Gerra garaian, patatak egunero
Hizlaria(k): Irene Ezpeleta Urkia (1935) Herria: Arrasate (Gipuzkoa)
Aretxabaletan bizi ziren lehengusuak egunero igotzen ziren baserrira, gosea zutelako. Egunero patatak afaltzen zituzten, era ezberdinetan eginak. Garia, errekisatu egiten zen eta militarrek eraman egiten zuten.
Informazio gehiago: Gerra garaian, patatak egunero
Ekonomia gerraostean
-
Dendako produktuak baserrikoen truke
Amaia Etxarri Erize (1934)
Hernani
-
Línea de la Concepción hirian kontrabandoan
Genaro Agirre Mendizabal (1919)
Legazpi
-
Aitak erremolatxa jan, gosearen gosez
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Aldian-aldian, ogi bat etxera eraman
Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927)
Anoeta
-
Guardia zibilek errotako zorroak kendu zizkieten
Anastasio Zamalloa Zubero (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Gose garaiko trikimailuak
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Dirua behar zenean, babarruna saldu
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Errotak
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
-
Errotak itxita egon zirenekoa
Facundo Garai Txintxurreta (1931)
Arrasate
-
Emakumeak ez ziren soilik etxekoandre
Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947)
Donostia