Gosea zenean, arbia eta taloa
Hizlaria(k): Angel Amenabar Lasquibar (1932) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gari-irinarekin ogia egiten zuten, eta bestela taloa. Etxean soberan gelditzen zitzaizkien taloak lagunen artean banatzen zituzten. Garai hartan, arbia ere jaten zuten batzuek. Baserrian gosea ez zen hainbeste antzeman, baina baserriko jeneroaren zati bat entregatu egin behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Gosea zenean, arbia eta taloa
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostea Irunen: Lesakara, ezkutuan, irin bila joan beharra
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
Arantzazura joan zen ikastera
Pako Isasti Irusta (1929)
Elgoibar
-
Arraina Hendaian saltzen, ezkutuan
Julian Oronoz Alkain (1935)
Hondarribia
-
Goserik ez du oroitzen
Maria Jesus Huizi Narbarte (1939)
Pasaia
-
Gose garaia; hilerokoa ere joan
Bitoriana Artola Agirre (1918)
Lezo
-
Benetako gosea
Agustin Legorburu Uriarte (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Etxeko jeneroa entregatu behar zeneko garaia
Juanito Unanue Aizpuru (1932)
Azpeitia
-
Etxean egindako ogia eta estraperloa
Maria Hipolita Aldai Eizagirre (1929)
Azkoitia
-
Marinelak eskean baserrietan
Inazio San Migel Sorazu (1927)
Mutriku
-
Baserriko bizimodua
Candida Zubizarreta Azkoitia (1936)
Azkoitia


