Gerra denboran errazionamenduko ogia eta sakarina
Hizlaria(k): Ramon Zubizarreta Larrañaga (1932) Herria: Azkoitia (Gipuzkoa)
Gerra-denboran Ramonek lau urte zituen. Orduan asmatu zen azukrearen ordezko sakarina. Ogirik ez zen izaten, errazionamendukoa bakarrik, eta urtean bitan txerria hiltzen zuten etxean. Ez zuten jateko faltarik izaten.
Informazio gehiago: Gerra denboran errazionamenduko ogia eta sakarina
Ekonomia gerraostean
-
Koipeztatzaile, kontrabando garaian
Joxe Goñi Urreaga (1928)
Astigarraga
-
Estraperloa, gose garaian
Bernardo Altuna Telleria (1932)
Donostia
-
Gerraosteko gosea II
Teresa Bengoa Azula (1930) Mari Paz Elorriaga Garitaonandia (1932)
Abadiño
-
Gerra ondoren, errazionamendua
Carmen Gonzalez Oiarbide (1922)
Hondarribia
-
Ogia egiten zuen etxean
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Lehen bi taloak maistrarentzat
Migel Urdanpilleta Otegi (1935)
Hernani
-
Baserriko jeneroa emanarazi
Teresa Aresti Izagirre (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamendua
Juana Garmendia Uzkudun (1924)
Errezil
-
Osaba falangistaren gerrako merituengatik, estankoa bereganatu
Angelita Osoro Urresti (1953)
Mutriku
-
Gerra ostean sagar txortenak eta laranja azalak jateko prest
Iñaki Arregi Moraza (1927)
Andoain