Errazionamenduarekin ogi gutxi
Hizlaria(k): Ana Etxaide Itarte (1936) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Ogia etxean egiten zuten. Irina zahiarekin nahasten zuten astebarruan eta igandetan ogi zuri-zuria jaten zuten. Errazionamenduan hiru kartilla mota zeuden eta beraiek lehen mailakoa zuten eta ogi gutxiago jasotzen zuten.
Informazio gehiago: Errazionamenduarekin ogi gutxi
Ekonomia gerraostean
-
Murgako errotara gauez
Juana Elorza Beitia (1924)
Legutio
-
Estraperloa zelan sartu herrira
Luzia Inzunza Arteaga (1925)
Mañaria
-
Anai-arrebak sakabanatuta jate aldera
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Errazionamendua alondegian eta harategietan
Rosario Urrosolo ()
Ondarroa
-
Biriatun kontrabandoa beti
Joaquin Arizaga (1929)
Biriatu
-
Gerraostean goserik ez zuten pasa
Valentina Jauregi Maiza (1930)
Tolosa
-
Gose garaia izanda ere, jatun txarra
Asun Guridi Ugalde (1937)
Urretxu
-
Ogi beltza eta arrazionamenduko tortak
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Gari-jotzeko makinak
Luziana Biain Biain (1921)
Oñati
-
Azterketetan, janaren truke kopiatzen utzi
Mari Alberdi Aldalur (1933)
Azpeitia


