Gerraostean jatekoa nondik atera?
Hizlaria(k): Damiana Belaustegi Jaio (1924) Herria: Mendata (Bizkaia)
Gerraostean garia, artoa eta patata kendu egiten zizkieten, herriarentzat. Ama negarrez egoten zen, ea umeei zer eman behar zien esanez. Okindegian ogi beltza ematen zieten. Nolakoa izaten zen. Amak hura ez jateko esaten zien. Esne asko ematen zuten behiak zituztenez, non-nondik arroza ekarri eta arroz-esnea jaten zuten. Batzuek arbi-loreak batzen zituzten, jateko.
Informazio gehiago: Gerraostean jatekoa nondik atera?
Ekonomia gerraostean
-
Gari-jotzea; errota etxean
Angel Osa Martija (1934)
Deba
-
Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Maria Luisa Zabala Zubiarrain (1930)
Aduna
-
Kaletarrak artajorrara tripatruke gose-denboran
Eugenio Sagastizabal Beobide (1928)
Arrigorriaga
-
Gerran ogia falta ez; gerra ostean bai, ordea
Benito Aranburu Gaztañaga (1923)
Usurbil
-
Tailer indartsuak Eibarren
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Errazionamendua eta estraperloa: tren txikia
Xalbadora Roldan Iturrioz (1922)
Andoain
-
Baserriko lanak eta erlijioaren indarra
Pako Idigoras Guridi (1932)
Oñati
-
Errota itxita, eta estraperloko irina
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Baserriko otorduak
Maria Luisa Arzallus Mitxelena (1940)
Donostia
-
Txerria hiltzen zutenean
Asentxio Sarriegi Asteasuinzarra (1936)
Donostia


