Gerraosteko egoera: gosea, baina janaririk ez
Hizlaria(k): Inaxio Aramendi Telletxea (1928) Herria: Astigarraga (Gipuzkoa)
Lan gutxi zegoen gerraostean, baina gosea, aldiz handia. Janaria oso kontrolatuta egoten zen errazionamenduaren bidez. Ogia estraperloan erosi behar izaten zen.
Informazio gehiago: Gerraosteko egoera: gosea, baina janaririk ez
Ekonomia gerraostean
-
Angulen kontrabandoan: 15 kilo sabelaldean
Maria Goikoetxea Kanpandegi (1927)
Hondarribia
-
Estraperloko bideko auzoak eta minak
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Errazionamendu garaiko debekuak, zigorrak eta trikimailuak
Juliana Olaizola Gurrutxaga (1928)
Azpeitia
-
Kontrabandorako metodoak
Maria Pilar Cia Gaztelu (1938) Tomas Cia Gaztelu (1933)
Baztan
-
Auzokoekin harremana
Txomin Usandizaga Murgiondo (1934)
Andoain
-
Jatekoa eta etxeko zereginak
Manoli Andonegi Uranga (1922)
Donostia
-
Etxea alokatu eta ganbarara lotara
Maria Jesus Manterola Amas (1927)
Zumaia
-
Errazionamenduko janaria non, noiz eta nolakoa
Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925)
Pasaia
-
Gerra ostean, errotara gauez
Felipe Aiastui Galdos (1925)
Oñati
-
Gerra ostean kaletik baserrietara jatera
Antonia Solozabal Unamunzaga (1911)
Mallabia