"Txuskoa" eta labesua
Hizlaria(k): Bittori Zarrabeitia Lauzirika (1926) Herria: Kortezubi (Bizkaia)
Errazionamenduan ogia ematen zieten "txuskoa", labezomorroak ere izaten zituzten. Etxean labesua edo taloa egiten zuten. Errotara gauean joan behar izaten zuten. Labesua zelan egiten zuten azaltzen du, aste osorako ogia izaten zuten. Ez zuten goserik pasatu: baserrian beti zegoen zer jan.
Informazio gehiago: "Txuskoa" eta labesua
Ekonomia gerraostean
-
Indabak salduz gero, isuna
Rufina Abaitua Bilbao (1928)
Mendata
-
Gerraoste gogorra
Jose Ramon Urizar Zurinaga (1931)
Elorrio
-
Razionamentua; estraperloa
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Baserriko lanak eta jakiak
Xabier Zubizarreta Lasagabaster (1944)
Aretxabaleta
-
Intendentziatik etxerako jakiak
Milagros Magunazelaia Amenabar (1927)
Otxandio
-
Lehen bi taloak maistrarentzat
Migel Urdanpilleta Otegi (1935)
Hernani
-
Errazionamendua; Michelineko ekonomatoa; gozotegia
Maria Luisa Aginaga Zabaleta (1939)
Lasarte-Oria
-
Jeneroa entregatu eta txerria isilean hil behar
Katalin Atxurra Alegria (1926)
Lekeitio
-
Gerraostean eskean etortzen zitzaizkien
Garbiñe Siloniz Barrenkua (1935)
Ea
-
Estraperloko kontuak
Antonio Zubizarreta Berraondo (1921)
Aretxabaleta


