Errazionamendua eta ogia
Hizlaria(k): Juana Loroño Beaskoetxea (1923) Herria: Amorebieta-Etxano (Bizkaia)
Errazionamenduan azukrea, arroza... jasotzen zuten. Auzokoak ei ziren txarrenak, sekula behar egin gabeko alferrak. Labakoa sua, ogia, astean behin egiten zuten. Errazionamenduko ogia ezin zen jan.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta ogia
Ekonomia gerraostean
-
Gerra sasoian ezkutuan errotara
Juanita Etxaniz Muguruza (1923) Feli Pagaegi Eizagirre (1928)
Markina-Xemein
-
Taloak bai, baina txorizorik gabe
Bernabe Belategi Lopez de Egino (1931)
Oñati
-
Estraperloa eta errazionamendua
Xabier Iriondo Ibarguren (1934)
Zestoa
-
Arrain saltzaileak
Manuel Oliden Kortajarena (1941)
Donostia
-
Etxeko artoa ehotzeko egin beharrekoak
Luzio Oruesagasti Txurruka (1931) Mateo Oruesagasti Txurruka (1929)
Soraluze
-
Errazionamendua
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Txahala ezkutatzeko komeriak
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Estraperloa eta kupoa
Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934)
Oñati
-
Gerra ostean janaria lortzeko ezkutuan ibili behar
Pako Lizarraga Peña (1935)
Hondarribia
-
Gaztak gari artean
Rufina Astola Nafarrate (1929)
Aramaio