Gerra garaian, patatak egunero
Hizlaria(k): Irene Ezpeleta Urkia (1935) Herria: Arrasate (Gipuzkoa)
Aretxabaletan bizi ziren lehengusuak egunero igotzen ziren baserrira, gosea zutelako. Egunero patatak afaltzen zituzten, era ezberdinetan eginak. Garia, errekisatu egiten zen eta militarrek eraman egiten zuten.
Informazio gehiago: Gerra garaian, patatak egunero
Ekonomia gerraostean
-
Artoari eta gariari harea nahastu, entregatzeko
Rosario Barrainkua (1925)
Berriz
-
Etxerako irina Forondatik
Tomas Lopez de Letona Arruabarrena (1923)
Otxandio
-
Beharrezko gauzetarako dirurik ez
Miren Aldekoa Gorospe (1932)
Mañaria
-
Gerra gogorra, baina goserik ez
Juana Loroño Beaskoetxea (1923)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamenduko elikagaien erabilera
Matilde Gereñu Elorza (1925)
Segura
-
Gerraostean ogi falta
Jose Saenz de Biteri Saenz de Biteri (1925) Nemesio Ugarte Ortiz de Zarate (1925)
Legutio
-
Txapela, alpargata eta zakua nagusiki Azkoitiko industrian
Jacinta Garmendia Artetxe (1914)
Azkoitia
-
Baserrian nahi beste jaten zuten
Asunzion Kortabarria Gabilondo (1932)
Antzuola
-
Gerraostean baserriko jeneroa entregatu beharra
Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933)
Zaldibar
-
Errazionamendua eta estraperloa
Juanita Etxaniz Muguruza (1923) Feli Pagaegi Eizagirre (1928)
Markina-Xemein