Errazionamenduarekin ogi gutxi
Hizlaria(k): Ana Etxaide Itarte (1936) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Ogia etxean egiten zuten. Irina zahiarekin nahasten zuten astebarruan eta igandetan ogi zuri-zuria jaten zuten. Errazionamenduan hiru kartilla mota zeuden eta beraiek lehen mailakoa zuten eta ogi gutxiago jasotzen zuten.
Informazio gehiago: Errazionamenduarekin ogi gutxi
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua
Arantxa Agirre Zabaleta (1933)
Amasa-Villabona
-
Gerra hasiera eta gerra ostea
Joxe Perez Otegi (1932)
Hondarribia
-
12 urtetatik txanponen bilduma egiten
Lorenzo Laskurain Gabilondo (1931)
Bergara
-
Ikazkintzaren gorakada gerraostean
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola
-
Murgako errotara gauez
Juana Elorza Beitia (1924)
Legutio
-
Errazionamendua eta errotara joan behar
Joxe Aierbe Iraola (1934)
Donostia
-
Errazionamendua
Antonia Mendiola Larrañaga (1921)
Etxarri Aranatz
-
Gerra ostean gosea pasatakoa
Joxe Mari Soroa Berrotaran (1932)
Usurbil
-
Ikatza saltzen zuten beraiek
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona
-
Estraperloan asko ibilitakoa
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa