Gerraosteko egoera: gosea, baina janaririk ez
Hizlaria(k): Inaxio Aramendi Telletxea (1928) Herria: Astigarraga (Gipuzkoa)
Lan gutxi zegoen gerraostean, baina gosea, aldiz handia. Janaria oso kontrolatuta egoten zen errazionamenduaren bidez. Ogia estraperloan erosi behar izaten zen.
Informazio gehiago: Gerraosteko egoera: gosea, baina janaririk ez
Ekonomia gerraostean
-
Gose garaian katuak harrapatzen zituzten jateko
Iñaki Arregi Moraza (1927)
Andoain
-
Gerraostean ez zuten goserik izan
Teresa Jaio Rementeria (1924)
Durango
-
Ama jostuna zen
Tere Arregi Altuna (1929)
Donostia
-
Tiroen ondorioz platerak dantzan
Bittori Zapiain Mendiola (1929)
Astigarraga
-
Gerra garaian, gose handia
Klara Urbieta Albizu (1924)
Zumaia
-
Ogia, taloa eta morokila egiten
Gloria Susaeta Onaindia (1929)
Muxika
-
Gerra ondorengo egoera: baserritik lantegietara lanera; familia ugariak auzoan
Felipe Altuna Egidazu (1929)
Bergara
-
Errazionamendu garaia; errotara ezkutuan
Dolores Egues Saizar (1928) Lucia Egues Saizar (1925)
Berastegi
-
Errotak eta ogi egitea
Manoli Olaizola Alkorta (1917)
Zarautz
-
Udan Hernanira eta 17 urterekin okin
Xabier Isasti Etxeberria (1928)
Donostia