Eguneko jatorduak
Hizlaria(k): Jesus Zearreta Etxabe (1926) Herria: Amorebieta-Etxano (Bizkaia)
Goizean taloa eta esnea edo bakailao edo sardina errea, eguerdian baba eta gauean porru-salda. Arraina dendan saltzen zuten. Errazionamenduan ogi gutxi ematen zioten, txusko txikia. Ogia astean behin egiten zuten, beraienean zapatuetan.
Informazio gehiago: Eguneko jatorduak
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko murrizketa eta debekuak janariarekin
Jose Albizu Basterretxea (1930)
Gernika-Lumo
-
Osaba atxilotu zutenekoa
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Errotatik bueltan "guardia zibilak" bidean
Angel Amenabar Lasquibar (1932)
Andoain
-
Anai-arrebak sakabanatuta jate aldera
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Kupoa berandu arte ordaindu zuten
Pedro Arrillaga Garate (1918)
Elgoibar
-
Mikeleteak estraperloa zaintzen
Emilio Lizeaga Aranburu (1936)
Hernani
-
Gosearen ondorioz, hesteak izorratu
Elias Euba Irakulis (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Baserritarren esnea entregatu behar
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
La panaderia Chiquita
Maite Andueza Zabaleta (1935)
Durango
-
Errazionamenduko elikagaien kontrola
Joxe Forcada Arrieta (1930)
Andoain