Errazionamenduko janaria
Hizlaria(k): Bittori Zapiain Mendiola (1929) Herria: Astigarraga (Gipuzkoa)
Errazionamenduko olioa gogor-gogorra gelditzen zen etxera iristerako, eta ematen zien ogi zatia ere oso txikia zen.
Informazio gehiago: Errazionamenduko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Ezkutuka lortu behar ogia
Felisa Ormaetxea Goitana (1928)
Aramaio
-
Txerriari bizarrak erretzeko lanak
Mari Karmen Ansa Zinkunegi (1937)
Andoain
-
Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Kristina Bengoetxea Urruzmendi (1921)
Usurbil
-
Amonak janaria ematen zien behar zutenei
Eulalia Ollokiegi Sarobe (1937)
Lasarte-Oria
-
Ogi txuria ogi beltzaren truke
Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947)
Donostia
-
Osabak ekarritako irina
Mariasun Elosegi Kortadi (1925)
Donostia
-
Aita lanik gabe, bueltan
Mari Kruz Mendizabal Etxeberria (1923)
Errenteria
-
Errazionamenduan "primera" mailakoak
Pedro Karetxe Urrejola (1930)
Aramaio
-
Gosetean kaletarrak baserrietara tripa-alde lanera
Josefa Gabilondo Agirregomezkorta (1920)
Elgoibar
-
Etxeko ogia
Joxe Mari Esnaola Garmendia (1930)
Azpeitia