Gose garaiko menuak eta txerriak
Hizlaria(k): Mariano Izagirre Lakunza (1937) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Gerra ostean, ondo moldatu ziren janariarekin. Goserik ez zuten izan, baina luxurik ere ez. Orduko menuak gogoan ditu. Urtean, txerri bat hiltzen zuten. Txerria elikatzeko, ezkurrak biltzen zituzten eskolatik bueltan.
Informazio gehiago: Gose garaiko menuak eta txerriak
Ekonomia gerraostean
-
Dendan lapurtzeko estrategia landua
Inaxito Albisu Mendarte (1924)
Errenteria
-
Errotari iruzurgilea
Pedro Karetxe Urrejola (1930)
Aramaio
-
Gerra osteko oroitzapenak
Benita Odriozola Aranberri (1936)
Azpeitia
-
Estraperloko irina
Pablito Olalde Etxabe (1922)
Azkoitia
-
Dirua behar zenean, babarruna saldu
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Gose denboran ikastetxean Gasteizen
Felisa Arietaleanizbeaskoa Altzerreka (1927) Frantziska Arietaleanizbeaskoa Altzerreka (1929)
Elorrio
-
'Patria' idazteko makinak
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Gerratik ihesean
Patxi Elejalde Plazaola (1930)
Aramaio
-
Gerraosteko errazionamendua
Mikela Ansa Goenaga (1926)
Andoain
-
Egunero babarrunak bazkaltzeko
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur