Gose garaia; errazionamendua
Hizlaria(k): Bitoriana Artola Agirre (1918) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Izugarrizko gosea. Alkoholeran zebilen lanean. Errazionamendua. Arto aleak eta azak jan behar. Oliorik ez. Kontrabandoa. Taloak. Laranja azalak.
Informazio gehiago: Gose garaia; errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Errotak ezkutuan lanean eta kontrabandoa
Joxe Mari Lertxundi Zuloaga (1932)
Aia
-
Gerra ostean baserrian bizitzearen abantailak eta eragozpenak
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Errazionamendu garaiko estraperloa
Francisca Seberiana Larrañaga Zubiaurre (1922)
Azpeitia
-
Errazionamendua
Antonina Barricarte Zolina (1934)
Etxarri Aranatz
-
Egunero babarrunak bazkaltzeko
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Perretxikoak bai, baina oliorik ez
Laureano Telleria Ordozgoiti (1935)
Segura
-
Ogiari patata nahastu
Agustina Aierbe Goikoetxea (1923)
Idiazabal
-
Gerraostea gogorra, baina beraien baserrian goserik ez
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Kupoa entregatu behar
Carmen Irusta Alakano (1922)
Muxika
-
Estraperloko kontuak eta "guardavino"-ak
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia