Ogi beltza eta arrazionamenduko tortak
Hizlaria(k): Antonio Sarasola Imaz (1929) Herria: Anoeta (Gipuzkoa)
Gerra hasi zenean ogia beltza izaten zen, baina ogia behintzat. Arrazionamendu garaian ogiaren ordez artoz egindako torta batzuk banatzen zituzten. Torta haiek janezinak ziren. Gerora etxeko labean ogia egiten hasi ziren, estraperloan ekarritako irinarekin.
Informazio gehiago: Ogi beltza eta arrazionamenduko tortak
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean goserik ez
Arantxa Goia Artola (1940)
Lezo
-
Auzoan dendarik ez
Karmele Kortajarena Bilbao (1930)
Bilbo
-
Aitak babarruna ezkutatu
Maria Jesus Otaegi Aranburu (1932)
Astigarraga
-
Goserik ez, baina gabezia bai
Mari Karmen Gerrikabeitia Garramiola (1929)
Etxebarria
-
Gerra osteko ekonomia; errota "klandestinoak"
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Gerra (VI): gosea eta janaria
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Itsasondora eta Goizuetara errotara gerra ostean
Maria Ubillos Atxukarro (1925)
Urnieta
-
Gosea, estraperloa eta janaria entregatu beharra
Julian Beristain Bereziartua (1928)
Azpeitia
-
Errazionamendua Seguran, eta estraperloa Lazkaon
Agustina Mujika Intxausti (1922)
Idiazabal
-
Soldaduskan ogi faltarik ez
Jose Azpeitia Otaño (1924)
Zarautz