Lurra lantzeko tresnak; gose garaian, taloak
Hizlaria(k): Paxkuala Kortadi Ormaetxea (1923) Herria: Hernani (Gipuzkoa)
Traktoreen aurretik goldeak izaten ziren. Karramarroa, area, marka... Artoa, babarruna. Oiloentzat zen artoa; gose handia izan zenean bai, taloak eginda, ogirik ez zegoelako. Errazionamendua. Olio gutxi. Sardina latetako olioa erabili behar. Bi txerri hiltzen zituzten urtean.
Informazio gehiago: Lurra lantzeko tresnak; gose garaian, taloak
Ekonomia gerraostean
-
Koipeztatzaile, kontrabando garaian
Joxe Goñi Urreaga (1928)
Astigarraga
-
Gosea denean, edozer jan daiteke
Andres Beloki Urreta (1927)
Bidania-Goiatz
-
Estraperloko olioa lapurtu zietenekoa
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Gerraosteko zailtasunak eta inguruko errotak
Jose Migel Odriozola Peñagarikano (1929) Juan Jose Oiarbide Sarriegi (1921)
Beasain
-
Gose eta jeneroa entregatu behar
Agustin Legorburu Uriarte (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraosteko gosetearen eragina erakusten duen anekdota
Manolo Larrañaga Juaristi (1927)
Azkoitia
-
Errazionamendua
Balentina Elortegi Batiz (1924)
Meñaka
-
Txekor bila etxera
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Goseari aurre egiteko moduak
Joxe Mari Zapirain Etxeberria (1933)
Errenteria
-
Gerrako pobrezia eta janaria
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani


