Kaleko bizimodua, gose denboran
Hizlaria(k): Lucas Lasa Burumendi (1932) Herria: Alegia (Gipuzkoa)
Gerra ondorengo bizimoduaz hitz egiten du. Baserrietan ez zen dirurik, baina ez zen jatekorik falta izaten: taloa, esnea, ogia, patata... edukitzen zuten beti. Kaleko jendeak, ordea, ez zuen "ez dirurik ez jatekorik". Igandetan, Lucasen aita batera edo bestera joan izan zen lanera kilo bat irin eta jan truke. Etxean 12 lagun ziren. Jatorduetan zer jan ohi zuten aipatzen du: sardina zaharrak, taloa, sagar errea, esnegaina...
Informazio gehiago: Kaleko bizimodua, gose denboran
Ekonomia gerraostean
-
Garai bateko gosea
Maria Luisa San Sebastian Larraza (1947)
Orio
-
Gerraostean goserik ez
Juanita Gangoiti Etxebarria (1923)
Gernika-Lumo
-
Soldaduak etxea errebisatzera pasatzen
Albina Arregi Urbieta (1910)
Azpeitia
-
Hautsekin egindako tortilla
Miren Josune Tolaretxipi Lizarralde (1926)
Donostia
-
Gosea
Petra Goiti Goiti (1929)
Mañaria
-
Estraperloa eta ogi gogorra, baina goserik ez
Katalin Atxurra Alegria (1926) Teresa Erkiaga Korta (1927)
Lekeitio
-
Gernika erre zuten egunaz
Guadalupe Mendibe Goikoetxea (1925)
Ea
-
Ardoa gutxi baina tabakorri asko
Santi Villareal Barrena (1935)
Amorebieta-Etxano
-
Estraperloa gauez
Jose Osinalde Arrizabalaga (1923)
Azkoitia
-
Irin bila ezkutuan joan behar
Bittori Zabala Zalakain (1924)
Andoain