Baserriko jeneroa nahikoa ez zenean, estraperlora jo behar
Hizlaria(k): Eusebio Areizaga Beain (1935) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Garia eta artoa edukita, ondo moldatzen ziren jateko. Kanpotik zer erosten zuten aipatzen du. Errazionamenduko jeneroarekin ez zuten nahikoa izaten, eta estraperlora jo behar izaten zuten askok. Estraperloko prezioak oso altuak izaten ziren. Olioaren ordez, seboa erabiltzen zuten batzuek.
Informazio gehiago: Baserriko jeneroa nahikoa ez zenean, estraperlora jo behar
Ekonomia gerraostean
-
Gerra sasoian errotak zarratuta
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Kontrabandoa I. Mundu Gerran eta ondoren
Ramon Labaien Sansinenea (1928)
Donostia
-
Errotako tranpak
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Gerra osteko elikadura
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona
-
Errazionamendua
Mari Karmen Gerrikabeitia Garramiola (1929)
Etxebarria
-
Jeneroa entregatu beharra eta estraperloa
Pantxi Sangroniz Mentxaka (1913)
Sondika
-
Gerra ondoren errotara jende asko etortzen zitzaien
Joxe Ramon Aranburu Ugartemendia (1941)
Alkiza
-
Gerraostean kontrabandoa eta estraperloa Ataunen
Joxe Bikuña Agirre (1935)
Ataun
-
Gerra osteko gose garaiko kontuak
Martin Elgarresta Gabilondo (1937)
Bergara
-
Txekor bila etxera
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa