Jana lortzeko komeriak gerra denboran eta ostean
Hizlaria(k): Fidel Izarra Larrea (1926) Herria: Ermua (Bizkaia)
Armadako sukaldari batzuk giputzak ziren, ezagunak zituzten; eta, mutikoak joaten zitzaizkienean, jana ematen zieten: paella, normalean. Beti ilaran janari zain. Urte gogorrak, baina zelan edo halan irten zuten aurrera.
Informazio gehiago: Jana lortzeko komeriak gerra denboran eta ostean
Ekonomia gerraostean
-
Apaizari uztarekin ordaindu behar
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Morokila
Felix Zabala Zalakain (1928)
Andoain
-
Kupoa eta estraperloa
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Gose garaiko trikimailuak
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Errotako telefonoa eta estraperloa
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Gerraostean babarruna ezkutatzen, ez entregatzearren
Martina Iturrioz Lazkano (1933)
Lasarte-Oria
-
Ogia, etxean egindakoa
Rufina Oiarbide Garmendia (1924)
Baliarrain
-
Osaba estraperlista
Manolo Goiti Belakortu (1931)
Mañaria
-
Suegurra eta egurrikatza
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Soloak ematen zuena jaten zen
Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929)
Ibarrangelu