Errazionamendua eta ogia
Hizlaria(k): Juana Loroño Beaskoetxea (1923) Herria: Amorebieta-Etxano (Bizkaia)
Errazionamenduan azukrea, arroza... jasotzen zuten. Auzokoak ei ziren txarrenak, sekula behar egin gabeko alferrak. Labakoa sua, ogia, astean behin egiten zuten. Errazionamenduko ogia ezin zen jan.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta ogia
Ekonomia gerraostean
-
Ezkonduta ere plazara; gerra ondoko kontrolak
Maitere Azpiolea Olarra (1926)
Hernani
-
Gurpil-azalak kontrabandoan
Enrike Lujanbio Tajdus (1930)
Astigarraga
-
Eskale ugari
Joxe Mari Iraola Olano (1929)
Tolosa
-
Soldataren ordez, patata
Karidad Mendizabal (1929)
Mutriku
-
Errazionamendua
Antonina Barricarte Zolina (1934)
Etxarri Aranatz
-
Errotara gauez
Jose Mari Amantegi Aresti (1926)
Durango
-
Errazionamendua lezon
Ester Salaberria Kortaberria (1939)
Lezo
-
Goserik ez, baina inbidia bai
Pedro Iraola Belza (1941)
Amasa-Villabona
-
Gerra ostean, errotara gauez
Felipe Aiastui Galdos (1925)
Oñati
-
Gerra ostean, ogia etxean egin behar
Simona Maiz Labaka (1927)
Usurbil