"Txuskoa" eta labesua
Hizlaria(k): Bittori Zarrabeitia Lauzirika (1926) Herria: Kortezubi (Bizkaia)
Errazionamenduan ogia ematen zieten "txuskoa", labezomorroak ere izaten zituzten. Etxean labesua edo taloa egiten zuten. Errotara gauean joan behar izaten zuten. Labesua zelan egiten zuten azaltzen du, aste osorako ogia izaten zuten. Ez zuten goserik pasatu: baserrian beti zegoen zer jan.
Informazio gehiago: "Txuskoa" eta labesua
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean goserik ez
Xabier Oiarbide Oliden (1937)
Pasaia
-
Garia azaroan
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Kartila eta razionamendua; estraperloa
Begoña Aranzadi Manterola (1935)
Usurbil
-
Baserriko bizimodua
Candida Zubizarreta Azkoitia (1936)
Azkoitia
-
Gerraostea II
Esther Mañeru Igoa (1929)
Etxarri Aranatz
-
Garirik ez, artoa ugari
Juan Joxe Azkue Iarza (1938) Seberiana Azkue Iarza (1932)
Donostia
-
Beraiek etxeko elikagaiak; kaleko jendea goseak
Martina Iturrioz Lazkano (1933)
Lasarte-Oria
-
'Auxilio sozial', 'gota de leche' eta Gurutze Gorria
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
"Txaperoak" etortzen ziren etxeak eta zaldi-karroak miatzera
Bartolo Etxabe Oliden (1928)
Zumaia
-
Oñatiko Araotz auzora garia ehotzera
Facundo Garai Txintxurreta (1931)
Arrasate