Janaria gerraostean
Hizlaria(k): Maria Huizi Apezetxea (1933) Herria: Berastegi (Gipuzkoa)
Ogia ekonomikan egiten zen etxean gerra aurretik. Gerraostean, gosete handia izaten zen, eta taloa jaten zuten gehienbat. Gazta eta mamia ere ez zitzaien falta izaten. Kaletik baserrira joaten zen jendea janari eske.
Informazio gehiago: Janaria gerraostean
Ekonomia gerraostean
-
Ubalategiko garia
Joxe Antonio Huizi Bereziartu (1937)
Andoain
-
Gerra ondorengo urteak: gosea; estraperloa
Arnaldo Bolumburu Inza (1933)
Eibar
-
Errazionamendua
Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934)
Oñati
-
Azterketetan, janaren truke kopiatzen utzi
Mari Alberdi Aldalur (1933)
Azpeitia
-
Estraperloa eta errota prezintatuak
Juan Azkue Irastorza (1928)
Zestoa
-
Umetako denbora-pasa: animaliak
Joxe Mari Soroa Berrotaran (1932)
Usurbil
-
Estraperloko ogia, gerraostean
Bernarda Mercader Elurburu (1916)
Donostia
-
Errazionamendu garaian, okindegian neskame
Inazia Llodio Bengoa (1917)
Arrasate
-
"Jan eskasia"
Martina Iturbe Zubeldia (1914)
Tolosa
-
Taberna giroa eta emakumeak
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia