Errazionamendu garaia: gutxi eta txarra
Hizlaria(k): Juan Zamora Malkorra (1924) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Donostian erosten zuten jatekoa, olioa eta. Errazionamendua, gutxi eta txarra. Ogirik ez, taloa egiten zuten artoarekin. Kontrabandoa. Babarruna, baserrian beti bazen zerbait. Txerria hiltzean, koipea. Tranpak: bat deklaratu eta bi hil.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaia: gutxi eta txarra
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean goserik ez; arraina
Pepi Berasategi Etxeberria (1935)
Donostia
-
Errazionamenduko ogia txakurrak ere ez zuen jaten
Maritxu Rekondo Iribar (1927)
Urnieta
-
Olio botila puskatu zitzaienekoa
Mertxe Uranga Uranga (1937)
Donostia
-
Sarramentara estraperloan
Serapio Undabarrena Meabe (1930)
Gernika-Lumo
-
Artoa eta babarrunei esker ez zuten goserik pasa
Santos Irazustabarrena Ermina (1928)
Alegia
-
1959ko krisian katu guztiak jan zituzten Antiguan
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Gerra denboran goserik ez
Iñaki Ormazabal Garmendia (1927)
Ordizia
-
Tela gutxi, gerra ostean; tela motak
Miren Azkarate Urkiola (1929)
Bergara
-
Estraperlo garaia (1)
Mila Gorostegi Alberdi (1936)
Azkoitia
-
Eibarko Kirol Elkarteko "Los Halcones de la Sierra"
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar