Gerraostean goserik ez zuten pasa
Hizlaria(k): Valentina Jauregi Maiza (1930) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Gerraostean ez zuten goserik pasa, ondo moldatzen baitziren zeukaten janariarekin. Igandetan janari berezia jaten saiatzen ziren: garbantzuak, paella...
Informazio gehiago: Gerraostean goserik ez zuten pasa
Ekonomia gerraostean
-
Garia entregatu, baina banatu ez
Joxe Torregarai Gorostidi (1937) Iñaki Urkia Urdanpileta (1935)
Usurbil
-
Estraperloa eta ogi gogorra, baina goserik ez
Katalin Atxurra Alegria (1926) Teresa Erkiaga Korta (1927)
Lekeitio
-
Errazionamendua eta estraperloa
Juanita Etxaniz Muguruza (1923) Feli Pagaegi Eizagirre (1928)
Markina-Xemein
-
Itsasoz heldutako estraperloa
Pantxi Sangroniz Mentxaka (1913)
Sondika
-
Gosea pasatu zuten gerraostean
Kristina Iturrioz Burgoa (1934) Esther Moriones Aurre (1936)
Gernika-Lumo
-
Txahalen prezioa ezberdina Gipuzkoan eta Bizkaian
Joseba Mirena Agirre Mugerza (1935)
Mutriku
-
Gerraostean, lanean eta ikasten
Julian Alegria Uriarte (1924)
Bermeo
-
Errazionamendua; "tipo único" tela
Mertxe Pagoaga Etxaburu (1929)
Lekeitio
-
Gosete handia
Bixente Azkarate Zabarte (1933)
Arrasate
-
Babarrunak erregimenari entregatzen
Seberiano Iñarra Lizarazu (1926)
Errenteria