Errazionamenduarekin ogi gutxi
Hizlaria(k): Ana Etxaide Itarte (1936) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Ogia etxean egiten zuten. Irina zahiarekin nahasten zuten astebarruan eta igandetan ogi zuri-zuria jaten zuten. Errazionamenduan hiru kartilla mota zeuden eta beraiek lehen mailakoa zuten eta ogi gutxiago jasotzen zuten.
Informazio gehiago: Errazionamenduarekin ogi gutxi
Ekonomia gerraostean
-
Ume eta gazte denbora txarra pasatutakoa
Faustino Garatea Bilbao (1932)
Lekeitio
-
Kontrabandoko ogia; desagertutako baserriak
Pepi Berasategi Etxeberria (1935)
Donostia
-
Beti kuadrillan
Jose Krutx Izulain Olaizola (1943)
Lezo
-
Txerri eta arrautza diruekin kafea, tabakoa, azukrea... erosi
Alejandra Ganzabal Lazkano (1923)
Orozko
-
Emazteak "kontrabandoan"
Leon Arambel (1932)
Aldude
-
Garia ehotzera Antzuolara
Bixenta Aiastui Aiastui (1933)
Oñati
-
Gose denboran baserrietan goserik ez
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta
-
Mancisidor-enean mekanikari
Carmelo Alberdi Arizmendi (1926)
Azkoitia
-
Kalean, gabezia
Carmen Jauregi Zabala (1924)
Tolosa
-
Gosea eta razionamentua gerra ostean
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar