Txokolatea egiten errazionamendu garaian
Hizlaria(k): Joxe Mari Gorrotxategi Pikasarri (1929) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Lau senidetan mutil bakarra zen. 14 urte bete zituenean, eskola utzi eta txokolatea egiten hasi zen etxeko gozotegian. Txokolatea nola egiten zuten kontatzen du. Gabezia garaiak ziren, eta txokolatea zen gauza gozo bakarra. Produktuak errazionamenduaren bidez jasotzen zituzten. Txokolatea udaletxeetara eramaten zuten, eta handik banatzen zuten etxeetara errazionamendu kartilen bidez.
Informazio gehiago: Txokolatea egiten errazionamendu garaian
Ekonomia gerraostean
-
Gerra osteko gosea ez du gogoan
Jose Luis Madinabeitia Uriarte (1941)
Oñati
-
Gerraosteko miseria
Encarna Yarza Zendoia (1915)
Amasa-Villabona
-
Guardia zibila tren txikiaren zain
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Kontrabando kontuak
Maitere Jauregi Zubillaga (1943) Maria Jauregi Zubillaga (1929)
Tolosa
-
Janaria ezkutatzeagatik, dena lizundu
Juan Bautista Aizpurua Ormaetxea (1936)
Andoain
-
Amezketarrak eta mikeleteak
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Estraperloa
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Gosea
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Gerra garaian jenero ugari kendu zieten; errazionamendua
Sebastiana Atorrasagasti Arana (1921)
Elgeta
-
Etxeko elikadura: estraperloko irina eta baratzeko produktuak
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani


