Baserriko jeneroa nahikoa ez zenean, estraperlora jo behar
Hizlaria(k): Eusebio Areizaga Beain (1935) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Garia eta artoa edukita, ondo moldatzen ziren jateko. Kanpotik zer erosten zuten aipatzen du. Errazionamenduko jeneroarekin ez zuten nahikoa izaten, eta estraperlora jo behar izaten zuten askok. Estraperloko prezioak oso altuak izaten ziren. Olioaren ordez, seboa erabiltzen zuten batzuek.
Informazio gehiago: Baserriko jeneroa nahikoa ez zenean, estraperlora jo behar
Ekonomia gerraostean
-
Jaunartze egunean, ogi zuria
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
13 neba-arreba izan arren, goserik ez
Katalin Bengoa Madariaga (1917)
Bermeo
-
Errotak eta kontrabandoa
Mahai-ingurua Berastegin ()
Berastegi
-
Txahala ezkutatzeko komeriak
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Ordiziako lantegiak
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Militarren terrenoetan nekazari lanetan
Dionisio Amundarain Alegria (1922)
Ibarra
-
Politikak aitari lana kendu
Franzisko Sorregieta Anzizar ()
Amasa-Villabona
-
Umeentzako "Asistencia social"a, batzuentzat bakarrik
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio
-
Etxean ez, baina Donostian gosea ezagutu zuen
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia
-
Koltxoiak egiteko tela
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz


