Lurra lantzeko tresnak; gose garaian, taloak
Hizlaria(k): Paxkuala Kortadi Ormaetxea (1923) Herria: Hernani (Gipuzkoa)
Traktoreen aurretik goldeak izaten ziren. Karramarroa, area, marka... Artoa, babarruna. Oiloentzat zen artoa; gose handia izan zenean bai, taloak eginda, ogirik ez zegoelako. Errazionamendua. Olio gutxi. Sardina latetako olioa erabili behar. Bi txerri hiltzen zituzten urtean.
Informazio gehiago: Lurra lantzeko tresnak; gose garaian, taloak
Ekonomia gerraostean
-
Gosea eta errazionamendua
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Ura 100 pezetatan olioa zelakoan
Elisa Kalzada Ugalde (1929)
Busturia
-
Baserrian nahi beste jaten zuten
Asunzion Kortabarria Gabilondo (1932)
Antzuola
-
Errazionamendua
Vicente Miranda Mundiñano (1927)
Etxarri Aranatz
-
Estraperloan abere sendoa behar
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Errotak itxita egon zirenekoa
Facundo Garai Txintxurreta (1931)
Arrasate
-
Milizianoak ez osteko zaintzan
Katalin Bengoa Madariaga (1917) Soledad Luno Arenaza (1922)
Bermeo
-
Gerraostean, asko fraide eta apaiz
Emilio Lizeaga Aranburu (1936)
Hernani
-
Gerrako pobrezia eta janaria
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani
-
Gerraosteko gosea
Teresa Arregi ()
Amasa-Villabona