Errazionamenduarekin ogi gutxi
Hizlaria(k): Ana Etxaide Itarte (1936) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Ogia etxean egiten zuten. Irina zahiarekin nahasten zuten astebarruan eta igandetan ogi zuri-zuria jaten zuten. Errazionamenduan hiru kartilla mota zeuden eta beraiek lehen mailakoa zuten eta ogi gutxiago jasotzen zuten.
Informazio gehiago: Errazionamenduarekin ogi gutxi
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloa
Antonina Barricarte Zolina (1934)
Etxarri Aranatz
-
Ergobira astoarekin joan zeneko estutasunak
Bixente Lizaso Itxaso (1931)
Urnieta
-
Estraperloko garaia
Bernabe Bergara Aginaga (1929)
Tolosa
-
Gerra denbora eta gerra ostea
Pedro Mari Zubizarreta Iregi (1932)
Eskoriatza
-
Gerraostean gosea
Domingo Bernas Eguren (1922)
Atxondo
-
Amak errazionamenduko ogia ez jateko esaten zien
Damiana Belaustegi Jaio (1924)
Mendata
-
Produkziorik ezin hartu eta udaletxean entregatu behar!
Manuel Ormazabal Sasiain (1942)
Lasarte-Oria
-
Arrautzak entregatu behar
Elbira Berriotxoa Muñoa (1925)
Arrasate
-
1950. urtera bitarteko gosea
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun
-
Errotak eta errazionamendua
Maria Arriaran Larrañaga (1925)
Aramaio