Errazionamendu garaia: gutxi eta txarra
Hizlaria(k): Juan Zamora Malkorra (1924) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Donostian erosten zuten jatekoa, olioa eta. Errazionamendua, gutxi eta txarra. Ogirik ez, taloa egiten zuten artoarekin. Kontrabandoa. Babarruna, baserrian beti bazen zerbait. Txerria hiltzean, koipea. Tranpak: bat deklaratu eta bi hil.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaia: gutxi eta txarra
Ekonomia gerraostean
-
Kapitainaren laguntzailea presoarekin alde egin
Juan Aizpurua Otegi (1924)
Andoain
-
Tren bidez estraperloa
Ester Salaberria Kortaberria (1939)
Lezo
-
Garia entregatu, baina banatu ez
Joxe Torregarai Gorostidi (1937) Iñaki Urkia Urdanpileta (1935)
Usurbil
-
Gerra osteko gosea eta estraperloa
Jose Pagalday Garro (1927)
Eskoriatza
-
Industriarik ez gerra ostean Sunbilla inguruan
Fermin Zelaieta Lastiri (1939)
Sunbilla
-
Ogia garesti gerra osteko gosetean
Asuncion Leibar Kortabarria (1924) Arantxa Olabe Leibar (1947)
Arrasate
-
Jakien kalitatea; errazionamenduko ogia
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Etxeko artoa ehotzeko egin beharrekoak
Luzio Oruesagasti Txurruka (1931) Mateo Oruesagasti Txurruka (1929)
Soraluze
-
Soraluzeko baserri batera janari bila
Pako Iriondo Lizarralde (1926)
Elgoibar
-
Garia eraman, errazionamendua ekarri
Ixabel Belar Olabarria (1914)
Bergara