"Txuskoa" eta labesua
Hizlaria(k): Bittori Zarrabeitia Lauzirika (1926) Herria: Kortezubi (Bizkaia)
Errazionamenduan ogia ematen zieten "txuskoa", labezomorroak ere izaten zituzten. Etxean labesua edo taloa egiten zuten. Errotara gauean joan behar izaten zuten. Labesua zelan egiten zuten azaltzen du, aste osorako ogia izaten zuten. Ez zuten goserik pasatu: baserrian beti zegoen zer jan.
Informazio gehiago: "Txuskoa" eta labesua
Ekonomia gerraostean
-
Gerra garaian, gose handia
Klara Urbieta Albizu (1924)
Zumaia
-
Gerra ondorengo gosea
Joxepa Larrasa Urtizberea (1931)
Irun
-
Gerraosteko arrazionamendua. Errotak
Pedro Iriarte (1937)
Abaurregaina
-
Gerra garaian Portugaletera
Iñaki Goikoetxea Sorondo (1933)
Pasaia
-
Errota itxita, eta estraperloko irina
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Gerraostean gizartean gertatutako aldaketak
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Estraperloko gantza erosten zuten, olioa garestia zen
Lucia Etxabe Zubizarreta (1927)
Soraluze
-
Gose garaiko trikimailuak
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Gose larria Arrasaten gerraostean
Joxe Arriaran Aranburu (1926)
Arrasate
-
Errazionamendua eta estraperloa
Juanita Lizarralde Eskibel (1926)
Antzuola