Txokolatea egiten errazionamendu garaian
Hizlaria(k): Joxe Mari Gorrotxategi Pikasarri (1929) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Lau senidetan mutil bakarra zen. 14 urte bete zituenean, eskola utzi eta txokolatea egiten hasi zen etxeko gozotegian. Txokolatea nola egiten zuten kontatzen du. Gabezia garaiak ziren, eta txokolatea zen gauza gozo bakarra. Produktuak errazionamenduaren bidez jasotzen zituzten. Txokolatea udaletxeetara eramaten zuten, eta handik banatzen zuten etxeetara errazionamendu kartilen bidez.
Informazio gehiago: Txokolatea egiten errazionamendu garaian
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean Bilbo aldetik jende asko eskean
Txomin Ibarluzea Garro (1929)
Etxebarria
-
Gerraostean goserik ez; arraina
Pepi Berasategi Etxeberria (1935)
Donostia
-
Irinarekin beldurrez
Garbiñe Siloniz Barrenkua (1935)
Ea
-
Gerrasosteko industria Eibarren
Aurora Bascaran Martínez (1933)
Eibar
-
Arabatik estraperloa
Pedro Urteaga Arregi (1931)
Aretxabaleta
-
Aita estraperloan bildotsekin
Jose Albizu Basterretxea (1930)
Gernika-Lumo
-
Letxuga eta aza, tripa betetzeko
Angeles Arozena Larrañaga (1928)
Zumaia
-
Udan Hernanira eta 17 urterekin okin
Xabier Isasti Etxeberria (1928)
Donostia
-
Kurtzalde taberna
Imanol Garaigordobil Berriozabal (1932)
Legutio
-
Gose garaian arrautzak eta txerrikiak
Florentino Eizagirre Ayerza (1941)
Zarautz