Gosea zenean, arbia eta taloa
Hizlaria(k): Angel Amenabar Lasquibar (1932) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gari-irinarekin ogia egiten zuten, eta bestela taloa. Etxean soberan gelditzen zitzaizkien taloak lagunen artean banatzen zituzten. Garai hartan, arbia ere jaten zuten batzuek. Baserrian gosea ez zen hainbeste antzeman, baina baserriko jeneroaren zati bat entregatu egin behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Gosea zenean, arbia eta taloa
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendu garaiko sistemaren kontraesanak
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Estraperloa, gose garaian
Bernardo Altuna Telleria (1932)
Donostia
-
Kontrabandoa: portutik herrira
Jabier Esnaola Akarreta (1939)
Pasaia
-
Jate aldera lan
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Ikatza lapurtu eta herritarrei saldu
Iñaki Pascual Erkizia (1941)
Pasaia
-
Garia entregatzea
Kontxi Garaitonandia Kortabarria (1936)
Aramaio
-
Kupoa entregatu beharra
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
-
Fraideak babarrun bila baserrietara
Joseba Mirena Agirre Mugerza (1935)
Mutriku
-
Errotako menda entregatu behar
Miren Odriozola Jaio (1919)
Ajangiz
-
Errazionamendu garaiko kontuak
Bernardo Anabitarte Ezeiza (1937)
Donostia