Gerraostean goserik ez zuten pasa
Hizlaria(k): Valentina Jauregi Maiza (1930) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Gerraostean ez zuten goserik pasa, ondo moldatzen baitziren zeukaten janariarekin. Igandetan janari berezia jaten saiatzen ziren: garbantzuak, paella...
Informazio gehiago: Gerraostean goserik ez zuten pasa
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendu garaian errotara ezkutuan
Miren Astibia Olaiz (1925)
Errenteria
-
Oliorik ezean, esnegaina
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Oporretara Ataungo baserrira
Maria Rosario Mujika Imaz (1934)
Ordizia
-
Etxeandin banatzen zuten errazionamendua
Zeperino Mandaluniz Gorroño (1918)
Muxika
-
Gerra ostean aitak lana bilatzeko izandako arazoak
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria
-
Etxean ez, baina Donostian gosea ezagutu zuen
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia
-
Kaletarrek gosea eta errazionamendua
Txomin Aranbarri Larizubirrementeria (1924)
Durango
-
Komitera eta jantoki sozialera jatera
Jesus Gangoiti Asla (1935) Jose Anton Renteria Anduiza (1939)
Bermeo
-
Ogia eta angulak, kontrabandoan
Julian Oronoz Alkain (1935)
Hondarribia
-
Errazionamenduko elikagaien kontrola
Joxe Forcada Arrieta (1930)
Andoain