Kaleko bizimodua, gose denboran
Hizlaria(k): Lucas Lasa Burumendi (1932) Herria: Alegia (Gipuzkoa)
Gerra ondorengo bizimoduaz hitz egiten du. Baserrietan ez zen dirurik, baina ez zen jatekorik falta izaten: taloa, esnea, ogia, patata... edukitzen zuten beti. Kaleko jendeak, ordea, ez zuen "ez dirurik ez jatekorik". Igandetan, Lucasen aita batera edo bestera joan izan zen lanera kilo bat irin eta jan truke. Etxean 12 lagun ziren. Jatorduetan zer jan ohi zuten aipatzen du: sardina zaharrak, taloa, sagar errea, esnegaina...
Informazio gehiago: Kaleko bizimodua, gose denboran
Ekonomia gerraostean
-
Ogi beltza gerra sasoian
Ricardo Duñabeitia Gandarias (1929)
Muxika
-
Udan Hernanira eta 17 urterekin okin
Xabier Isasti Etxeberria (1928)
Donostia
-
Gerraosteko miseria
Luis Asla Altonaga (1925)
Arrieta
-
Ogi txuria ogi beltzaren truke
Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947)
Donostia
-
Familia aberatsean ere gose
Teresa Aresti Izagirre (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Baserritarren elkarlana
Ramoni Mujika Imaz (1931)
Astigarraga
-
Koinataren enpresan hamahiru urtez
Xabier Oiarbide Oliden (1937)
Pasaia
-
Gerra osteko gose garaiko kontuak
Martin Elgarresta Gabilondo (1937)
Bergara
-
Mikeleteak estraperloa zaintzen
Emilio Lizeaga Aranburu (1936)
Hernani
-
Errazionamendua eta estraperloa
Andone Bidaguren Bilbao (1927)
Gernika-Lumo