Kaleko bizimodua, gose denboran
Hizlaria(k): Lucas Lasa Burumendi (1932) Herria: Alegia (Gipuzkoa)
Gerra ondorengo bizimoduaz hitz egiten du. Baserrietan ez zen dirurik, baina ez zen jatekorik falta izaten: taloa, esnea, ogia, patata... edukitzen zuten beti. Kaleko jendeak, ordea, ez zuen "ez dirurik ez jatekorik". Igandetan, Lucasen aita batera edo bestera joan izan zen lanera kilo bat irin eta jan truke. Etxean 12 lagun ziren. Jatorduetan zer jan ohi zuten aipatzen du: sardina zaharrak, taloa, sagar errea, esnegaina...
Informazio gehiago: Kaleko bizimodua, gose denboran
Ekonomia gerraostean
-
Janaria lapurtzeko beldurrez
Ester Salaberria Kortaberria (1939)
Lezo
-
Garai batean, taloa nagusi
Xanti Lasarte Zugasti (1925)
Urnieta
-
"Goseak ez du barkatzen..."
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Txerria urtero hiltzen zuten
Joxe Mari Irizar Ansa (1940)
Donostia
-
Irin-zakuak trenetik bota inork ez konfiskatzeko
Anixeta Gereñu Odria (1922)
Legazpi
-
Gose garaia
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Etxean egindako ogia eta estraperloa
Maria Hipolita Aldai Eizagirre (1929)
Azkoitia
-
Gose denborako kontuak
Patxi Bengoa Sagasta (1932)
Arrasate
-
Ehotzeko lizentzia eta estraperloan errotara
Anjel Elorza Beitia (1937)
Legutio
-
Gosea zetorrenaren beldurrez, hautsa jaten
Maite San Miguel Arrizabalaga (1930)
Zumarraga