Errazionamendua eta ogia
Hizlaria(k): Juana Loroño Beaskoetxea (1923) Herria: Amorebieta-Etxano (Bizkaia)
Errazionamenduan azukrea, arroza... jasotzen zuten. Auzokoak ei ziren txarrenak, sekula behar egin gabeko alferrak. Labakoa sua, ogia, astean behin egiten zuten. Errazionamenduko ogia ezin zen jan.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta ogia
Ekonomia gerraostean
-
Aita errazionamendu bila Bilbora
Jesus Arrizabalaga ()
Berriz
-
Animaliak pasatzen
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Urarekin arrautzak frijitzen
Bixente Lizaso Itxaso (1931)
Urnieta
-
Errazionamendu garaia
Ascension Arregi Leturiaga (1916)
Oñati
-
Artzain frantses batekin mendian galduta
Andres Beloki Urreta (1927)
Bidania-Goiatz
-
Errazionamenduko ogia
Teresa Arregi ()
Amasa-Villabona
-
Babarruna eta artoa entregatu beharra
Antonio Larzabal Urdanpilleta (1935)
Donostia
-
Irundik Lesakarako bidea
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
Otxandioko harakina
Julio Aspe Beitia (1928)
Aramaio
-
Nafarroatik patataren estraperloan gauez
Martina Agirre Zuriarrain (1930)
Abaltzisketa


