Errazionamenduarekin ogi gutxi
Hizlaria(k): Ana Etxaide Itarte (1936) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Ogia etxean egiten zuten. Irina zahiarekin nahasten zuten astebarruan eta igandetan ogi zuri-zuria jaten zuten. Errazionamenduan hiru kartilla mota zeuden eta beraiek lehen mailakoa zuten eta ogi gutxiago jasotzen zuten.
Informazio gehiago: Errazionamenduarekin ogi gutxi
Ekonomia gerraostean
-
Aiete ez zen ardi eta gari tokia
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
-
Ogi gabe etxera
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Estraperloko kontuak
Enriketa Aranburu Garaiar (1926)
Hernani
-
Tailerreko langileak presoen emazteak
Juli Bedia Iriarte (1919)
Arrasate
-
Gose denborako jakiak
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Perico anaia, ogi bila Hendaiara
Mertxe Birto Sorondo (1929)
Hondarribia
-
Gerra garaian, patatak egunero
Irene Ezpeleta Urkia (1935)
Arrasate
-
Euskara debekatua eta errotak itxita
Inazio Zubiarrain Otxotorena (1929)
Hernani
-
Mutrikutik Azpeitiara jatetxerako janari bila
Benedikta Olazabal Bastida (1921)
Mutriku
-
Baserriko ekonomia nolakoa zen
Gregorio Berrotaran Etxeberria (1945)
Hondarribia