Algarrobo-lekak jaten
Hizlaria(k): Maritxu Ibarguren Amondarain (1934) Herria: Errenteria (Gipuzkoa)
Santa Klara kaleko dendak gogoratzen ditu Maritxuk, eta baita horietako batera ekartzen zuten Arabako patata ere. Harrez gero ez omen du halakorik probatu. Gose urteak ziren, eta algarrobo-lekak ekarri eta zakuren bat hausten zenean,haiek lurretik hartu eta ahora eramaten ibiltzen zirela kontatzen du.
Informazio gehiago: Algarrobo-lekak jaten
Ekonomia gerraostean
-
Gerra garaiko eta osteko bizipenak
Maria Josefa Txurruka Egaña (1913)
Zarautz
-
Errazionamendua eta tabakoa
Maria Larrañaga Orbea (1921)
Antzuola
-
Ondarroan gosea sasoiko gizonak alde eginda zeudelako
Jesus Artetxe Malaxetxebarria (1928) Patxi Etxaburu Ajarrista (1929)
Ondarroa
-
Makiak baserrietara
Zipriano Irigoien Dualde (1922)
Baztan
-
Antzuolako industria gerra aurreko urteetan
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola
-
Zinemaren eta errealitatearen arteko kontrastea
Patxi Oliden Gonzalez de Txabarri (1923)
Orio
-
Jan ala ez, hori da galdera
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo
-
Mutrikutik Azpeitiara jatetxerako janari bila
Benedikta Olazabal Bastida (1921)
Mutriku
-
1.000 kilo irin bakar-bakarrik antolatu behar
Isidro Igoaran Elustondo (1934)
Urnieta
-
Aranoko errotara irin bila
Inaxio Aramendi Telletxea (1928)
Astigarraga


