Gerraosteko errazionamendua; artoa etxean ehotzen zuten
Hizlaria(k): Adora Osa Arrizabalaga () Herria: Zumaia (Gipuzkoa)
Gerraostean ez zuten goserik pasa. Artoa eta garia hartzen zituzten etxean. Gero, bazuten ganbaran haiek txikitzeko makina txiki bat. Kaletik ere etortzen zitzaien jendea artaleak ehotzera. Ez zen irina bezain fina irteten, baina harekin konpontzen ziren. Egosita jaten zuten, edo bestela taloak edo morokila eginda. Errotara Larrondora joaten ziren normalean; bestela Getariara edo Lasaora ere bai. Errazionamenduko "boniato"a, okindegira eramaten zuten erretzera.
Informazio gehiago: Gerraosteko errazionamendua; artoa etxean ehotzen zuten
Ekonomia gerraostean
-
Gurelesa esnea
Carolina Bikondoa Elizegi (1938)
Donostia
-
Igogailu fabrikan
Patxi Mugerza (1936)
Donostia
-
"Baba txikia" estraperloan
Pedro Armendariz Imaz (1925)
Ordizia
-
Ubalategiko garia
Joxe Antonio Huizi Bereziartu (1937)
Andoain
-
Estraperloko gantza erosten zuten, olioa garestia zen
Lucia Etxabe Zubizarreta (1927)
Soraluze
-
Errazionamenduko jeneroa zuten dendan
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Errazionamendu garaian ogi zuria nahi
Lorea Amutxastegi Aspiazu (1935)
Ondarroa
-
Gerraostea II
Esther Mañeru Igoa (1929)
Etxarri Aranatz
-
Gerraosteko gosetea
Purita Zabalo Zabalo (1934)
Antzuola
-
Kontrabandoa eta mugalariak; portugaldarrak
Jose Antonio Martiarena Zabala (1929)
Irun