Jana lortzeko komeriak gerra denboran eta ostean
Hizlaria(k): Fidel Izarra Larrea (1926) Herria: Ermua (Bizkaia)
Armadako sukaldari batzuk giputzak ziren, ezagunak zituzten; eta, mutikoak joaten zitzaizkienean, jana ematen zieten: paella, normalean. Beti ilaran janari zain. Urte gogorrak, baina zelan edo halan irten zuten aurrera.
Informazio gehiago: Jana lortzeko komeriak gerra denboran eta ostean
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean, gerrikoak baino hobe tiranteak
Martzial Goenaga Gorriti (1925)
Usurbil
-
Senarrak eta biek janari-denda jarri zuten
Martina Iturrioz Lazkano (1933)
Lasarte-Oria
-
Ameriketatik jasotzen ziren gazta lata handiak
Adela Romero Urreisti (1942) Maria Pilar Romero Urreisti (1946)
Mutriku
-
Baserriko jeneroa ezkutatu beharra
Katalin Atxurra Alegria (1926)
Lekeitio
-
Ibardueroko ekonomatoa
Ramoni Mujika Imaz (1931)
Astigarraga
-
"Francoren erregimenean, tripa handirik ez"
Miren Jone Rekondo Aizpurua (1926)
Usurbil
-
Hautsekin egindako tortilla
Miren Josune Tolaretxipi Lizarralde (1926)
Donostia
-
Errazionamenduaren neurrira
Begoña Lizaso Eizmendi (1922)
Errenteria
-
Artoarekin estraperloan
Mari Cruz Sagarzazu Iturriza (1928)
Andoain
-
Errazionamendua
Beatriz Agirregomezkorta Zelaiaran (1926)
Pasaia