Gerraosteko errazionamendua; artoa etxean ehotzen zuten
Hizlaria(k): Adora Osa Arrizabalaga () Herria: Zumaia (Gipuzkoa)
Gerraostean ez zuten goserik pasa. Artoa eta garia hartzen zituzten etxean. Gero, bazuten ganbaran haiek txikitzeko makina txiki bat. Kaletik ere etortzen zitzaien jendea artaleak ehotzera. Ez zen irina bezain fina irteten, baina harekin konpontzen ziren. Egosita jaten zuten, edo bestela taloak edo morokila eginda. Errotara Larrondora joaten ziren normalean; bestela Getariara edo Lasaora ere bai. Errazionamenduko "boniato"a, okindegira eramaten zuten erretzera.
Informazio gehiago: Gerraosteko errazionamendua; artoa etxean ehotzen zuten
Ekonomia gerraostean
-
Gose garaia
Miren Iparragirre Alkorta (1934) Joxepa Iparragirre Izagirre (1934)
Donostia
-
Frantziarako bidaiak eta estraperloa
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Irina eta ogia nahi beste
Felisa Olazabal Garate (1928)
Mendaro
-
Gabarrarekin hondar bila eta kontrabandoan
Juanito Gonzalez Camio (1934)
Hondarribia
-
Errazionamendua eta ogia
Juana Loroño Beaskoetxea (1923)
Amorebieta-Etxano
-
Landetako fundizioa eta beste lantoki batzuk
Pablito Olalde Etxabe (1922)
Azkoitia
-
Txirrindularia estraperloan
Migel Mendiguren Larrea (1932)
Beasain
-
Taloak; irin bila Aranora
Enriketa Aranburu Garaiar (1926)
Hernani
-
Herriko idazkaria lagun, ehotakoa entregatzetik libratu
Miren Odriozola Jaio (1919)
Ajangiz
-
Estraperloko kontuak
Enriketa Aranburu Garaiar (1926)
Hernani