Gosea zenean, arbia eta taloa
Hizlaria(k): Angel Amenabar Lasquibar (1932) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gari-irinarekin ogia egiten zuten, eta bestela taloa. Etxean soberan gelditzen zitzaizkien taloak lagunen artean banatzen zituzten. Garai hartan, arbia ere jaten zuten batzuek. Baserrian gosea ez zen hainbeste antzeman, baina baserriko jeneroaren zati bat entregatu egin behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Gosea zenean, arbia eta taloa
Ekonomia gerraostean
-
Oilaskoak eta arrautzak saltzera Elizondorat
Leon Arambel (1932)
Aldude
-
Estraperloko gaiekin egiten ziren tranpak
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Poltsikoan gazta eta ogia
Mari Alberdi Aldalur (1933)
Azpeitia
-
Gerra denboran jangelak jarri zituzten pobreentzat
Maritxu Ezenarro Idiakez (1929)
Getaria
-
Bidasoa ibaia, Euskal Herriko "Berlingo murrua"
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Errazionamendua
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Errazionamendua frankismo garaian
Iñaki Pascual Erkizia (1941)
Pasaia
-
Errazionamendu garaia
Miren Josune Tolaretxipi Lizarralde (1926)
Donostia
-
Gaztak gari artean
Rufina Astola Nafarrate (1929)
Aramaio
-
Gerraosteko errazionamendua
Jose Miguel Elosegi Aldasoro (1933)
Tolosa