Estraperlokoa jeneroa salgai
Hizlaria(k): Patxi Sansinenea Azurmendi (1935) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Estraperloko ogi zuria saltzen zuten amaren dendan, gerraosteko errazionamenduko ogia beltza eta gogorra baitzen. Leku desberdinetatik ekartzen zuten ogi hori eta Bretxan ere saltzen zuten. Estraperloko olioa ere bazuten, ohikoa zen hori. Patxik ez zuen gosea ezagutu, ezta Zegaman ezta Antiguan ere.
Informazio gehiago: Estraperlokoa jeneroa salgai
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean goserik ez; errazionamendua
Iñaki Solaguren Basabe (1930)
Gernika-Lumo
-
Goseari aurre egiteko pribilegioa
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Errotak zarratuta; garia eta artoa entregatu beharra
Andone Bidaguren Bilbao (1927)
Gernika-Lumo
-
Errazionamendua; "tipo único" tela
Mertxe Pagoaga Etxaburu (1929)
Lekeitio
-
patatak eta batatak fabrikan erretzen
Arantxa Jauregi Burutaran (1926) Pepi Mitxelena Aiestaran (1926)
Errenteria
-
Estraperlo garaia (1)
Mila Gorostegi Alberdi (1936)
Azkoitia
-
Gerra garaian errotak prezintatuta
Lazaro Garate Aristondo (1927)
Zestoa
-
Baserritik bizi ziren
Maria Hipolita Aldai Eizagirre (1929)
Azkoitia
-
Gerra ondorengo egoera: baserritik lantegietara lanera; familia ugariak auzoan
Felipe Altuna Egidazu (1929)
Bergara
-
Eibarrera gosea pasatzera
Jesusa Astigarraga Carral ()
Eibar