Jana lortzeko komeriak gerra denboran eta ostean
Hizlaria(k): Fidel Izarra Larrea (1926) Herria: Ermua (Bizkaia)
Armadako sukaldari batzuk giputzak ziren, ezagunak zituzten; eta, mutikoak joaten zitzaizkienean, jana ematen zieten: paella, normalean. Beti ilaran janari zain. Urte gogorrak, baina zelan edo halan irten zuten aurrera.
Informazio gehiago: Jana lortzeko komeriak gerra denboran eta ostean
Ekonomia gerraostean
-
Gerra garaiko kontuak
Gregorio Goñi Lazkano (1940)
Etxarri Aranatz
-
Kaletarrek gosea eta errazionamendua
Txomin Aranbarri Larizubirrementeria (1924)
Durango
-
Gauza ona kendu eta txarra eman gerra ostean
Hilario Lekuona Mitxelena (1931)
Urnieta
-
Aldian-aldian, ogi bat etxera eraman
Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927)
Anoeta
-
Baserrian beti zegoen jatekoa
Antonio Kortajarena Kortajarena (1928)
Zizurkil
-
Oñatiko Araotz auzora garia ehotzera
Facundo Garai Txintxurreta (1931)
Arrasate
-
Ogia egiten zuen etxean
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Osaba atxilotu zutenekoa
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Errazionamendua Seguran, eta estraperloa Lazkaon
Agustina Mujika Intxausti (1922)
Idiazabal
-
Jan ala ez, hori da galdera
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo