Gose garaiko menuak eta txerriak
Hizlaria(k): Mariano Izagirre Lakunza (1937) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Gerra ostean, ondo moldatu ziren janariarekin. Goserik ez zuten izan, baina luxurik ere ez. Orduko menuak gogoan ditu. Urtean, txerri bat hiltzen zuten. Txerria elikatzeko, ezkurrak biltzen zituzten eskolatik bueltan.
Informazio gehiago: Gose garaiko menuak eta txerriak
Ekonomia gerraostean
-
Umeen okerrak
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Txerria hiltzea; diru-aldaketak
Elias Atutxa Orobiobasterra (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraostean kontrabandoa eta estraperloa Ataunen
Joxe Bikuña Agirre (1935)
Ataun
-
Baserritarrek uzta eman beharra
Teodoro Mujika Salaberria (1924)
Zizurkil
-
Hegazkinak zetozenean, ezkutura
Iñaxi Imaz Etxeberria (1932)
Hernani
-
Kaletarrak baserrira lanera janari truke
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta
-
Baserrian goserik ez, kalean bai
Florencio Ugalde Agirre (1929)
Amorebieta-Etxano
-
Ogi estraperloa
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Herrian sortutako janaria, Alemaniara
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Baserritik bizi ziren
Maria Hipolita Aldai Eizagirre (1929)
Azkoitia