Gerra garaian errotak prezintatuta
Hizlaria(k): Lazaro Garate Aristondo (1927) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Eguneroko otorduetan lentejak, babak, etab. jaten zituzten eta haiek ere errazionamenduan izaten ziren. Etxean morokila jaten zuten gehienbat. Lasaoko turbinan bizi zirenean errota gertuan zuten. Errotak prezintatuta egon zirenekoa kontatzen du.
Informazio gehiago: Gerra garaian errotak prezintatuta
Ekonomia gerraostean
-
Olioa, garestia
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Errazionamenduan nola moldatu ziren
Florentzia Azpiroz Nazabal (1924)
Berastegi
-
Gerraostea: errazionamendua, kupoa eta miaketak
Arsenio Irazabalbeitia Araiztegi (1930)
Antzuola
-
Gerraostean ogi txarra
Txomin Hormaetxea Uriagereka (1930)
Bermeo
-
Urarekin arrautzak frijitzen
Bixente Lizaso Itxaso (1931)
Urnieta
-
Emazteak "kontrabandoan"
Leon Arambel (1932)
Aldude
-
Errotak eta garia entregatzea
Inazia Llodio Bengoa (1917)
Arrasate
-
Goseari aurre egiteko pribilegioa
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Gerraostean goserik ez
Anastasia Ormaetxea Ormaetxea (1927)
Bermeo
-
Baserrian bizitzea abantaila bat zen
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur


