Gosea zenean, arbia eta taloa
Hizlaria(k): Angel Amenabar Lasquibar (1932) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gari-irinarekin ogia egiten zuten, eta bestela taloa. Etxean soberan gelditzen zitzaizkien taloak lagunen artean banatzen zituzten. Garai hartan, arbia ere jaten zuten batzuek. Baserrian gosea ez zen hainbeste antzeman, baina baserriko jeneroaren zati bat entregatu egin behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Gosea zenean, arbia eta taloa
Ekonomia gerraostean
-
Maria errekadista eta osabaren ogia
Lorea Furundarena Kalzakorta (1926)
Mutriku
-
Gerra garaian janaria lortzeko egindakoak
Lucio Lizartza Esnaola (1932)
Berastegi
-
"Tertzerako" errazionamendua
Isidoro Mugerza San Martin (1927)
Mendaro
-
Portuko janaria etxera eramaten zuten langileek
Jabier Esnaola Akarreta (1939)
Pasaia
-
Kontrabandoa eta estraperloa
Jesus Amado Larraza Lizarraga (1918)
Etxarri Aranatz
-
Esnea angulekin ordaindu
Karmele Kortajarena Bilbao (1930)
Bilbo
-
Errenteriatik Nafarroako baserrietara jateko eske
Joxe Gaztelumendi Aiestaran (1925)
Errenteria
-
Garia eta artoa entregatu egin behar
Ramon Urdangarin Esnal (1939)
Urnieta
-
Errazionamenduko ogia
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide
-
Jeneroa nola edo hala lortzeko moldatzen ziren
Joxepa Urkiola Rezola (1934)
Ordizia