Gerra garaian, patatak egunero
Hizlaria(k): Irene Ezpeleta Urkia (1935) Herria: Arrasate (Gipuzkoa)
Aretxabaletan bizi ziren lehengusuak egunero igotzen ziren baserrira, gosea zutelako. Egunero patatak afaltzen zituzten, era ezberdinetan eginak. Garia, errekisatu egiten zen eta militarrek eraman egiten zuten.
Informazio gehiago: Gerra garaian, patatak egunero
Ekonomia gerraostean
-
Gosea inguruan
Sorkunde Iturria Lasa (1930)
Errenteria
-
Gerra denboran errazionamenduko ogia eta sakarina
Ramon Zubizarreta Larrañaga (1932)
Azkoitia
-
Denetariko jeneroa arrautzen truke
Luisa Egia Agirrebeitia (1921)
Ermua
-
Mikeleteen funtzioa eta guardia zibilekin egindako tratua
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Bezeroekin gertuko harremana I: gerra ostea
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Oñati
-
Egunero babarrunak bazkaltzeko
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Etxeko jeneroa entregatu behar zeneko garaia
Juanito Unanue Aizpuru (1932)
Azpeitia
-
Ostegunetan falangera joan behar
Jose Antonio Olea Garaita (1930)
Durango
-
Gerra garaian zer jaten zen
Petra Aguirregomezcorta (1926) Pedro Egiguren Larrañaga (1927)
Eibar
-
Gari-zorroak errotara; errotariaren jornala
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara