Errazionamendua eta ogia
Hizlaria(k): Juana Loroño Beaskoetxea (1923) Herria: Amorebieta-Etxano (Bizkaia)
Errazionamenduan azukrea, arroza... jasotzen zuten. Auzokoak ei ziren txarrenak, sekula behar egin gabeko alferrak. Labakoa sua, ogia, astean behin egiten zuten. Errazionamenduko ogia ezin zen jan.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta ogia
Ekonomia gerraostean
-
Baserritik ekartzen zuten jatekoa
Mertxe Uranga Uranga (1937)
Donostia
-
Gerraostean, gerrikoak baino hobe tiranteak
Martzial Goenaga Gorriti (1925)
Usurbil
-
Estraperloko ogia eta olioa eta ganbaran egindako fideoak
Maria Jesus Manterola Amas (1927)
Zumaia
-
Taloa eta ogia
Manuel Iñarra Lizaratzu (1924) Inaxi Oiartzabal Etxeberria (1929)
Oiartzun
-
Bizikletak estraperloan
Antonio Goikoetxea Beobide (1917)
Hernani
-
Estraperloko anekdota bat
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Antzuolako Errotabarrira bidean Goardia Zibilekin topo
Joxe Mari Mujika Jauregi (1930)
Bergara
-
Gerraostean baserrian goserik ez, baina kalean txarto
Juan Martin Bermeosolo Gabiola (1925)
Ea
-
Gabardinak egiteko plastikoa
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Gerraostean, garraztutako artoak
Begoña Zubizarreta Mujika (1922)
Bergara