Gerraostean jatekoa nondik atera?
Hizlaria(k): Damiana Belaustegi Jaio (1924) Herria: Mendata (Bizkaia)
Gerraostean garia, artoa eta patata kendu egiten zizkieten, herriarentzat. Ama negarrez egoten zen, ea umeei zer eman behar zien esanez. Okindegian ogi beltza ematen zieten. Nolakoa izaten zen. Amak hura ez jateko esaten zien. Esne asko ematen zuten behiak zituztenez, non-nondik arroza ekarri eta arroz-esnea jaten zuten. Batzuek arbi-loreak batzen zituzten, jateko.
Informazio gehiago: Gerraostean jatekoa nondik atera?
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean baserrian bizitzearen abantailak eta eragozpenak
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Okindegiko ordutegi gogorra
Joxe Mari Azpeitia Basurto (1928)
Getaria
-
Errotak zigilatu
Arsenio Irazabalbeitia Araiztegi (1930)
Antzuola
-
Arroniztik olioa estraperloan
Antonio Larrañaga Larrañaga (1931)
Zarautz
-
Ogi beltza eta txerri-hiltzea
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Aitari loteria tokatu zitzaionekoa
Santi Intxausti Gerrikagoitia (1931)
Gernika-Lumo
-
Guardia zibila tren txikiaren zain
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Gerraostea: gosea
Felix Igoa Garziandia (1916)
Etxarri Aranatz
-
Dendak eta errazionamendua
Elbira Berriotxoa Muñoa (1925)
Arrasate
-
Gerraosteko errazionamendua
Jose Luis Bizkarra Etxebarria (1930)
Mañaria