Olioa, gutxi eta garesti
Hizlaria(k): Pilar Tolosa Amondarain (1935) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaian, olioa urria eta garestia zen. Etxean bizi ziren pertsona kopuruaren arabera hainbeste olio jasotzen zuten. Olio asko zuten familiek, saldu egiten zuten. Zerriaren koipea ere erabiltzen zen sukaldean.
Informazio gehiago: Olioa, gutxi eta garesti
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ondorengo gosea
Joxepa Larrasa Urtizberea (1931)
Irun
-
Agurainen mantentze aldera, erdara ikasten
Eugenio Iza Mujika (1935)
Arama
-
Gerra garaian, artzainek negozioa
Enkarna Altzaga Iturriza (1920)
Irun
-
Babarruna alondegira
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Gerra garaiko eta gerra osteko otorduak
Juanita Getaria San Pedro (1927)
Errenteria
-
Tailerretan, emakume mordoa
Mari Carmen Agirre Berezibar (1924) Julita Arregi Etxeberria (1924)
Eibar
-
Errotara ezkutuan joan behar
Luisito Zelaia Balenziaga (1925)
Markina-Xemein
-
Gerraosteko errazionamendua
Jose Miguel Elosegi Aldasoro (1933)
Tolosa
-
Txerria urtero hiltzen zuten
Joxe Mari Irizar Ansa (1940)
Donostia
-
Gerra ostean, errotara gauez
Felipe Aiastui Galdos (1925)
Oñati


