Gerraostean goserik ez zuten pasa
Hizlaria(k): Valentina Jauregi Maiza (1930) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Gerraostean ez zuten goserik pasa, ondo moldatzen baitziren zeukaten janariarekin. Igandetan janari berezia jaten saiatzen ziren: garbantzuak, paella...
Informazio gehiago: Gerraostean goserik ez zuten pasa
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean aitak lana bilatzeko izandako arazoak
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria
-
Gerra-ostean kaletarrak baserrira lanera janari truke
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Ikatzaren garrantzia gerraostean
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola
-
Txerria hiltzen zutenean
Asentxio Sarriegi Asteasuinzarra (1936)
Donostia
-
Lehen bi taloak maistrarentzat
Migel Urdanpilleta Otegi (1935)
Hernani
-
Nafarroara, irin bila
Joxe Pagadizabal Artola (1928)
Oiartzun
-
Ogi txuria ogi beltzaren truke
Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947)
Donostia
-
Hendaiatik ogi zuria ekartzen
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Oliorik ezean, txerriaren koipea
Maria Angeles Gorriño Aranburu (1944)
Mendata
-
Murgako errotara gauez
Juana Elorza Beitia (1924)
Legutio