Kaleko bizimodua, gose denboran
Hizlaria(k): Lucas Lasa Burumendi (1932) Herria: Alegia (Gipuzkoa)
Gerra ondorengo bizimoduaz hitz egiten du. Baserrietan ez zen dirurik, baina ez zen jatekorik falta izaten: taloa, esnea, ogia, patata... edukitzen zuten beti. Kaleko jendeak, ordea, ez zuen "ez dirurik ez jatekorik". Igandetan, Lucasen aita batera edo bestera joan izan zen lanera kilo bat irin eta jan truke. Etxean 12 lagun ziren. Jatorduetan zer jan ohi zuten aipatzen du: sardina zaharrak, taloa, sagar errea, esnegaina...
Informazio gehiago: Kaleko bizimodua, gose denboran
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko produktuak Argentinatik
Milagros Zeberio Aranburu (1921)
Hernani
-
Txerriak eta oiloak nola hazi
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Gerraostean garia eta babarruna entregatu egin behar
Gregorio Telleria Pagoaga (1929)
Beasain
-
Oliorik ezean, txerriaren koipea
Maria Angeles Gorriño Aranburu (1944)
Mendata
-
Baserriko ogia kalekoa baino hobea
Maria Bitoria Alberdi Aldalur (1925)
Azpeitia
-
Guardia Zibilen maltzurkeriak
Javier Arregi Liziaga (1925)
Arrasate
-
Errazionamendua
Dolores Uribe Otegi (1937)
Otxandio
-
Telefonoz jaso estraperloarako abisua
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Artoa ezin eho; morokila esnearekin jan
Benantzia Iraola Arruti (1923)
Donostia
-
Irin-fabrikan kopuru mugatua; ezkutuan errotetara
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria