Kaleko bizimodua, gose denboran
Hizlaria(k): Lucas Lasa Burumendi (1932) Herria: Alegia (Gipuzkoa)
Gerra ondorengo bizimoduaz hitz egiten du. Baserrietan ez zen dirurik, baina ez zen jatekorik falta izaten: taloa, esnea, ogia, patata... edukitzen zuten beti. Kaleko jendeak, ordea, ez zuen "ez dirurik ez jatekorik". Igandetan, Lucasen aita batera edo bestera joan izan zen lanera kilo bat irin eta jan truke. Etxean 12 lagun ziren. Jatorduetan zer jan ohi zuten aipatzen du: sardina zaharrak, taloa, sagar errea, esnegaina...
Informazio gehiago: Kaleko bizimodua, gose denboran
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean, erroten egoera
Pedro Agirre Unanue (1938) Santiago Agirre Unanue (1926)
Azpeitia
-
Ezkondu arte lanean
Damiana Etxaiz Mujika (1936)
Astigarraga
-
Errazionamendua
Gregorio Goñi Lazkano (1940)
Etxarri Aranatz
-
Gerra denboran, baserrian hogei lagun
Dolores Lopetegi Aiestaran (1916)
Lezo
-
Umezurtzak "Auxilio Social"era
Mari Karmen Olazagirre Amilibia (1931)
Hernani
-
Baserrian, lan asko eta diru gutxi
Txomin Garmendia Galarza (1934)
Berrobi
-
Kontrabandoan zebilena ondo, besteak gaizki
Antonia Mujika Urrestarazu (1916)
Idiazabal
-
Hautsekin egindako tortilla
Miren Josune Tolaretxipi Lizarralde (1926)
Donostia
-
Ogi falta, baina ez jateko falta
Krispin Arregi Mendiolagarai (1936)
Amorebieta-Etxano
-
Eskean eta lapurretan ibili beharra
Laurentzi Aretxabaleta Goikoetxea (1930)
Markina-Xemein