Olioa, gutxi eta garesti
Hizlaria(k): Pilar Tolosa Amondarain (1935) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaian, olioa urria eta garestia zen. Etxean bizi ziren pertsona kopuruaren arabera hainbeste olio jasotzen zuten. Olio asko zuten familiek, saldu egiten zuten. Zerriaren koipea ere erabiltzen zen sukaldean.
Informazio gehiago: Olioa, gutxi eta garesti
Ekonomia gerraostean
-
Kortrabandoa
Felix Zabala Zalakain (1928)
Andoain
-
Gasogenozko kamioia
Txomin Sarriegi Olaran (1928)
Beasain
-
Urremendi baserrira bizitzen
Enrike Aranzabal Olaeta (1924)
Gernika-Lumo
-
Arrazionamendua
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Trenean garia ez harrapatzeko egindakoak
Justo Camino Ibargoien (1930)
Usurbil
-
Errazionamendua gogoratzen du
Mertxe Bilbao Bilbao (1929)
Erandio
-
Gerra eta gose denbora
Florencio Erro (1929)
Erroibar
-
Gabardinak egiteko plastikoa
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Estraperloan poliziarengandik ihesi
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Maisua Guardia Zibilarengana ez errekisatzeko eskatuz
Joxe Jauregi Alberdi (1934)
Antzuola