Eguneko jatorduak
Hizlaria(k): Jesus Zearreta Etxabe (1926) Herria: Amorebieta-Etxano (Bizkaia)
Goizean taloa eta esnea edo bakailao edo sardina errea, eguerdian baba eta gauean porru-salda. Arraina dendan saltzen zuten. Errazionamenduan ogi gutxi ematen zioten, txusko txikia. Ogia astean behin egiten zuten, beraienean zapatuetan.
Informazio gehiago: Eguneko jatorduak
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduan azukrerik ez
2016 Adineko anoetarren testigantzak ()
Anoeta
-
Guardia zibilengandik ihesi estraperloan
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Enrike estraperloan
Enrike Lujanbio Tajdus (1930)
Astigarraga
-
Gerrako eta gerra osteko gosea
Juan Oiarzabal Abalia (1929)
Azpeitia
-
Arabarrak Ubideko errotara
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide
-
Baserriko bizimodu gogorra
Maria Josefa Txurruka Egaña (1913)
Zarautz
-
Gose denborako kontuak
Milagros Zubillaga Solagaistua (1925)
Durango
-
Libra eta erdi haragi
Joseba Lasa Garmendia (1934) Rosario Lasa Garmendia (1938)
Ordizia
-
Errazionamendu garaiko kontuak
Bernardo Anabitarte Ezeiza (1937)
Donostia
-
Mutikotan fruta-arboletatik lapurretan
Justino Sasieta Irulegi (1929)
Azkoitia


