Janaria gerraostean
Hizlaria(k): Maria Huizi Apezetxea (1933) Herria: Berastegi (Gipuzkoa)
Ogia ekonomikan egiten zen etxean gerra aurretik. Gerraostean, gosete handia izaten zen, eta taloa jaten zuten gehienbat. Gazta eta mamia ere ez zitzaien falta izaten. Kaletik baserrira joaten zen jendea janari eske.
Informazio gehiago: Janaria gerraostean
Ekonomia gerraostean
- 
					
					
					Estraperloko garaia Bernabe Bergara Aginaga (1929) Tolosa 
- 
					
					
					 Menditik egurra ekartzeko zailtasunak Menditik egurra ekartzeko zailtasunakLibe Garbizu Irazu (1936) Pasaia 
- 
					
					
					 Estraperloan Arabara joanda Estraperloan Arabara joandaAnton Agirre Eraña (1924) Eskoriatza 
- 
					
					
					 Garagar kafea Garagar kafeaAbelintxu Olano Olibares (1932) Ubide 
- 
					
					
					 Gerraostean ogia etxean egiten zuten Gerraostean ogia etxean egiten zutenMiren Zumeta Egia (1936) Lasarte-Oria 
- 
					
					
					Sagardotegietako giroa eta gerraosteko gosea Mikel Salaberria Kortaberria (1932) Lezo 
- 
					
					
					Elizako kanpai-jotzaileak Felisa Basauri Larrañaga (1928) Elgeta 
- 
					
					
					 Estraperloko errota garia ehotzeko Estraperloko errota garia ehotzekoJoxe Agirre Esnal (1929) Azpeitia 
- 
					
					
					 Baserrian beti zegoen jatekoa Baserrian beti zegoen jatekoaAntonio Kortajarena Kortajarena (1928) Zizurkil 
- 
					
					
					 Gerra ostean, errotara gauez Gerra ostean, errotara gauezFelipe Aiastui Galdos (1925) Oñati 


