Gerraosteko errazionamendua
Hizlaria(k): Jose Luis Bizkarra Etxebarria (1930) Herria: Mañaria (Bizkaia)
Frontea hilabetez Mañarian egon ostean, alde egin zuten. Gerraostean, gosea zen nagusi, baina baserrietan bazuten zer edo zer. Errazionamenduan ematen zioten ogi-txuskoa etxera orduko jaten zutela dio.
Informazio gehiago: Gerraosteko errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Gosea eta razionamentua gerra ostean
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Errotak itxi eta artoa entregatu behar
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Osintxun garai batean egon ziren errotak
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Erregetako opariak; gose garaia
Guillermo Olasagasti Sagarzazu (1940)
Hondarribia
-
Ikatzaren garrantzia gerraostean
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola
-
Gosete urteetako janaria
Bixenta Arrieta Arrieta (1929)
Donostia
-
Errazionamendua eta entregatutako uzta
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Estraperloa
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Kontrabandoko tabakoa
Genaro Agirre Mendizabal (1919)
Legazpi
-
Gerraosteko elikagaiak
Garbiñe Aperribai Larrañaga (1932)
Arrasate