Kaleko bizimodua, gose denboran
Hizlaria(k): Lucas Lasa Burumendi (1932) Herria: Alegia (Gipuzkoa)
Gerra ondorengo bizimoduaz hitz egiten du. Baserrietan ez zen dirurik, baina ez zen jatekorik falta izaten: taloa, esnea, ogia, patata... edukitzen zuten beti. Kaleko jendeak, ordea, ez zuen "ez dirurik ez jatekorik". Igandetan, Lucasen aita batera edo bestera joan izan zen lanera kilo bat irin eta jan truke. Etxean 12 lagun ziren. Jatorduetan zer jan ohi zuten aipatzen du: sardina zaharrak, taloa, sagar errea, esnegaina...
Informazio gehiago: Kaleko bizimodua, gose denboran
Ekonomia gerraostean
-
Gerrako galtzaileen eta irabazleen arteko lubakia
Jaione Isazelaia Igartua (1959)
Bergara
-
Garai bateko gosea
Maria Luisa San Sebastian Larraza (1947)
Orio
-
Garia erein, jo eta ehotzeko egiten zituztenak
Maria Ibarguren Iparragirre (1922)
Azpeitia
-
Garia baino arto gehiago etxean
Facundo Garai Txintxurreta (1931)
Arrasate
-
Luzuriagan lanean hasi eta utzi
Laxaro Iparragirre Perurena (1929)
Errenteria
-
Gobara egitera errekara
Ebaristo Aiestaran Pikabea (1927) Kontxita Argote Altuna (1938)
Donostia
-
Estraperloa
Antonina Barricarte Zolina (1934)
Etxarri Aranatz
-
Gosea
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Estraperloan Arabara
Eustakio Barandiaran Elorza (1933)
Eskoriatza
-
Ondarroan gosea sasoiko gizonak alde eginda zeudelako
Jesus Artetxe Malaxetxebarria (1928) Patxi Etxaburu Ajarrista (1929)
Ondarroa


