Eguneko jatorduak
Hizlaria(k): Jesus Zearreta Etxabe (1926) Herria: Amorebieta-Etxano (Bizkaia)
Goizean taloa eta esnea edo bakailao edo sardina errea, eguerdian baba eta gauean porru-salda. Arraina dendan saltzen zuten. Errazionamenduan ogi gutxi ematen zioten, txusko txikia. Ogia astean behin egiten zuten, beraienean zapatuetan.
Informazio gehiago: Eguneko jatorduak
Ekonomia gerraostean
-
Idiak eta behorrak kontrabandoan
Maria Pilar Cia Gaztelu (1938) Tomas Cia Gaztelu (1933)
Baztan
-
Errotara ezkutuan joatean pasatako beldurrak
Juanito Unanue Aizpuru (1932)
Azpeitia
-
Tela gutxi, gerra ostean; tela motak
Miren Azkarate Urkiola (1929)
Bergara
-
Soldata kobratutakoan ordaindu dendetako zorrak
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Errotak itxita zeudenean, ezkutuan joan behar
Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil
-
Kontrabandoan puxka bat ibilia
Luis Iribarren (1928)
Erroibar
-
Tolosako Arzabalza papeleran lanean
Santos Irazustabarrena Ermina (1928)
Alegia
-
Jatekoa eta etxeko zereginak
Manoli Andonegi Uranga (1922)
Donostia
-
Errazionamenduan bakoitzarentzako opil bat
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio
-
Kalean, gabezia
Carmen Jauregi Zabala (1924)
Tolosa