"Txuskoa" eta labesua
Hizlaria(k): Bittori Zarrabeitia Lauzirika (1926) Herria: Kortezubi (Bizkaia)
Errazionamenduan ogia ematen zieten "txuskoa", labezomorroak ere izaten zituzten. Etxean labesua edo taloa egiten zuten. Errotara gauean joan behar izaten zuten. Labesua zelan egiten zuten azaltzen du, aste osorako ogia izaten zuten. Ez zuten goserik pasatu: baserrian beti zegoen zer jan.
Informazio gehiago: "Txuskoa" eta labesua
Ekonomia gerraostean
-
Jan ala ez, hori da galdera
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo
-
Errazionamendu garaiko kontuak
Bernardo Anabitarte Ezeiza (1937)
Donostia
-
Gerraosteko gosea
Dolores Lopetegi Aiestaran (1916)
Lezo
-
Kaletik jateko bila baserrira
Jesus Zearreta Etxabe (1926)
Amorebieta-Etxano
-
Estraperloko anekdota bat
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Errotara ezkutuan joan, eta astoa galdu
Miel Izagirre Arrue (1929)
Urnieta
-
Lau txerri hil zituzten urtea
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Tren txikiko estraperloa
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Artoa eta babarrunei esker ez zuten goserik pasa
Santos Irazustabarrena Ermina (1928)
Alegia
-
Ogi beltza egiten zuten
Carmen Garitaonandia Lizarralde (1928)
Oñati