Gosea gerra garaian
Hizlaria(k): Antonio Kortajarena Kortajarena (1928) Herria: Zizurkil (Gipuzkoa)
Gerra garaian, gosea izaten zen, oliorik ez zegoen, kontrabandoan ekartzen ez bazuten behintzat. Esnea eta arrautzak bazituzten. Kalekoek okerrago pasa zuten. Donostiako lehengusuek zazpi ume zituzten eta ezkutuan baserritik babarrunak eramaten zituzten. Behin izebak babarrun haiek nola ezkutatu zituen kontatzen digu. Izebak ezkutuan janaria eramaten zuen, oso arriskutsua zen arren.
Informazio gehiago: Gosea gerra garaian
Ekonomia gerraostean
-
Goseari aurre egiteko pribilegioa
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Txekorrak estraperloan erosi eta saltzen
Sabino Etxabeguren Artola (1927)
Anoeta
-
Garia ehotzeko esku-errota
Jesus Urzelai Aiastui (1929)
Oñati
-
Errazionamendu garaia
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona
-
Taloa eta babarrunak
Patxi Madina Bengoa (1915)
Aramaio
-
Kontrabando kontuak
Maitere Jauregi Zubillaga (1943) Maria Jauregi Zubillaga (1929)
Tolosa
-
Gerra ostean janaria nola banatzen zen
Patxi Pagola Ibarrola (1933)
Urnieta
-
Gerraostean, Eibarren lanak gora
Candido Eguren Zabarte (1906)
Eibar
-
Kupoa berandu arte ordaindu zuten
Pedro Arrillaga Garate (1918)
Elgoibar
-
Ardoa gutxi baina tabakorri asko
Santi Villareal Barrena (1935)
Amorebieta-Etxano