Gerraosteko egoera: gosea, baina janaririk ez
Hizlaria(k): Inaxio Aramendi Telletxea (1928) Herria: Astigarraga (Gipuzkoa)
Lan gutxi zegoen gerraostean, baina gosea, aldiz handia. Janaria oso kontrolatuta egoten zen errazionamenduaren bidez. Ogia estraperloan erosi behar izaten zen.
Informazio gehiago: Gerraosteko egoera: gosea, baina janaririk ez
Ekonomia gerraostean
-
Tabakoa estraperloan saltzen zuen
Jesusa Izagirre Esturo (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Gose garaian, baserritarren laguntza
Begoña Gabilondo Etxaniz (1921)
Azkoitia
-
Errazionamendua eta estraperloa
Luisa Otero Atorrasagasti (1920) Anttoni Segurola Egia (1919) Claudia Sein Legorburu (1919)
Pasaia
-
Gerraostea gogorra, baina beraien baserrian goserik ez
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Errazionamendua Seguran, eta estraperloa Lazkaon
Agustina Mujika Intxausti (1922)
Idiazabal
-
Gose garaian arrantza gutxi
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Arantzara irin bila
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Jesusa Zabala Aramendi (1923)
Legazpi
-
Ogi faltan, taloa eta artoa
Bentura Arrieta Bergaretxe (1925)
Elgoibar
-
Gerraostean errotaria etxera
Tomasa Urien Intxausti (1926)
Durango


