Janaria gerraostean
Hizlaria(k): Maria Huizi Apezetxea (1933) Herria: Berastegi (Gipuzkoa)
Ogia ekonomikan egiten zen etxean gerra aurretik. Gerraostean, gosete handia izaten zen, eta taloa jaten zuten gehienbat. Gazta eta mamia ere ez zitzaien falta izaten. Kaletik baserrira joaten zen jendea janari eske.
Informazio gehiago: Janaria gerraostean
Ekonomia gerraostean
-
Enrike estraperloan
Enrike Lujanbio Tajdus (1930)
Astigarraga
-
Eskasia bai, baina goserik ez
Jesusa Anitua Lejardi (1926) Jose Mari Anitua Lejardi (1924)
Markina-Xemein
-
Errotak estraperlo garaian
Xabier Iriondo Ibarguren (1934)
Zestoa
-
Olioa, garestia
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Ezer barik gelditu ziren, baina lana beti
Kruzita Etxabe Garro (1930) Jesus Kortabitarte Madariaga (1927)
Gernika-Lumo
-
Errazionamenduari, "sorramiento"
Jexuxa Salegi Oruesagasti (1921)
Urretxu
-
Gose garaiko oroitzapenak barruan gelditu ziren
Joxe Mari Zapirain Etxeberria (1933)
Errenteria
-
Gerraostean errotak prezintatuta
Txomin Hormaetxea Uriagereka (1930)
Bermeo
-
Medikua zaldian etxeraino
Joxe Luix Arzallus Lizarralde (1929)
Errenteria
-
Gerraosteko eskasia
Antonio Zabala Zalakain (1937)
Andoain