Algarrobo-lekak jaten
Hizlaria(k): Maritxu Ibarguren Amondarain (1934) Herria: Errenteria (Gipuzkoa)
Santa Klara kaleko dendak gogoratzen ditu Maritxuk, eta baita horietako batera ekartzen zuten Arabako patata ere. Harrez gero ez omen du halakorik probatu. Gose urteak ziren, eta algarrobo-lekak ekarri eta zakuren bat hausten zenean,haiek lurretik hartu eta ahora eramaten ibiltzen zirela kontatzen du.
Informazio gehiago: Algarrobo-lekak jaten
Ekonomia gerraostean
-
Ogia, taloa eta morokila egiten
Gloria Susaeta Onaindia (1929)
Muxika
-
Errazionamenduko tabakoa
Manuel Urrestarazu Iradi (1928)
Donostia
-
Seminarioan jatekoa urri
Joanito Dorronsoro Goikoetxea (1936)
Zumaia
-
Miseria handia gerra ostean
Jesus Artetxe Malaxetxebarria (1928) Patxi Etxaburu Ajarrista (1929)
Ondarroa
-
1941 inguruan pasatako gosea
Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928)
Soraluze
-
Gerra eta gerraostea: uzta entregatu behar
Joxe Aierbe Iraola (1934)
Donostia
-
Eibarko industria eta Armeria Eskola
Niceto Marcano Muguerza (1932)
Eibar
-
Baserrian bizitzea abantaila bat zen
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Bezeroak gordelekura
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Irin-zakuak trenetik bota inork ez konfiskatzeko
Anixeta Gereñu Odria (1922)
Legazpi