"Txuskoa" eta labesua
Hizlaria(k): Bittori Zarrabeitia Lauzirika (1926) Herria: Kortezubi (Bizkaia)
Errazionamenduan ogia ematen zieten "txuskoa", labezomorroak ere izaten zituzten. Etxean labesua edo taloa egiten zuten. Errotara gauean joan behar izaten zuten. Labesua zelan egiten zuten azaltzen du, aste osorako ogia izaten zuten. Ez zuten goserik pasatu: baserrian beti zegoen zer jan.
Informazio gehiago: "Txuskoa" eta labesua
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloa; janaria gordetzen
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Errazionamendua; "latoneria"
Luis Urizar Murelaga (1933)
Lekeitio
-
Alemaniara janaria bidaltzen
Xeberiano Sistiaga Legorburu (1921)
Pasaia
-
Baserrian goserik ez; elikagaiak entregatzera Anoetara
Joxe Mari Iraola Zabalo (1920)
Anoeta
-
Hegazkinak zetozenean, ezkutura
Iñaxi Imaz Etxeberria (1932)
Hernani
-
Gose garaia
Xabier Isasti Etxeberria (1928)
Donostia
-
Ezkondu arte lanean
Damiana Etxaiz Mujika (1936)
Astigarraga
-
Errota motak
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Gerraosteko gosea
Iñaki Murua Arregi (1926)
Zarautz
-
Suegurra eta egurrikatza
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua