Baserriko jeneroa nahikoa ez zenean, estraperlora jo behar
Hizlaria(k): Eusebio Areizaga Beain (1935) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Garia eta artoa edukita, ondo moldatzen ziren jateko. Kanpotik zer erosten zuten aipatzen du. Errazionamenduko jeneroarekin ez zuten nahikoa izaten, eta estraperlora jo behar izaten zuten askok. Estraperloko prezioak oso altuak izaten ziren. Olioaren ordez, seboa erabiltzen zuten batzuek.
Informazio gehiago: Baserriko jeneroa nahikoa ez zenean, estraperlora jo behar
Ekonomia gerraostean
-
Garia eta artoa entregatu behar
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta
-
Fraideak babarrun bila baserrietara
Joseba Mirena Agirre Mugerza (1935)
Mutriku
-
Gerraostean, garraztutako artoak
Begoña Zubizarreta Mujika (1922)
Bergara
-
Errazionamenduan nola moldatu ziren
Florentzia Azpiroz Nazabal (1924)
Berastegi
-
Gari-jotzeko makinak
Luziana Biain Biain (1921)
Oñati
-
Merkatura iristeko karreteroari ordaindu
Lesmes Mujika Mitxelena (1931)
Zizurkil
-
Garia ehotzeko osabak ekarritako makina
Miren Jone Rekondo Aizpurua (1926)
Usurbil
-
Gose garaia
Pakita Anabitarte Guruzeaga (1920)
Donostia
-
Katilu forman egindako errazionamenduko ogia
Javier Aristi Aizpurua (1930)
Zestoa
-
Errotak itxita gerra-garaian
Ignacio Makazaga Agirre (1925)
Zarautz