Oliorik ez eta irina ere gutxi
Hizlaria(k): Benantzia Iraola Arruti (1923) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Gerra ondorenean bizimodua asko aldatu zen. Dena kentzen zieten eta jateko errazionamendua zuten. Ez zuten oliorik eta esnearen esnegaina erabiltzen zuten. Orduan ez zuten uste inoiz lehengora bueltatuko zirenik. Bere amak Errotazarretik ogi pixka bat ekartzen zuen. Artoa ere Errotazarrera eramaten zuten irina egiteko, baina zati handia kentzen zien bertan. Horregatik hasi ziren etxeko makinarekin morokila egiten.
Informazio gehiago: Oliorik ez eta irina ere gutxi
Ekonomia gerraostean
-
Elantxoben bagenuen zer jan
Luzia Altonaga Zallo (1925)
Bermeo
-
Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo
-
Beti kuadrillan
Jose Krutx Izulain Olaizola (1943)
Lezo
-
Aita, ehun lantegiko arduraduna
Lorenzo Laskurain Gabilondo (1931)
Bergara
-
Gari gutxi eta lan asko
Juana Elorza Beitia (1924)
Legutio
-
Gerraosteko gosetea
Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927)
Anoeta
-
Anaia txirlak biltzen
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia
-
Marianista ikasketak
Juan Leibar Guridi (1926)
Arrasate
-
Gomazko abarkak; gerra ostean materialik ez
Enrike Mugarza Idarraga (1932)
Mallabia
-
Kalean baserrian baino are gose gehiago
Maria Angeles Belamendia Tolosa (1931)
Andoain