Gerraostean ogia etxean egiten zuten
Hizlaria(k): Miren Zumeta Egia (1936) Herria: Lasarte-Oria (Gipuzkoa)
Gerra sasoian Usurbilen geratu ziren. Gerraosteko errazionamendua. Kartillarekin dendara, "traperia"ra. Ogi zuririk ez zen izaten, baina beraiek etxean egiten zuten. Usurbilen bizi zirenean, okindegi bat zuten azpian eta han ikasi zuen amak. Ama baserrira joaten zen laguntzera eta handik jatekoa ekartzen zuen. Babarruna egunero.
Informazio gehiago: Gerraostean ogia etxean egiten zuten
Ekonomia gerraostean
-
Olioa, gutxi eta garesti
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona
-
Olioaren ordez, seboa (ahal zenean)
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun
-
Gerraosteko gosea
Manolo Ibarguren Molinaga (1929)
Lizartza
-
Estraperlokoa dendan saltzeko
Kontxita Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1921)
Eskoriatza
-
Txirlak, almejak, muskuiluak eta angulak
Lourdes Sorondo Iriazabal (1931)
Hondarribia
-
Gosete handia
Bixente Azkarate Zabarte (1933)
Arrasate
-
Errazionamenduko janaria non, noiz eta nolakoa
Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925)
Pasaia
-
12 urterekin lantegira lanera
Migel Urroz Arrastio (1936)
Oitz
-
Osaba estraperlista
Manolo Goiti Belakortu (1931)
Mañaria
-
Gariaren inguruko lanak
Hilario Garmendia Garmendia (1932)
Baliarrain