Janaria gerraostean
Hizlaria(k): Maria Huizi Apezetxea (1933) Herria: Berastegi (Gipuzkoa)
Ogia ekonomikan egiten zen etxean gerra aurretik. Gerraostean, gosete handia izaten zen, eta taloa jaten zuten gehienbat. Gazta eta mamia ere ez zitzaien falta izaten. Kaletik baserrira joaten zen jendea janari eske.
Informazio gehiago: Janaria gerraostean
Ekonomia gerraostean
-
Línea de la Concepción hirian kontrabandoan
Genaro Agirre Mendizabal (1919)
Legazpi
-
Irina lortzeko bideak asmatu behar
Jose Luis Ardanza Errasti (1929) Juan Ardanza Errasti (1927)
Elorrio
-
Gerraostean goserik ez
Juanita Gangoiti Etxebarria (1923)
Gernika-Lumo
-
Errazionamendua Arranegian eta jantokia bikariotzan
Gregori Goitia Izurieta (1919)
Lekeitio
-
Josten ikastera
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Gerraosteko gosea
Teresa Arregi ()
Amasa-Villabona
-
Bababarruna biltzera joandako emakumeen tranpak
Eugenio Iza Mujika (1935) Martina Urretabizkaia Etxeberria (1936)
Arama
-
Errazionamenduko ogia txakurrak ere ez zuen jaten
Maritxu Rekondo Iribar (1927)
Urnieta
-
Igogailu fabrikan
Patxi Mugerza (1936)
Donostia
-
Donostiako kofradia, gose urteak asetuz
Manuel Oliden Kortajarena (1941)
Donostia