Errazionamenduarekin ogi gutxi
Hizlaria(k): Ana Etxaide Itarte (1936) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Ogia etxean egiten zuten. Irina zahiarekin nahasten zuten astebarruan eta igandetan ogi zuri-zuria jaten zuten. Errazionamenduan hiru kartilla mota zeuden eta beraiek lehen mailakoa zuten eta ogi gutxiago jasotzen zuten.
Informazio gehiago: Errazionamenduarekin ogi gutxi
Ekonomia gerraostean
-
Errotako salmentak; estraperloa eta salaketa
Bixenta Arregi Arregi (1937) Maria Isabel Arregi Arregi (1931) Maria Pilar Arregi Arregi (1943) Juana Beitia Ugarte (1936) Mahai-ingurua Oñatin 2 ()
Oñati
-
Gerraostean, irinaren debekua
Asuncion Razkin Imaz (1926)
Etxarri Aranatz
-
Ama, arropa garbitzen eta egurra saltzen
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Tren txikiko estraperloa III
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Ogia erostea ere ez zen libre
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Estraperloko irin bila errotara
Alejandro Ormazabal Garmendia (1934)
Ordizia
-
Emakumearen lana baserrian; gerraosteko zailtasunak
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Gosea eta errotara gauez
Pedro Mari Lizarazu Garmendia (1925)
Donostia
-
Gose garaian katuak harrapatzen zituzten jateko
Iñaki Arregi Moraza (1927)
Andoain
-
Aizarnazabalera errotara
Jose Ezenarro Isasti (1924) Maria Gurrutxaga Gartxotenea (1929)
Getaria