Gose garaiko menuak eta txerriak
Hizlaria(k): Mariano Izagirre Lakunza (1937) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Gerra ostean, ondo moldatu ziren janariarekin. Goserik ez zuten izan, baina luxurik ere ez. Orduko menuak gogoan ditu. Urtean, txerri bat hiltzen zuten. Txerria elikatzeko, ezkurrak biltzen zituzten eskolatik bueltan.
Informazio gehiago: Gose garaiko menuak eta txerriak
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloan zebilela mandoa etzan zenekoa
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Mugaz bestaldetik ogia ekartzen
Felix Olazabal Lekuona (1924)
Irun
-
Norberarentzat ez izaki eta entregatu egin behar, gainera
Arroxa Pikabea Artola (1916)
Oiartzun
-
Urarekin arrautzak frijitzen
Bixente Lizaso Itxaso (1931)
Urnieta
-
Errotako lana irinetan ordaintzen zen
Bernarda Arizmendiarrieta Ojanguren (1925)
Elgeta
-
Estraperloan poliziarengandik ihesi
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Atxirikatik ekartzen zuten irina gose denboran
Mario Alejandro Ruiz Estebanez (1920)
Bermeo
-
Errotak itxi eta artoa entregatu behar
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Ekonomia hobetu arte, garia lagun ona
Primitibo Arregi Arizaga (1932)
Andoain
-
Garirik ez, artoa ugari
Juan Joxe Azkue Iarza (1938) Seberiana Azkue Iarza (1932)
Donostia