Errazionamendu garaia: gutxi eta txarra
Hizlaria(k): Juan Zamora Malkorra (1924) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Donostian erosten zuten jatekoa, olioa eta. Errazionamendua, gutxi eta txarra. Ogirik ez, taloa egiten zuten artoarekin. Kontrabandoa. Babarruna, baserrian beti bazen zerbait. Txerria hiltzean, koipea. Tranpak: bat deklaratu eta bi hil.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaia: gutxi eta txarra
Ekonomia gerraostean
-
Kupoa eman beharra zegoen garaia
Paskual Uribe Jaio (1926)
Durango
-
Estraperlo ugari
Isabel Agirrebeitia Uribe (1926) Feli Uribe Alberdi (1928)
Durango
-
Alkoholerako Oromiñoko fielatoa
Carlos Urriolabeitia Gorroño (1931)
Muxika
-
Karabineroekin konpondu behar estraperloan jarduteko
Salbador Anakabe Mendieta (1925)
Lekeitio
-
Tabakoa; purua; pipa
Felisa Olazabal Garate (1928)
Mendaro
-
Gerran ogia falta ez; gerra ostean bai, ordea
Benito Aranburu Gaztañaga (1923)
Usurbil
-
Gerra ostean goserik ez
Miren Lorea Lasa Aranburu (1930) Lorenzo Zabala Suinaga (1927)
Eibar
-
Hendaiatik ogi zuria ekartzen
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Gose garaiak
Luis Urizar Murelaga (1933)
Lekeitio
-
Guardiaz inguratuta, kontrabandoan
Migel Imaz Arruabarrena (1927)
Hondarribia