Olioa, gutxi eta garesti
Hizlaria(k): Pilar Tolosa Amondarain (1935) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaian, olioa urria eta garestia zen. Etxean bizi ziren pertsona kopuruaren arabera hainbeste olio jasotzen zuten. Olio asko zuten familiek, saldu egiten zuten. Zerriaren koipea ere erabiltzen zen sukaldean.
Informazio gehiago: Olioa, gutxi eta garesti
Ekonomia gerraostean
-
Gose larria Arrasaten gerraostean
Joxe Arriaran Aranburu (1926)
Arrasate
-
Ogi klaseak
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Anaia txirlak biltzen
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia
-
Gerraosteko miseria
Encarna Yarza Zendoia (1915)
Amasa-Villabona
-
Errotak itxita eta babarruna entregatu behar
Mari Karmen Ansa Zinkunegi (1937)
Andoain
-
Kaletarrak baserrira lan eske janariaren truke
Jose Inazio Aranberri Aldanondo (1939)
Zumarraga
-
Zezina, gatzez kontserbatutako haragia
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta
-
Arabara etxerako gari eta patata bila
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Gerra ondorengo urteak: gosea; estraperloa
Arnaldo Bolumburu Inza (1933)
Eibar
-
Karabineroekin konpondu behar estraperloan jarduteko
Salbador Anakabe Mendieta (1925)
Lekeitio