Txokolatea egiten errazionamendu garaian
Hizlaria(k): Joxe Mari Gorrotxategi Pikasarri (1929) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Lau senidetan mutil bakarra zen. 14 urte bete zituenean, eskola utzi eta txokolatea egiten hasi zen etxeko gozotegian. Txokolatea nola egiten zuten kontatzen du. Gabezia garaiak ziren, eta txokolatea zen gauza gozo bakarra. Produktuak errazionamenduaren bidez jasotzen zituzten. Txokolatea udaletxeetara eramaten zuten, eta handik banatzen zuten etxeetara errazionamendu kartilen bidez.
Informazio gehiago: Txokolatea egiten errazionamendu garaian
Ekonomia gerraostean
-
Gariaren erdia inori eman behar
Rufina Astola Nafarrate (1929)
Aramaio
-
Gerra garaiko kontuak I
Antonia Mendiola Larrañaga (1921)
Etxarri Aranatz
-
Gerran eta gerraostean janariarekin nola moldatu ziren
Juliana Eizagirre Osa (1929)
Getaria
-
Baserritarrak ogia brusapean hartuta bazkaltzera feria egunean
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar
-
Gerra ostean errotatara ezkutuan
Felisa Arza Urdangarin (1912)
Ataun
-
Mutrikuko dendak eta errazionamendua
Juan Larreina Arreitunandia (1937)
Mutriku
-
Babarruna entregatu beharra; kaletarren gosea
Joxe Mari Urola Oiartzabal (1934)
Andoain
-
Ulertzen ez zituzten mehatxuak jasotzen zituztenumetan
Mertxe Bilbao Bilbao (1929)
Erandio
-
Arrazionamendu-kartilla
Jose Luis Ardanza Errasti (1929) Juan Ardanza Errasti (1927)
Elorrio
-
Aeroplanoak eta babeslekua
Karidad Mendizabal (1929)
Mutriku