Lurra lantzeko tresnak; gose garaian, taloak
Hizlaria(k): Paxkuala Kortadi Ormaetxea (1923) Herria: Hernani (Gipuzkoa)
Traktoreen aurretik goldeak izaten ziren. Karramarroa, area, marka... Artoa, babarruna. Oiloentzat zen artoa; gose handia izan zenean bai, taloak eginda, ogirik ez zegoelako. Errazionamendua. Olio gutxi. Sardina latetako olioa erabili behar. Bi txerri hiltzen zituzten urtean.
Informazio gehiago: Lurra lantzeko tresnak; gose garaian, taloak
Ekonomia gerraostean
-
Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Gerra sasoiko errazionamendua
Zipriano Askasibar Sagastigutxia (1927)
Zaldibar
-
Errazionamendu garaian lanean, kanpoan eta etxean
Enkarna Elosegi Benito (1922)
Zarautz
-
Goserik ez
Anttoni Arrondo Rivas (1929) Maritxu Arrondo Rivas (1930)
Donostia
-
Arrazionamentua
Joseba Gotzon Idigoras Arzuaga (1923)
Ermua
-
Morokilak eta taloak
Tomas Alkorta Barruetabeña (1937)
Mutriku
-
Errazionamendua
Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934)
Oñati
-
Errazionamendua gogoratzen du
Mertxe Bilbao Bilbao (1929)
Erandio
-
Gerraostean, irinaren debekua
Asuncion Razkin Imaz (1926)
Etxarri Aranatz
-
Gerraosteko gosea
Maria Arriaran Larrañaga (1925)
Aramaio