Eguneko jatorduak
Hizlaria(k): Jesus Zearreta Etxabe (1926) Herria: Amorebieta-Etxano (Bizkaia)
Goizean taloa eta esnea edo bakailao edo sardina errea, eguerdian baba eta gauean porru-salda. Arraina dendan saltzen zuten. Errazionamenduan ogi gutxi ematen zioten, txusko txikia. Ogia astean behin egiten zuten, beraienean zapatuetan.
Informazio gehiago: Eguneko jatorduak
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ondorengo miseria
Joxe Mari Arruabarrena Otaegi (1925)
Belauntza
-
Bizkaira bildotsak estraperloan
Juan Mari Uribarren Leturiaga (1938)
Aramaio
-
Baserriari esker, aurrera errazionamendu garaian
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Gerraostea: gosea, errazionamendua, estraperloa
Jose Eiguren Mendiguren (1927)
Lekeitio
-
Zahatoa kendu mikeleteak
Tiburtzio Izagirre Arratibel ()
Ataun
-
Landetako fundizioa eta beste lantoki batzuk
Pablito Olalde Etxabe (1922)
Azkoitia
-
Azpeitian gosea pasatzetik, Zestoako Torraberri baserrira morroi
Juan Oiarzabal Abalia (1929)
Azpeitia
-
Egunero baserritarrak azokan
Xabier Oiarbide Oliden (1937)
Pasaia
-
Kapritxorik ez
Ixabel Belar Olabarria (1914)
Bergara
-
Txakur kontrabandista
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun