Errazionamendua; "latoneria"
Hizlaria(k): Luis Urizar Murelaga (1933) Herria: Lekeitio (Bizkaia)
Errazionamendu garaian oraindik ez zuten denda zabalik. Beraiek Dendari kaleko "Gala" dendan hartzen zuten. Amari askotan laguntzen zion dendan. 13 urterekin "latoneria"n hasi zen beharrean, gerora joan zen itsasora
Informazio gehiago: Errazionamendua; "latoneria"
Ekonomia gerraostean
-
Ogi klaseak: fotak. Grabadoreentzat ogi berezia
Esteban Justo Larrañaga Argarate (1913)
Eibar
-
JAZ-Zubiaurre: Merkatuak zabaltzen
Eduardo Zubiaurre Ariznabarreta (1972)
Eibar
-
Errota itxita, eta estraperloko irina
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Txirlak prestatzeko, sardinen latetako olioa
Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925)
Pasaia
-
Etxean kalean baino ogi hobea
Juliana Eizagirre Osa (1929)
Getaria
-
Errazionamenduaren alderdi administratiboa
Arantxa Artano Arruabarrena (1935)
Andoain
-
Mugalariak eta kontrabandistak
Ramon Labaien Sansinenea (1928)
Donostia
-
Goseari aurre egiteko moduak
Joxe Mari Zapirain Etxeberria (1933)
Errenteria
-
Gerraosteko otorduak
Sabino Auzmendi Arratibel (1926)
Ataun
-
Etxeko elikadura: estraperloko irina eta baratzeko produktuak
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani