Errazionamendu garaia: gutxi eta txarra
Hizlaria(k): Juan Zamora Malkorra (1924) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Donostian erosten zuten jatekoa, olioa eta. Errazionamendua, gutxi eta txarra. Ogirik ez, taloa egiten zuten artoarekin. Kontrabandoa. Babarruna, baserrian beti bazen zerbait. Txerria hiltzean, koipea. Tranpak: bat deklaratu eta bi hil.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaia: gutxi eta txarra
Ekonomia gerraostean
-
Baratzea eta etxeko janaria
Kontxa Intxausti Peña (1919)
Ormaiztegi
-
Kupoa entregatu beharra
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
-
Albizturreko babarrunak Madrilen
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Azterketetan, janaren truke kopiatzen utzi
Mari Alberdi Aldalur (1933)
Azpeitia
-
Estraperlo garaia (1)
Mila Gorostegi Alberdi (1936)
Azkoitia
-
100 kiloko irin-zakuak, garo azpian
Migel Ansa Goenaga (1937)
Andoain
-
Gerra hasiera eta gerra ostea
Joxe Perez Otegi (1932)
Hondarribia
-
Gari gutxi eta lan asko
Juana Elorza Beitia (1924)
Legutio
-
Aeroplanoak eta babeslekua
Karidad Mendizabal (1929)
Mutriku
-
Diru gutxi eta gose handia
Jose Mari Arbelaitz Arozena (1932)
Hondarribia