Errazionamendua eta ogia
Hizlaria(k): Juana Loroño Beaskoetxea (1923) Herria: Amorebieta-Etxano (Bizkaia)
Errazionamenduan azukrea, arroza... jasotzen zuten. Auzokoak ei ziren txarrenak, sekula behar egin gabeko alferrak. Labakoa sua, ogia, astean behin egiten zuten. Errazionamenduko ogia ezin zen jan.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta ogia
Ekonomia gerraostean
-
Bergaran neskame; jatekorik ez
Flora Gauba Lete (1922)
Bergara
-
Tabakoa kontrabandoan
Iñaki Pascual Erkizia (1941)
Pasaia
-
Sagar-lapurretan Matxaria inguruan
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Gerra garaian Donostian babes
Maite Munarriz Cordero (1928)
Lezo
-
Gosetea eta estraperloa
Joana Iraola Uranga (1924)
Tolosa
-
Gerraostean jatekoa nola ezkutatzen zuten
Mirentxu Agote Aramendi (1933)
Donostia
-
Errazionamendua
Imanol Garaigordobil Berriozabal (1932)
Legutio
-
Garia ehotzera Elorriora
Justa Madinabeitia Urrutia (1924)
Arrasate
-
Olioa, azukrea eta kafea
Joxe Arozena Aranzasti (1933)
Hondarribia
-
Aitaren bisitak gerran eta gosea
Mari Tere Paskual Zapirain (1931)
Errenteria