Errazionamendua eta ogia
Hizlaria(k): Juana Loroño Beaskoetxea (1923) Herria: Amorebieta-Etxano (Bizkaia)
Errazionamenduan azukrea, arroza... jasotzen zuten. Auzokoak ei ziren txarrenak, sekula behar egin gabeko alferrak. Labakoa sua, ogia, astean behin egiten zuten. Errazionamenduko ogia ezin zen jan.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta ogia
Ekonomia gerraostean
-
Poltsikoan gazta eta ogia
Mari Alberdi Aldalur (1933)
Azpeitia
-
Jatekoa urri, gerraostean
Leandra Elizburu Bilbao (1923)
Aretxabaleta
-
Gerra ostean goserik ez
Miren Lorea Lasa Aranburu (1930) Lorenzo Zabala Suinaga (1927)
Eibar
-
Gerrastean, gosea
Jesus Mari Unanue Arzelus (1927)
Zarautz
-
Garia erein, ogi faltarik ez izateko
Tomas Abarrategi Goikoetxea (1947)
Berango
-
Errazionamendua
Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932)
Etxarri Aranatz
-
Gerraosteko janaria
Santos Ezeiza Otamendi (1928)
Tolosa
-
Errazionamenduko "olioa"
Mari Karmen Olazagirre Amilibia (1931)
Hernani
-
Errazionamendu garaian, okindegian neskame
Inazia Llodio Bengoa (1917)
Arrasate
-
Errazionamenduan "primera" mailakoak
Pedro Karetxe Urrejola (1930)
Aramaio