Errazionamendua eta ogia
Hizlaria(k): Juana Loroño Beaskoetxea (1923) Herria: Amorebieta-Etxano (Bizkaia)
Errazionamenduan azukrea, arroza... jasotzen zuten. Auzokoak ei ziren txarrenak, sekula behar egin gabeko alferrak. Labakoa sua, ogia, astean behin egiten zuten. Errazionamenduko ogia ezin zen jan.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta ogia
Ekonomia gerraostean
-
Haziendarekin kontrabandoan
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Oso diru gutxi jantzietarako ere
Miren Jone Azurza Aristegieta (1929)
Donostia
-
Hermanoetatik Fraideetara pezeta bat merkeago zelako
Justo Astui Imatz (1922)
Bermeo
-
Dirurik ez zen etxeetan
Encarna Yarza Zendoia (1915)
Amasa-Villabona
-
Garia, artoa eta morokilak
Pakita Errasti Loiti (1931)
Urretxu
-
Gariaren kontrola
Juan Flores Galarza (1926)
Etxarri Aranatz
-
Irin bila ezkutuan joan behar
Bittori Zabala Zalakain (1924)
Andoain
-
Kaiko bainuak, almejak biltzen
Bitoriana Artola Agirre (1918)
Lezo
-
Emakumeak ez ziren soilik etxekoandre
Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947)
Donostia
-
Marinelak eskean baserrietan
Inazio San Migel Sorazu (1927)
Mutriku


