Kaleko bizimodua, gose denboran
Hizlaria(k): Lucas Lasa Burumendi (1932) Herria: Alegia (Gipuzkoa)
Gerra ondorengo bizimoduaz hitz egiten du. Baserrietan ez zen dirurik, baina ez zen jatekorik falta izaten: taloa, esnea, ogia, patata... edukitzen zuten beti. Kaleko jendeak, ordea, ez zuen "ez dirurik ez jatekorik". Igandetan, Lucasen aita batera edo bestera joan izan zen lanera kilo bat irin eta jan truke. Etxean 12 lagun ziren. Jatorduetan zer jan ohi zuten aipatzen du: sardina zaharrak, taloa, sagar errea, esnegaina...
Informazio gehiago: Kaleko bizimodua, gose denboran
Ekonomia gerraostean
-
Gerra osteko egoera Bergaran
Florita Izuskiza Zubizarreta (1927)
Bergara
-
Errazionamendua eta kupoak
Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932)
Etxarri Aranatz
-
Kaleko jendea baserrira, ogi eske
Joxe Salegi Egaña (1926)
Zumarraga
-
Garia entregatu behar; ogia errazionamenduan
Juli Larrañaga Garate (1921)
Mendaro
-
Gobara egitera errekara
Ebaristo Aiestaran Pikabea (1927) Kontxita Argote Altuna (1938)
Donostia
-
Guardia zibilekin izan zuten arazoa
Ana Mari Iza Berrotaran (1943)
Hondarribia
-
Errazionamendu sasoiko trukeak
Pedro Mari Armendariz Zubizarreta (1938)
Eskoriatza
-
Kaletarrak baserrietara lanean jatekoaren truke
Migel Gurrutxaga Lesaka (1929)
Azpeitia
-
Baserriko jeneroak saltzen zituztenekoa
Patxi Irizar Zarautz (1928)
Andoain
-
Gerra garaian aitita bi urtez Arjelen
Pilartxu Etxabe Zubizarreta (1932) Carmen Muniategi Muniategi (1921)
Gautegiz-Arteaga