Laranja-azalak eta gutiziak
Hizlaria(k): Pakita Eizagirre Arruti (1933) Jesus Mari Unanue Arzelus (1927) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra ostean gose handia pasa zuten. Laranjak azalik gabe etortzen ziren, azalak bolbora egiteko erabiltzen omen zituztelako. Errekondo dendari eta lehengo gutiziei buruz hitz egiten dute.
Informazio gehiago: Laranja-azalak eta gutiziak
Ekonomia gerraostean
-
Alkoholerako Oromiñoko fielatoa
Carlos Urriolabeitia Gorroño (1931)
Muxika
-
Txirlak, almejak, muskuiluak eta angulak
Lourdes Sorondo Iriazabal (1931)
Hondarribia
-
"Bodegon" sagardotegia
Txomin Sarriegi Olaran (1928)
Beasain
-
Errazionamendua; ogia eta olioa
Tere Elizazu Azaldegi (1937)
Hondarribia
-
Azokara saltzera etortzen ziren baserritarrei txokolatea lapurtzen
Joxe Mari Galparsoro Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Baserrian goserik ez
Mari Tere Aboitiz Iriarte (1924) Juan Uribarren Atxabal (1924)
Lekeitio
-
Trenean garia ez harrapatzeko egindakoak
Justo Camino Ibargoien (1930)
Usurbil
-
Karlistek banatzen zituzten errazionamenduko elikagaiak
Ana Mari Lezertua Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Perico anaia, ogi bila Hendaiara
Mertxe Birto Sorondo (1929)
Hondarribia
-
Baserriko lanak eta estraperloa
Bittori Zubeldia Garmendia (1926)
Baliarrain