Gose garaiko menuak eta txerriak
Hizlaria(k): Mariano Izagirre Lakunza (1937) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Gerra ostean, ondo moldatu ziren janariarekin. Goserik ez zuten izan, baina luxurik ere ez. Orduko menuak gogoan ditu. Urtean, txerri bat hiltzen zuten. Txerria elikatzeko, ezkurrak biltzen zituzten eskolatik bueltan.
Informazio gehiago: Gose garaiko menuak eta txerriak
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloa
Gregorio Goñi Lazkano (1940)
Etxarri Aranatz
-
Mutikotan fruta-arboletatik lapurretan
Justino Sasieta Irulegi (1929)
Azkoitia
-
Garia entregatu behar
Juan Berezibar Garro (1934)
Arrasate
-
Elorrion amak atera zuen familia aurrera
Jose Ramon Urizar Zurinaga (1931)
Elorrio
-
Baserrietan errazionamendurik ez
Jose Manuel Susperregi Zabala (1932)
Lezo
-
Garia, artoa eta txerria entregatu beharra
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Ogi zuria Frantziatik
Seberiano Iñarra Lizarazu (1926)
Errenteria
-
Errotako menda entregatu behar
Miren Odriozola Jaio (1919)
Ajangiz
-
Ikatza lapurtu eta herritarrei saldu
Iñaki Pascual Erkizia (1941)
Pasaia
-
Garia egiteari utzi zitzaionekoa
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun