Txokolatea egiten errazionamendu garaian
Hizlaria(k): Joxe Mari Gorrotxategi Pikasarri (1929) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Lau senidetan mutil bakarra zen. 14 urte bete zituenean, eskola utzi eta txokolatea egiten hasi zen etxeko gozotegian. Txokolatea nola egiten zuten kontatzen du. Gabezia garaiak ziren, eta txokolatea zen gauza gozo bakarra. Produktuak errazionamenduaren bidez jasotzen zituzten. Txokolatea udaletxeetara eramaten zuten, eta handik banatzen zuten etxeetara errazionamendu kartilen bidez.
Informazio gehiago: Txokolatea egiten errazionamendu garaian
Ekonomia gerraostean
-
Goseak ostera bultzatu zuen jendea
Joxe Bixente Etxabe Arregi (1922)
Arrasate
-
Kaletarrak gaztainak eta egurra biltzera
Antonio Gorostidi Etxaleku (1931)
Tolosa
-
Janaria apreziatzeko onena gosea
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Kontrabandoa eta pikarokeria
Fermin Belamendia Arrillaga (1929)
Andoain
-
Estraperloa eta herriari entregatzea
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Errazionamendua eta estraperloa
Andone Bidaguren Bilbao (1927)
Gernika-Lumo
-
Soldaduek harrapatzen zuten dena kendu
Ali Goiti Agirre (1926)
Mañaria
-
Gauez, errotara
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Etxera itzulitakoan, errazionamendu kartilla
Mateo Malaxetxebarria Lauzirika (1926)
Gernika-Lumo
-
Errotak itxita zeudenean, ezkutuan joan behar
Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil


