Errazionamenduarekin ogi gutxi
Hizlaria(k): Ana Etxaide Itarte (1936) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Ogia etxean egiten zuten. Irina zahiarekin nahasten zuten astebarruan eta igandetan ogi zuri-zuria jaten zuten. Errazionamenduan hiru kartilla mota zeuden eta beraiek lehen mailakoa zuten eta ogi gutxiago jasotzen zuten.
Informazio gehiago: Errazionamenduarekin ogi gutxi
Ekonomia gerraostean
-
Txerria isilka erretzen
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Etxean egiten zuen ogia, errazionamendukoa ez zelako jateko modukoa
Joxe Mari Iraola Zabalo (1920)
Anoeta
-
Gerraostean babarruna eta patata entregatu beharra
Encarna Yarza Zendoia (1915)
Amasa-Villabona
-
Txerria hil, eta ezkutatu
Pantxi Matxain Etxaniz (1928)
Donostia
-
Errotarien lana gerra ostean
Maria Argialde Azalza (1917)
Bergara
-
Gerraostean kaletarrak baserrira jatera; Eibarko grabatzaileari gertatua
Maria Arrazola Aldanondo (1929)
Mutriku
-
Kontrabandoan Mateo astoa laguntzaile
Jesus Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1934)
Eskoriatza
-
Baserrian ez dute goserik pasatu
Kontxi Urkiri Altzibar (1942)
Mutriku
-
Gerra osteko ogiak: beltza eta "morteroa"
Juan Bautista Miner Irastorza (1936) Tomas Miner Irastorza (1942)
Urnieta
-
Gosete sasoian arrautza frijitua amaitzeko penaz
Maria Jesus Urkiola Soraluze (1930)
Lasarte-Oria