Gerraostean goserik ez zuten pasa
Hizlaria(k): Valentina Jauregi Maiza (1930) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Gerraostean ez zuten goserik pasa, ondo moldatzen baitziren zeukaten janariarekin. Igandetan janari berezia jaten saiatzen ziren: garbantzuak, paella...
Informazio gehiago: Gerraostean goserik ez zuten pasa
Ekonomia gerraostean
-
Txerria hiltzen zuten
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Garia egiteari utzi zitzaionekoa
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Estraperloko merkantzia gainean
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Gerraostea: gosea, errazionamendua, estraperloa
Jose Eiguren Mendiguren (1927)
Lekeitio
-
Soldaduek harrapatzen zuten dena kendu
Ali Goiti Agirre (1926)
Mañaria
-
Errazionamenduko janaria eta bestelako jeneroa
Joxe Antonio Huizi Bereziartu (1937)
Andoain
-
Errotaria eta estraperloa
Zeperino Mandaluniz Gorroño (1918)
Muxika
-
Agurainen mantentze aldera, erdara ikasten
Eugenio Iza Mujika (1935)
Arama
-
Lesakako errepidea: soldaduak eta 'trabajadoreak'
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Mezetara joatea derrigorra zen
Maitxo Egilegor Portugal (1942)
Errenteria


