"Txuskoa" eta labesua
Hizlaria(k): Bittori Zarrabeitia Lauzirika (1926) Herria: Kortezubi (Bizkaia)
Errazionamenduan ogia ematen zieten "txuskoa", labezomorroak ere izaten zituzten. Etxean labesua edo taloa egiten zuten. Errotara gauean joan behar izaten zuten. Labesua zelan egiten zuten azaltzen du, aste osorako ogia izaten zuten. Ez zuten goserik pasatu: baserrian beti zegoen zer jan.
Informazio gehiago: "Txuskoa" eta labesua
Ekonomia gerraostean
-
Ama beste etxe batzuetara lanera zer jan izateko
Jesus Ugartemendia Learreta (1929)
Mundaka
-
Gerra osteko gose garaian ondo moldatu ziren
Maritxu Uria Eizagirre (1937)
Zarautz
-
Ogi zuriaren gosez
Juli Larrañaga Garate (1921)
Mendaro
-
Artoa, garia eta patata entregatu behar
Luziano Arenaza Aginagalde (1930)
Eskoriatza
-
Garia entregatu beharra
Isabel Kerejeta Garmendia (1916)
Legazpi
-
Fideoa egiten gerra ostean
Maria Angeles Beitia Oruna (1918)
Aramaio
-
Uztaren zati bat eman ezinda
Salbador Arana Agirre (1928)
Astigarraga
-
Txerriari bizarrak erretzeko lanak
Mari Karmen Ansa Zinkunegi (1937)
Andoain
-
Errazionamenduko jeneroa zuten dendan
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Errazionamendua
Dolores Uribe Otegi (1937)
Otxandio