Txokolatea egiten errazionamendu garaian
Hizlaria(k): Joxe Mari Gorrotxategi Pikasarri (1929) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Lau senidetan mutil bakarra zen. 14 urte bete zituenean, eskola utzi eta txokolatea egiten hasi zen etxeko gozotegian. Txokolatea nola egiten zuten kontatzen du. Gabezia garaiak ziren, eta txokolatea zen gauza gozo bakarra. Produktuak errazionamenduaren bidez jasotzen zituzten. Txokolatea udaletxeetara eramaten zuten, eta handik banatzen zuten etxeetara errazionamendu kartilen bidez.
Informazio gehiago: Txokolatea egiten errazionamendu garaian
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko errazionamendua
Encarna Yarza Zendoia (1915)
Amasa-Villabona
-
Fraideak babarrun bila baserrietara
Joseba Mirena Agirre Mugerza (1935)
Mutriku
-
Gerra ostean baserrian bizitzearen abantailak eta eragozpenak
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Errazionamendua
Bautista Barandalla Beltza (1933)
Etxarri Aranatz
-
Baserritarrek uzta eman beharra
Teodoro Mujika Salaberria (1924)
Zizurkil
-
Kaletarrak gaztainak eta egurra biltzera
Antonio Gorostidi Etxaleku (1931)
Tolosa
-
Mutrikuko dendak eta errazionamendua
Juan Larreina Arreitunandia (1937)
Mutriku
-
Bakailaoa deskargatu, eta bat kolkora
Joxe Zumeta Jaunarena (1937)
Lezo
-
Garia, artoa eta txerria entregatu beharra
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Gerraostean ogi txarra
Txomin Hormaetxea Uriagereka (1930)
Bermeo