Errazionamendua eta ogia
Hizlaria(k): Juana Loroño Beaskoetxea (1923) Herria: Amorebieta-Etxano (Bizkaia)
Errazionamenduan azukrea, arroza... jasotzen zuten. Auzokoak ei ziren txarrenak, sekula behar egin gabeko alferrak. Labakoa sua, ogia, astean behin egiten zuten. Errazionamenduko ogia ezin zen jan.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta ogia
Ekonomia gerraostean
-
Baserrian beti zegoen jatekoa
Antonio Kortajarena Kortajarena (1928)
Zizurkil
-
13 urterekin Otto Holke lantegian peoi
Faustino Urbieta Zinkunegi (1924)
Zumaia
-
Pakito soinu-jotzailea
Mahai-ingurua Berastegin ()
Berastegi
-
Errazionamendu garaiko janaria eta xaboia
Laureano Telleria Ordozgoiti (1935)
Segura
-
Arabarrak Ubideko errotara
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide
-
Gerra osteko errazionamendua eta estraperloa
Joxe Migel Elduaien Emazabel (1934)
Hondarribia
-
Gerra denboran txokolatea erosteko ilaran
Tomasa Urien Intxausti (1926)
Durango
-
Baserritik bizi ziren
Maria Hipolita Aldai Eizagirre (1929)
Azkoitia
-
Errazionamendua
Serafin Ruiz Sagasti (1923)
Gernika-Lumo
-
Gerra osteko elikadura
Rita Larrea Lopetegi (1930)
Lezo