Gosea zenean, arbia eta taloa
Hizlaria(k): Angel Amenabar Lasquibar (1932) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gari-irinarekin ogia egiten zuten, eta bestela taloa. Etxean soberan gelditzen zitzaizkien taloak lagunen artean banatzen zituzten. Garai hartan, arbia ere jaten zuten batzuek. Baserrian gosea ez zen hainbeste antzeman, baina baserriko jeneroaren zati bat entregatu egin behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Gosea zenean, arbia eta taloa
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Maria Luisa Zabala Zubiarrain (1930)
Aduna
-
Errazionamendu garaia
Bixenta Aiastui Aiastui (1933)
Oñati
-
Garia baino arto gehiago etxean
Facundo Garai Txintxurreta (1931)
Arrasate
-
Azterketetan, janaren truke kopiatzen utzi
Mari Alberdi Aldalur (1933)
Azpeitia
-
Txerria ez kentzeko egin beharrekoak
Teodoro Aranburu Otaegi (1928)
Usurbil
-
Lana soman (destajuan) egiten zen
Juli Bedia Iriarte (1919)
Arrasate
-
Taloa egunero
Juliana Begiristain Auzmendi (1928)
Ataun
-
Sarramentara estraperloan
Serapio Undabarrena Meabe (1930)
Gernika-Lumo
-
Errazionamenduarekin negozioa
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Gerra sasoian Madrilgo eta Durangoko lehengusuak Azkoitian
Juan Migel Aranbarri Atxa (1940)
Azkoitia