Gerraosteko errazionamendua
Hizlaria(k): Jose Luis Bizkarra Etxebarria (1930) Herria: Mañaria (Bizkaia)
Frontea hilabetez Mañarian egon ostean, alde egin zuten. Gerraostean, gosea zen nagusi, baina baserrietan bazuten zer edo zer. Errazionamenduan ematen zioten ogi-txuskoa etxera orduko jaten zutela dio.
Informazio gehiago: Gerraosteko errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Gerra denboran jangelak jarri zituzten pobreentzat
Maritxu Ezenarro Idiakez (1929)
Getaria
-
Kontrabandoaren nondik norakoak: garaiak, oztopoak, arriskuak eta tratuak
Felix Olazabal Lekuona (1924)
Irun
-
Errazionamenduaz gain, janaria lortzeko bideak
Juliana Olaizola Gurrutxaga (1928)
Azpeitia
-
Etxeko artoa ehotzeko egin beharrekoak
Luzio Oruesagasti Txurruka (1931) Mateo Oruesagasti Txurruka (1929)
Soraluze
-
Etxean kalean baino ogi hobea
Juliana Eizagirre Osa (1929)
Getaria
-
Gerraostean, Arrasatera berriro
Maria Arriaran Larrañaga (1925)
Aramaio
-
Gerra eta gose denbora
Luis Iribarren (1928)
Erroibar
-
Gerraostean ogi falta
Joxe Joakin Sarasua Urkizu (1938)
Lezo
-
Errazionamendua
Beatriz Agirregomezkorta Zelaiaran (1926)
Pasaia
-
Gerra osteko jatorduak
Patxi Bengoa Sagasta (1932)
Arrasate