Txokolatea egiten errazionamendu garaian
Hizlaria(k): Joxe Mari Gorrotxategi Pikasarri (1929) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Lau senidetan mutil bakarra zen. 14 urte bete zituenean, eskola utzi eta txokolatea egiten hasi zen etxeko gozotegian. Txokolatea nola egiten zuten kontatzen du. Gabezia garaiak ziren, eta txokolatea zen gauza gozo bakarra. Produktuak errazionamenduaren bidez jasotzen zituzten. Txokolatea udaletxeetara eramaten zuten, eta handik banatzen zuten etxeetara errazionamendu kartilen bidez.
Informazio gehiago: Txokolatea egiten errazionamendu garaian
Ekonomia gerraostean
-
Industria Eskoriatzan; immigrazioa
Bernabe Errasti Ibarzabal (1910)
Eskoriatza
-
Zinemaren eta errealitatearen arteko kontrastea
Patxi Oliden Gonzalez de Txabarri (1923)
Orio
-
Emakumeak ez ziren soilik etxekoandre
Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947)
Donostia
-
Enrike estraperloan
Enrike Lujanbio Tajdus (1930)
Astigarraga
-
Errazionamendua eta estraperloa
Luisa Otero Atorrasagasti (1920) Anttoni Segurola Egia (1919) Claudia Sein Legorburu (1919)
Pasaia
-
Kartila, ehotakoa apuntatzeko
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Arrasate edo Mondrague
Eusebio Okina Bengoa (1929)
Arrasate
-
Gerraostean goserik ez
Anastasia Ormaetxea Ormaetxea (1927)
Bermeo
-
Errazionamendua, ogi-gosea eta gerrako ihesa
Anixeta Gereñu Odria (1922)
Legazpi
-
Morokila
Felix Zabala Zalakain (1928)
Andoain