Kaleko bizimodua, gose denboran
Hizlaria(k): Lucas Lasa Burumendi (1932) Herria: Alegia (Gipuzkoa)
Gerra ondorengo bizimoduaz hitz egiten du. Baserrietan ez zen dirurik, baina ez zen jatekorik falta izaten: taloa, esnea, ogia, patata... edukitzen zuten beti. Kaleko jendeak, ordea, ez zuen "ez dirurik ez jatekorik". Igandetan, Lucasen aita batera edo bestera joan izan zen lanera kilo bat irin eta jan truke. Etxean 12 lagun ziren. Jatorduetan zer jan ohi zuten aipatzen du: sardina zaharrak, taloa, sagar errea, esnegaina...
Informazio gehiago: Kaleko bizimodua, gose denboran
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloan abere sendoa behar
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Gerraostean, hutsetik hasi behar
Rosa Sistiaga Iparragirre (1950)
Pasaia
-
Kontrabandista batekin izandako sesioa
Migel Urdanpilleta Otegi (1935)
Hernani
-
Emakume Abertzale Batzaren egoitza frankistek hartuta
Ana Mari Lezertua Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Estraperloko ogia eta emakume nafarrak
Felix Durandegi Lazkano (1937)
Donostia
-
Errazionamendu txartelak gerraostean
Felix Arroitajauregi Altuna (1940)
Eibar
-
Errenteriatik Nafarroako baserrietara jateko eske
Joxe Gaztelumendi Aiestaran (1925)
Errenteria
-
Gerra ondorengo egoera: baserritik lantegietara lanera; familia ugariak auzoan
Felipe Altuna Egidazu (1929)
Bergara
-
Errazionamenduan azukrerik ez
2016 Adineko anoetarren testigantzak ()
Anoeta
-
Aita, ehun lantegiko arduraduna
Lorenzo Laskurain Gabilondo (1931)
Bergara