Txokolatea egiten errazionamendu garaian
Hizlaria(k): Joxe Mari Gorrotxategi Pikasarri (1929) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Lau senidetan mutil bakarra zen. 14 urte bete zituenean, eskola utzi eta txokolatea egiten hasi zen etxeko gozotegian. Txokolatea nola egiten zuten kontatzen du. Gabezia garaiak ziren, eta txokolatea zen gauza gozo bakarra. Produktuak errazionamenduaren bidez jasotzen zituzten. Txokolatea udaletxeetara eramaten zuten, eta handik banatzen zuten etxeetara errazionamendu kartilen bidez.
Informazio gehiago: Txokolatea egiten errazionamendu garaian
Ekonomia gerraostean
-
Janaria apreziatzeko onena gosea
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Ogi zuria Frantziatik
Seberiano Iñarra Lizarazu (1926)
Errenteria
-
Baserritarren elkarlana
Ramoni Mujika Imaz (1931)
Astigarraga
-
Jate aldera lan
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Arroza jan eta jan
Mari Karmen Olazagirre Amilibia (1931)
Hernani
-
Oso diru gutxi jantzietarako ere
Miren Jone Azurza Aristegieta (1929)
Donostia
-
Gerra garaian, arbia jaterainoko gosea
Juan Erostarbe Olañeta (1921)
Elgeta
-
Abadeari garia, egurra... eman behar
Julio Aspe Beitia (1928)
Aramaio
-
Gerraostean jaiotakoa
Luis Haranburu Altuna (1947)
Alegia
-
Haizea txarra txerriarentzat
Teresa Aresti Izagirre (1924)
Amorebieta-Etxano