Janaria gerraostean
Hizlaria(k): Maria Huizi Apezetxea (1933) Herria: Berastegi (Gipuzkoa)
Ogia ekonomikan egiten zen etxean gerra aurretik. Gerraostean, gosete handia izaten zen, eta taloa jaten zuten gehienbat. Gazta eta mamia ere ez zitzaien falta izaten. Kaletik baserrira joaten zen jendea janari eske.
Informazio gehiago: Janaria gerraostean
Ekonomia gerraostean
-
Emakumeak ez ziren soilik etxekoandre
Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947)
Donostia
-
Biriatun kontrabandoa beti
Joaquin Arizaga (1929)
Biriatu
-
Gerraostean, soldadutza eta gosea
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Zapaten kontrabandoa
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Artoa eta irina
Kontxa Larrañaga Ezeiza (1929)
Azkoitia
-
Txirlak prestatzeko, sardinen latetako olioa
Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925)
Pasaia
-
Irina eta harriz betetako dilistak
Inas Munitiz Lartitegi (1925)
Bermeo
-
Jateko aukera handiegirik ez
Edurne Ormazabal Izagirre (1934) Maite Ormazabal Izagirre (1937)
Zumarraga
-
Arroza eta ogi beltza
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Errotak itxita egon zirenekoa
Facundo Garai Txintxurreta (1931)
Arrasate