Kaleko bizimodua, gose denboran
Hizlaria(k): Lucas Lasa Burumendi (1932) Herria: Alegia (Gipuzkoa)
Gerra ondorengo bizimoduaz hitz egiten du. Baserrietan ez zen dirurik, baina ez zen jatekorik falta izaten: taloa, esnea, ogia, patata... edukitzen zuten beti. Kaleko jendeak, ordea, ez zuen "ez dirurik ez jatekorik". Igandetan, Lucasen aita batera edo bestera joan izan zen lanera kilo bat irin eta jan truke. Etxean 12 lagun ziren. Jatorduetan zer jan ohi zuten aipatzen du: sardina zaharrak, taloa, sagar errea, esnegaina...
Informazio gehiago: Kaleko bizimodua, gose denboran
Ekonomia gerraostean
-
Poliziaren dendan pikuak lapurtzen
Joxe Zumeta Jaunarena (1937)
Lezo
-
Arrautza bakarreko tortilla
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Gaztainak bai, baina oliorik ez
Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934)
Oñati
-
Gerra osteko beldurra eta gosea
Maritxu Arzuaga (1925)
Azpeitia
-
Errazionamenduko esnea
Ines Lezea Txurruka (1932)
Mutriku
-
Kontrabandoan zebilena ondo, besteak gaizki
Antonia Mujika Urrestarazu (1916)
Idiazabal
-
Gerra giroa
Korneli Egimendia Aranburu (1910)
Oiartzun
-
Errazionamendua
Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932)
Etxarri Aranatz
-
Kubiertak pasatzen
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Gerraosteko egoera; kalean gosea
Isabel Jauregi Mendizabal (1926)
Antzuola


