Estraperlokoa jeneroa salgai
Hizlaria(k): Patxi Sansinenea Azurmendi (1935) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Estraperloko ogi zuria saltzen zuten amaren dendan, gerraosteko errazionamenduko ogia beltza eta gogorra baitzen. Leku desberdinetatik ekartzen zuten ogi hori eta Bretxan ere saltzen zuten. Estraperloko olioa ere bazuten, ohikoa zen hori. Patxik ez zuen gosea ezagutu, ezta Zegaman ezta Antiguan ere.
Informazio gehiago: Estraperlokoa jeneroa salgai
Ekonomia gerraostean
-
Gose garaiak
Luis Urizar Murelaga (1933)
Lekeitio
-
Errotara, artoarekin, gero taloa egiteko
Joxe Mari Urola Oiartzabal (1934)
Andoain
-
Anai-arraben lanbideak
Irene Salaberria Kortaberria (1940)
Lezo
-
Soldaduek harrapatzen zuten dena kendu
Ali Goiti Agirre (1926)
Mañaria
-
Errazionamendua Zeberion
Manuela Uriondo Ipiña (1922)
Zeberio
-
Gosea pasatu zuten gerraostean
Kristina Iturrioz Burgoa (1934) Esther Moriones Aurre (1936)
Gernika-Lumo
-
Antiguatik Easo kalera; denda jarri zuten
Karmele Sistiaga Artola (1927)
Donostia
-
Gerrako kontuak; errazionamendua
Maria Albizu Irizar (1908)
Leaburu
-
Ogi barik gosea ezin kendu
Elias Atutxa Orobiobasterra (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Baserriko janaria, gosea eta kontrabandoa
Maria Zabala Egues (1914)
Elduain