Janaria gerraostean
Hizlaria(k): Maria Huizi Apezetxea (1933) Herria: Berastegi (Gipuzkoa)
Ogia ekonomikan egiten zen etxean gerra aurretik. Gerraostean, gosete handia izaten zen, eta taloa jaten zuten gehienbat. Gazta eta mamia ere ez zitzaien falta izaten. Kaletik baserrira joaten zen jendea janari eske.
Informazio gehiago: Janaria gerraostean
Ekonomia gerraostean
-
Estraperlo garaia (1)
Mila Gorostegi Alberdi (1936)
Azkoitia
-
Jan nahi eta ezin
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo
-
Gerraostean, Eibarren lanak gora
Candido Eguren Zabarte (1906)
Eibar
-
Merkantzia babesteko moduak
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Gerraosteko gari eta arto ehotzeak
Teresa Jaio Rementeria (1924)
Durango
-
Ura 100 pezetatan olioa zelakoan
Elisa Kalzada Ugalde (1929)
Busturia
-
Gerra ondorengo egoera: baserritik lantegietara lanera; familia ugariak auzoan
Felipe Altuna Egidazu (1929)
Bergara
-
Makiak
Jabier Amunarriz Andonegi (1924)
Donostia
-
Ogi beltza eta arrazionamenduko tortak
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Ogia ezkutuan egiten
Cresen Urkidi Astorkia (1930)
Aulesti


