Errazionamendu garaia: gutxi eta txarra
Hizlaria(k): Juan Zamora Malkorra (1924) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Donostian erosten zuten jatekoa, olioa eta. Errazionamendua, gutxi eta txarra. Ogirik ez, taloa egiten zuten artoarekin. Kontrabandoa. Babarruna, baserrian beti bazen zerbait. Txerria hiltzean, koipea. Tranpak: bat deklaratu eta bi hil.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaia: gutxi eta txarra
Ekonomia gerraostean
-
Gosearekin arbia jaten
Encarna Ormaetxea Munitxa (1921)
Durango
-
Mugatik jendea pasatzea arriskutsu
Zipriano Irigoien Dualde (1922)
Baztan
-
Gerra sasoiko errazionamendua
Zipriano Askasibar Sagastigutxia (1927)
Zaldibar
-
Kurtzalde taberna
Imanol Garaigordobil Berriozabal (1932)
Legutio
-
Kupoa entregatu beharra eta gosea
Agustin Agiriano Arenaza (1921)
Eskoriatza
-
Gerra ondorengo miseria
Joxe Mari Arruabarrena Otaegi (1925)
Belauntza
-
Gerra ostean lurren jabe, baina ezin haiek erabili
Simona Azpiroz Nazabal (1926) Bixente Saizar Ugartemendia (1926)
Berastegi
-
Guardia zibilak eta etxe-ordeko gari-zakuak
Luzia Larraza Aramendi (1934)
Urretxu
-
Gerraostean baserritarrekin trukea
Juanito Arantzamendi Mugartegi (1916)
Ondarroa
-
Gerra sasoian Madrilgo eta Durangoko lehengusuak Azkoitian
Juan Migel Aranbarri Atxa (1940)
Azkoitia