola
-
Gosea gerra garaian
Antonio Kortajarena Kortajarena (1928)
Zizurkil
-
Abarka jarrita, errotaren hotsa leuntzeko
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Errazionamendua; ogia eta olioa
Tere Elizazu Azaldegi (1937)
Hondarribia
-
"Dena konpondu egiten zen"
Marian Durá Aldasoro (1945)
Donostia
-
Umea jaiotakoan, atsolorra
Dolores Egues Saizar (1928) Lucia Egues Saizar (1925)
Berastegi
-
Pakito soinu-jotzailea
Mahai-ingurua Berastegin ()
Berastegi