Gerraosteko errazionamendua
Hizlaria(k): Jose Luis Bizkarra Etxebarria (1930) Herria: Mañaria (Bizkaia)
Frontea hilabetez Mañarian egon ostean, alde egin zuten. Gerraostean, gosea zen nagusi, baina baserrietan bazuten zer edo zer. Errazionamenduan ematen zioten ogi-txuskoa etxera orduko jaten zutela dio.
Informazio gehiago: Gerraosteko errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean, ogia etxean egin behar
Simona Maiz Labaka (1927)
Usurbil
-
Gosete urteetako janaria
Bixenta Arrieta Arrieta (1929)
Donostia
-
Galeperren bila
Joseba Mirena Agirre Mugerza (1935)
Mutriku
-
Zergak saihesteko trikimailuak
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona
-
Atallura irin bila
Maria Jauregi Zubillaga (1929)
Tolosa
-
Ezkonduta ere plazara; gerra ondoko kontrolak
Maitere Azpiolea Olarra (1926)
Hernani
-
Osabaren etxean kontrabandoa
Maria Pilar Cia Gaztelu (1938) Tomas Cia Gaztelu (1933)
Baztan
-
Gose garaian kafea, tabakoa eta olioa etxean
Axun Atxaga Fernandez (1939) Maria Josefa Atxaga Fernandez (1926)
Urnieta
-
Elantxoben bagenuen zer jan
Luzia Altonaga Zallo (1925)
Bermeo
-
Txirlak, almejak, muskuiluak eta angulak
Lourdes Sorondo Iriazabal (1931)
Hondarribia