Gose garaiko menuak eta txerriak
Hizlaria(k): Mariano Izagirre Lakunza (1937) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Gerra ostean, ondo moldatu ziren janariarekin. Goserik ez zuten izan, baina luxurik ere ez. Orduko menuak gogoan ditu. Urtean, txerri bat hiltzen zuten. Txerria elikatzeko, ezkurrak biltzen zituzten eskolatik bueltan.
Informazio gehiago: Gose garaiko menuak eta txerriak
Ekonomia gerraostean
-
Mutikoak soldaduen arrantxotik jaten
Fermin Ruiz de Gauna Ibañez de Garayo (1923)
Elgoibar
-
Goserik ez baserrian
2015 Adineko anoetarren testigantzak ()
Anoeta
-
Gari-jotzeko makinak
Luziana Biain Biain (1921)
Oñati
-
Etxeko ogia
Joxe Mari Esnaola Garmendia (1930)
Azpeitia
-
Gerra, gerra ostea eta Francoren garaia
Juan Zamora Malkorra (1924)
Donostia
-
Baserrian janari faltarik ez
Jesusa Aranguren Olazabal (1910)
Azpeitia
-
Errazionamendua
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Eskolara eta josten ikastera
Angeli Telleria ()
Antzuola
-
Gose garaian kafea, tabakoa eta olioa etxean
Axun Atxaga Fernandez (1939) Maria Josefa Atxaga Fernandez (1926)
Urnieta
-
Ogi beltza egiten zuten
Carmen Garitaonandia Lizarralde (1928)
Oñati