Baserriko jeneroa nahikoa ez zenean, estraperlora jo behar
Hizlaria(k): Eusebio Areizaga Beain (1935) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Garia eta artoa edukita, ondo moldatzen ziren jateko. Kanpotik zer erosten zuten aipatzen du. Errazionamenduko jeneroarekin ez zuten nahikoa izaten, eta estraperlora jo behar izaten zuten askok. Estraperloko prezioak oso altuak izaten ziren. Olioaren ordez, seboa erabiltzen zuten batzuek.
Informazio gehiago: Baserriko jeneroa nahikoa ez zenean, estraperlora jo behar
Ekonomia gerraostean
-
Soldadu ez joateko medikua "erosi"; Karta bidezko komunikazioa
Bittori Zarrabeitia Lauzirika (1926)
Kortezubi
-
Errazionamendua eta babarruna entregatu beharra
Iñaxi Oruezabal Martiarena (1924)
Irun
-
Gerraostean gosea etxean; janaria soberan soldadutzan
Luzio Oruesagasti Txurruka (1931) Mateo Oruesagasti Txurruka (1929)
Soraluze
-
Kaletarrek gosea eta errazionamendua
Txomin Aranbarri Larizubirrementeria (1924)
Durango
-
Seminarioan jatekoa urri
Joanito Dorronsoro Goikoetxea (1936)
Zumaia
-
Kontrabandoa eta estraperloa
Jesus Amado Larraza Lizarraga (1918)
Etxarri Aranatz
-
Muga-mugan
Ixabel Belar Olabarria (1914)
Bergara
-
Gerraosteko gosearen eta beldurraren ondorioak
Elisa Kalzada Ugalde (1929)
Busturia
-
Soldadutza Irunen IV
Joxe Perez Otegi (1932)
Hondarribia
-
Baserriko ogia kalekoa baino hobea
Maria Bitoria Alberdi Aldalur (1925)
Azpeitia