Gerra garaian, patatak egunero
Hizlaria(k): Irene Ezpeleta Urkia (1935) Herria: Arrasate (Gipuzkoa)
Aretxabaletan bizi ziren lehengusuak egunero igotzen ziren baserrira, gosea zutelako. Egunero patatak afaltzen zituzten, era ezberdinetan eginak. Garia, errekisatu egiten zen eta militarrek eraman egiten zuten.
Informazio gehiago: Gerra garaian, patatak egunero
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua; "tipo único" tela
Mertxe Pagoaga Etxaburu (1929)
Lekeitio
-
Marmita hartu, eta ur bila
Maria Concepcion Beraetxe Aranburu (1925)
Lasarte-Oria
-
Mallabia inguruan zeuden errotak; gerra ondorengo urteetako egoera
Enrike Mugarza Idarraga (1932)
Mallabia
-
Gosetea
Maite Ezkurdia Don (1931)
Amasa-Villabona
-
Guardia zibila tren txikiaren zain
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Urarekin arrautzak frijitzen
Bixente Lizaso Itxaso (1931)
Urnieta
-
Estraperloa; bizkaitarrak Gipuzkoara eta alderantziz
Juli Larrañaga Garate (1921)
Mendaro
-
Gerraostean ogi falta
Joxe Joakin Sarasua Urkizu (1938)
Lezo
-
Estraperloa, gose garaian
Bernardo Altuna Telleria (1932)
Donostia
-
Gose garaian, tuberkulosia asko
Paxkuala Kortadi Ormaetxea (1923)
Hernani