Eguneko jatorduak
Hizlaria(k): Jesus Zearreta Etxabe (1926) Herria: Amorebieta-Etxano (Bizkaia)
Goizean taloa eta esnea edo bakailao edo sardina errea, eguerdian baba eta gauean porru-salda. Arraina dendan saltzen zuten. Errazionamenduan ogi gutxi ematen zioten, txusko txikia. Ogia astean behin egiten zuten, beraienean zapatuetan.
Informazio gehiago: Eguneko jatorduak
Ekonomia gerraostean
-
JAZ-Zubiaurre: artisautzatik industriara
Eduardo Zubiaurre Ariznabarreta (1972)
Eibar
-
Gerrako umezurtz eta alargunak
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Amak estraperloan hartzen zituen jatekoak
Guadalupe Mendibe Goikoetxea (1925)
Ea
-
Estraperloa
Manolo Campos Castresana (1935)
Etxarri Aranatz
-
Birramonak miñoia menderatu
Mari Carmen Pagalday Garro (1930)
Eskoriatza
-
Industriaren garapena Eibar inguruan
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Errazionamendua; lehengo luxuak
Maria Piedad Lopez Ferrera (1926)
Berrobi
-
Estraperloko errota garia ehotzeko
Joxe Agirre Esnal (1929)
Azpeitia
-
Estraperloko kontuak
Antonio Zubizarreta Berraondo (1921)
Aretxabaleta
-
Taloa janda goserik ez
Maria Bitoria Alberdi Aldalur (1925)
Azpeitia