Gerraosteko gosea
Hizlaria(k): Maria Luisa Jaka Legorburu (1935) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Gerra ondoko kontuak. Gose handia zen eta amak ez zion uzten meriendarekin jaisten. Alaba bakarra zen, eta ez zitzaion jatekorik falta. Lizarra ondora joaten zen harri bila, eta artzainak mendira igotzen zituen; gazta ematen zioten eta etxeko txorizoa ere bai. Amak etxean egiten zuen xaboia.
Informazio gehiago: Gerraosteko gosea
Ekonomia gerraostean
-
12 urterekin lantegira lanera
Migel Urroz Arrastio (1936)
Oitz
-
Errazionamenduko janaria
Bittori Zapiain Mendiola (1929)
Astigarraga
-
Arrain saltzaileak
Manuel Oliden Kortajarena (1941)
Donostia
-
Goizuetako bidean, Arano
Joxepa Zabalegi Lazkanotegi (1916)
Oiartzun
-
Etxeko ekoizpena entregatzera behartuta
Bernabe Belategi Lopez de Egino (1931)
Oñati
-
Errazionamendua
Arantxa Agirre Zabaleta (1933)
Amasa-Villabona
-
Gosea eta errazionamendua
Enrike Lopez Bilbao (1930)
Bermeo
-
Makiak etxe inguruan
Pepi Agirre Perurena (1938)
Hernani
-
Gerraostean, artoa azukrearekin eta esnearekin
Manoli Zabalegi Aristimuño (1933)
Astigarraga
-
Arto irina patatarekin nahastuta
Joxepa Goikoetxea Genua (1920)
Hondarribia