Algarrobo-lekak jaten
Hizlaria(k): Maritxu Ibarguren Amondarain (1934) Herria: Errenteria (Gipuzkoa)
Santa Klara kaleko dendak gogoratzen ditu Maritxuk, eta baita horietako batera ekartzen zuten Arabako patata ere. Harrez gero ez omen du halakorik probatu. Gose urteak ziren, eta algarrobo-lekak ekarri eta zakuren bat hausten zenean,haiek lurretik hartu eta ahora eramaten ibiltzen zirela kontatzen du.
Informazio gehiago: Algarrobo-lekak jaten
Ekonomia gerraostean
-
Kontrabandoari esker aurrera atera zen Usurbil
Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil
-
Pekin fabrikako lanak eta lan baldintzak
Juanita Getaria San Pedro (1927)
Errenteria
-
Garia erein eta entregatu egin behar
Joxe Mari Lertxundi Zuloaga (1932)
Aia
-
Etxeandin banatzen zuten errazionamendua
Zeperino Mandaluniz Gorroño (1918)
Muxika
-
Merkantzia babesteko moduak
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
1959ko krisian katu guztiak jan zituzten Antiguan
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Gerraosteko miseria garaia
Mari Carmen Lasa Odriozola (1929)
Beasain
-
Erregetako opariak; gose garaia
Guillermo Olasagasti Sagarzazu (1940)
Hondarribia
-
Errazionamendua eta baserriko esnea
Migel Alkaraz Luzuriaga (1942)
Pasaia
-
Ogi klaseak: fotak. Grabadoreentzat ogi berezia
Esteban Justo Larrañaga Argarate (1913)
Eibar


