Txerria isilka erretzen
Hizlaria(k): Mertxe Larrarte Zuzaia (1933) Herria: Hondarribia (Gipuzkoa)
Sua ematen zioten txerriari, baina urrutitik ez ikusteko, bidoi bat erabiltzen zuten. Zizeroak ibiltzen ziren. Laranjak edo ardoa Irundik ekartzeko, ordaindu beharra. Txerria garaje barruan garbitzen zuten gero. Artoa kentzen zieten.
Informazio gehiago: Txerria isilka erretzen
Ekonomia gerraostean
-
Txakur kontrabandista
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Gosea: ez ogirik, ez oliorik
Micaela Sasiain Ormazabal (1929)
Lasarte-Oria
-
Nahiago hotza pasa, besteren egurra hartu baino
Seberiana Areizaga Beain (1937)
Urretxu
-
Gerra ostean janaria nola banatzen zen
Patxi Pagola Ibarrola (1933)
Urnieta
-
Kontrabandoa eta estraperloa
Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932)
Etxarri Aranatz
-
Mugalariak eta kontrabandistak
Ramon Labaien Sansinenea (1928)
Donostia
-
Gerraostean gosea etxean; janaria soberan soldadutzan
Luzio Oruesagasti Txurruka (1931) Mateo Oruesagasti Txurruka (1929)
Soraluze
-
Untzueta dorretxea I: "gorriak" eta mojak
Ines Lezea Txurruka (1932)
Mutriku
-
Aita gerran Bilbon; itzulitakoan panorama zaila Errenterian
Joseba Goñi Galarraga (1935)
Errenteria
-
Gerraostean goserik ez; arraina
Pepi Berasategi Etxeberria (1935)
Donostia


