Gosea zenean, arbia eta taloa
Hizlaria(k): Angel Amenabar Lasquibar (1932) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gari-irinarekin ogia egiten zuten, eta bestela taloa. Etxean soberan gelditzen zitzaizkien taloak lagunen artean banatzen zituzten. Garai hartan, arbia ere jaten zuten batzuek. Baserrian gosea ez zen hainbeste antzeman, baina baserriko jeneroaren zati bat entregatu egin behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Gosea zenean, arbia eta taloa
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko gosea
Elena Etxebeste Martiarena (1931)
Pasaia
-
Garia entregatu beharra
Anbrosio Abasolo Beloki (1928)
Eskoriatza
-
Arrandegian lanean
Joxepa Zabalegi Lazkanotegi (1916)
Oiartzun
-
Gariaren kontrola
Juan Flores Galarza (1926)
Etxarri Aranatz
-
Amak errazionamenduko ogia ez jateko esaten zien
Damiana Belaustegi Jaio (1924)
Mendata
-
Tren txikiko estraperloa II
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Arabarrak Ubideko errotara
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide
-
Lau txerri hil zituzten urtea
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Errazionamendua eta estraperloa: tren txikia
Xalbadora Roldan Iturrioz (1922)
Andoain
-
Gerra ostean, errotara gauez
Felipe Aiastui Galdos (1925)
Oñati