Algarrobo-lekak jaten
Hizlaria(k): Maritxu Ibarguren Amondarain (1934) Herria: Errenteria (Gipuzkoa)
Santa Klara kaleko dendak gogoratzen ditu Maritxuk, eta baita horietako batera ekartzen zuten Arabako patata ere. Harrez gero ez omen du halakorik probatu. Gose urteak ziren, eta algarrobo-lekak ekarri eta zakuren bat hausten zenean,haiek lurretik hartu eta ahora eramaten ibiltzen zirela kontatzen du.
Informazio gehiago: Algarrobo-lekak jaten
Ekonomia gerraostean
-
Artilea ere entregatu egin behar
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Gerra hasiera; gero, gosea
Gregori Agirrezabala Iturbe ()
Anoeta
-
Estraperloa
Gregorio Goñi Lazkano (1940)
Etxarri Aranatz
-
Arropa gutxi, zorrak ugari
Dolores Lopetegi Aiestaran (1916)
Lezo
-
Garia ehotzeko osabak ekarritako makina
Miren Jone Rekondo Aizpurua (1926)
Usurbil
-
Potajeko zomorroak
Maritxu Uria Eizagirre (1937)
Zarautz
-
Gerra ostean gosea pasatakoa
Joxe Mari Soroa Berrotaran (1932)
Usurbil
-
Itzulera gogorra: denean eskasia
Jon Lasuen Goikolea (1921)
Otxandio
-
Txirlak, almejak, muskuiluak eta angulak
Lourdes Sorondo Iriazabal (1931)
Hondarribia
-
Gosea eta errotara gauez
Pedro Mari Lizarazu Garmendia (1925)
Donostia