Jana lortzeko komeriak gerra denboran eta ostean
Hizlaria(k): Fidel Izarra Larrea (1926) Herria: Ermua (Bizkaia)
Armadako sukaldari batzuk giputzak ziren, ezagunak zituzten; eta, mutikoak joaten zitzaizkienean, jana ematen zieten: paella, normalean. Beti ilaran janari zain. Urte gogorrak, baina zelan edo halan irten zuten aurrera.
Informazio gehiago: Jana lortzeko komeriak gerra denboran eta ostean
Ekonomia gerraostean
-
Baserriko ekonomia nolakoa zen
Gregorio Berrotaran Etxeberria (1945)
Hondarribia
-
Aita sagar garraio Bedaio aldetik Errenteriara
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Inguruko herrietako festetara nola joaten ziren
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani
-
"Guardabinoa" eta kontrabandoa
Maritxu Arrieta Arrieta (1925)
Donostia
-
Kontrabandorako metodoak
Maria Pilar Cia Gaztelu (1938) Tomas Cia Gaztelu (1933)
Baztan
-
Goserik ez zuten pasatu
Maritxu Olabiaga Etxabe (1915)
Donostia
-
Gerra garaiko kontuak
Jose Ezenarro Isasti (1924) Maria Gurrutxaga Gartxotenea (1929)
Getaria
-
Baserriko otorduak
Maria Luisa Arzallus Mitxelena (1940)
Donostia
-
Hegoaldekoek harrapatutako arraina Hendaian saltzen
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Albizturko errota
Pakita Peñagarikano Elosegi (1926)
Tolosa