Gosea gerra garaian
Hizlaria(k): Antonio Kortajarena Kortajarena (1928) Herria: Zizurkil (Gipuzkoa)
Gerra garaian, gosea izaten zen, oliorik ez zegoen, kontrabandoan ekartzen ez bazuten behintzat. Esnea eta arrautzak bazituzten. Kalekoek okerrago pasa zuten. Donostiako lehengusuek zazpi ume zituzten eta ezkutuan baserritik babarrunak eramaten zituzten. Behin izebak babarrun haiek nola ezkutatu zituen kontatzen digu. Izebak ezkutuan janaria eramaten zuen, oso arriskutsua zen arren.
Informazio gehiago: Gosea gerra garaian
Ekonomia gerraostean
-
Babarruna entregatu behar
Juanita Txintxurreta Ugalde (1932)
Donostia
-
Pekin fabrikako lanak eta lan baldintzak
Juanita Getaria San Pedro (1927)
Errenteria
-
Errazionamendu sasoiko trukeak
Pedro Mari Armendariz Zubizarreta (1938)
Eskoriatza
-
Gari gutxi eta lan asko
Juana Elorza Beitia (1924)
Legutio
-
Olibet gaileta-fabrikako gaileta bila
Xebastiana Agirre Telletxea (1927)
Lezo
-
Errazionamendua; Michelineko ekonomatoa; gozotegia
Maria Luisa Aginaga Zabaleta (1939)
Lasarte-Oria
-
Olioa, garestia
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Laguntzarik gabe, industriarik ez
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
La panaderia Chiquita
Maite Andueza Zabaleta (1935)
Durango
-
Errazionamendu garaia Katean
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun