Gose garaiko menuak eta txerriak
Hizlaria(k): Mariano Izagirre Lakunza (1937) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Gerra ostean, ondo moldatu ziren janariarekin. Goserik ez zuten izan, baina luxurik ere ez. Orduko menuak gogoan ditu. Urtean, txerri bat hiltzen zuten. Txerria elikatzeko, ezkurrak biltzen zituzten eskolatik bueltan.
Informazio gehiago: Gose garaiko menuak eta txerriak
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko gosearen eta beldurraren ondorioak
Elisa Kalzada Ugalde (1929)
Busturia
-
Txerriari bizarrak erretzeko lanak
Mari Karmen Ansa Zinkunegi (1937)
Andoain
-
Eguneroko janaria gerra ostean
Miren Jone Azurza Aristegieta (1929)
Donostia
-
11 urterekin eskola utzi behar
Felix Etxeberria Larrañaga (1926)
Elgoibar
-
Gerra-ostean kaletarrak baserrira lanera janari truke
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Gose denborako jakiak
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Gerra garaian Portugaletera
Iñaki Goikoetxea Sorondo (1933)
Pasaia
-
Baserrian nahi beste jaten zuten
Asunzion Kortabarria Gabilondo (1932)
Antzuola
-
Estraperloko garia eta neurriak
Juana Garmendia Uzkudun (1924)
Errezil
-
Arrautza bakarreko tortilla
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria