"Txuskoa" eta labesua
Hizlaria(k): Bittori Zarrabeitia Lauzirika (1926) Herria: Kortezubi (Bizkaia)
Errazionamenduan ogia ematen zieten "txuskoa", labezomorroak ere izaten zituzten. Etxean labesua edo taloa egiten zuten. Errotara gauean joan behar izaten zuten. Labesua zelan egiten zuten azaltzen du, aste osorako ogia izaten zuten. Ez zuten goserik pasatu: baserrian beti zegoen zer jan.
Informazio gehiago: "Txuskoa" eta labesua
Ekonomia gerraostean
-
Garia entregatzea, ogi falta eta ehotzea
Juana Txurruka Osoro (1928)
Elgoibar
-
Baserrian ez zuten goserik
Andone Bidaguren Bilbao (1927)
Gernika-Lumo
-
Basoko lana, gogorra: gau eta egun bertan
Joxe Manuel Apalategi Tolosa (1927)
Ataun
-
Gerra ondorengo urteak: gosea; estraperloa
Arnaldo Bolumburu Inza (1933)
Eibar
-
Ogia estraperloan
Juli Berezibar Arabaolaza (1916)
Arrasate
-
Gerrastean, gosea
Jesus Mari Unanue Arzelus (1927)
Zarautz
-
Sagardotegietako giroa eta gerraosteko gosea
Mikel Salaberria Kortaberria (1932)
Lezo
-
Ogi txuria ogi beltzaren truke
Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947)
Donostia
-
Gariaren zati bat eman beharra
Eusebio Salegi Osa (1928)
Mutriku
-
Soldadutza (II): gosea eta lagunak
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa