Gosea zenean, arbia eta taloa
Hizlaria(k): Angel Amenabar Lasquibar (1932) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gari-irinarekin ogia egiten zuten, eta bestela taloa. Etxean soberan gelditzen zitzaizkien taloak lagunen artean banatzen zituzten. Garai hartan, arbia ere jaten zuten batzuek. Baserrian gosea ez zen hainbeste antzeman, baina baserriko jeneroaren zati bat entregatu egin behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Gosea zenean, arbia eta taloa
Ekonomia gerraostean
-
Abadeari garia erosi behar
Kontxi Garaitonandia Kortabarria (1936)
Aramaio
-
Gerra garaiko bizipenak
Antoni Elkorobarrutia Gallastegi (1924)
Elgeta
-
13 senitarteko etxean gose garaian
Jose Luis Mendizabal Yarzabal (1935) Patxi Mendizabal Yarzabal (1927)
Donostia
-
Estraperlorako, erdara
Felipa Urkia Elorza (1922)
Oñati
-
Gosea eta hotza, gerraostean
Itziar Arzelus Arrieta (1928)
Donostia
-
Etxean bildu ezindako besteko "kupoa"
Dolores Egues Saizar (1928) Lucia Egues Saizar (1925)
Berastegi
-
Gurdikada gari entregatu behar
Isidoro Mugerza San Martin (1927)
Mendaro
-
Arbia nola atera
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Estraperloan zebilela mandoa etzan zenekoa
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Gose garaian lapurrak baserrira
Jesus Zufiria Iarza (1929)
Oñati