Gose garaiko menuak eta txerriak
Hizlaria(k): Mariano Izagirre Lakunza (1937) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Gerra ostean, ondo moldatu ziren janariarekin. Goserik ez zuten izan, baina luxurik ere ez. Orduko menuak gogoan ditu. Urtean, txerri bat hiltzen zuten. Txerria elikatzeko, ezkurrak biltzen zituzten eskolatik bueltan.
Informazio gehiago: Gose garaiko menuak eta txerriak
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostea
Pilar Askorbebeitia Urigoitia (1932) Miren Gallastegi Ajuriagerra (1932)
Otxandio
-
Osabaren etxean kontrabandoa
Maria Pilar Cia Gaztelu (1938) Tomas Cia Gaztelu (1933)
Baztan
-
Gerraostean gosea; etxeko garia eta artoa entregatu beharra
Dominga Beitia Urkia (1936)
Bergara
-
Ogi beltza egiten zuten
Carmen Garitaonandia Lizarralde (1928)
Oñati
-
Ordiziako lantegiak
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Garia eta artoa entregatu egin behar
Ramon Urdangarin Esnal (1939)
Urnieta
-
Gerraostean, ogia txarra
Tere Arregi Altuna (1929)
Donostia
-
Tranbiara saltatu kokoak hartzeko
Jose Luis Mendizabal Yarzabal (1935)
Donostia
-
Ama estraperloan
Begoña Sarasola Mitxelena (1938)
Errenteria
-
Gerraostean garia entregatu behar
Migel Iturrate Arriortua (1923)
Dima


