Eguneko jatorduak
Hizlaria(k): Jesus Zearreta Etxabe (1926) Herria: Amorebieta-Etxano (Bizkaia)
Goizean taloa eta esnea edo bakailao edo sardina errea, eguerdian baba eta gauean porru-salda. Arraina dendan saltzen zuten. Errazionamenduan ogi gutxi ematen zioten, txusko txikia. Ogia astean behin egiten zuten, beraienean zapatuetan.
Informazio gehiago: Eguneko jatorduak
Ekonomia gerraostean
-
Goserik ez, baina ezta aserik ere
Nemesio Ugarte Ortiz de Zarate (1925)
Legutio
-
Amona kontrabandoan
Ixabelita Almandoz Almandoz (1930)
Astigarraga
-
Ogiari patata nahastu
Agustina Aierbe Goikoetxea (1923)
Idiazabal
-
Ikatza saltzen zuten beraiek
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona
-
Uholdeek ekarritako hegaztiak, jan
Jose Antonio Amuategi Casero (1933)
Soraluze
-
Errazionamenduaren neurrira
Begoña Lizaso Eizmendi (1922)
Errenteria
-
Etxean egiten zuen ogia, errazionamendukoa ez zelako jateko modukoa
Joxe Mari Iraola Zabalo (1920)
Anoeta
-
Estraperloagatik batzuetan isuna bai eta besteetan ez
Axun Atxaga Fernandez (1939) Maria Josefa Atxaga Fernandez (1926)
Urnieta
-
Gose garaia
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Gerra ostea
Andres Ereño Atutxa (1917)
Etxebarri