Gosea zenean, arbia eta taloa
Hizlaria(k): Angel Amenabar Lasquibar (1932) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gari-irinarekin ogia egiten zuten, eta bestela taloa. Etxean soberan gelditzen zitzaizkien taloak lagunen artean banatzen zituzten. Garai hartan, arbia ere jaten zuten batzuek. Baserrian gosea ez zen hainbeste antzeman, baina baserriko jeneroaren zati bat entregatu egin behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Gosea zenean, arbia eta taloa
Ekonomia gerraostean
-
Lehen bi taloak maistrarentzat
Migel Urdanpilleta Otegi (1935)
Hernani
-
Soldata kobratutakoan ordaindu dendetako zorrak
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Olioa, garestia
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Errazionamendu garaia
Miren Josune Tolaretxipi Lizarralde (1926)
Donostia
-
Estraperloko ogi zuria eskaileratan
Iñaki Alberdi Arruti (1934)
Azpeitia
-
Baserrian goserik ez; elikagaiak entregatzera Anoetara
Joxe Mari Iraola Zabalo (1920)
Anoeta
-
Kanpoan gauzak merkeago
Isidro Momoitio (1918)
Plentzia
-
Gosea, estraperloa eta janaria entregatu beharra
Julian Beristain Bereziartua (1928)
Azpeitia
-
Gerra ondorengo miseria
Joxe Mari Arruabarrena Otaegi (1925)
Belauntza
-
Gerra osteko gosea
Eustaki Labandibar Retegi (1920)
Errenteria