Olioa, gutxi eta garesti
Hizlaria(k): Pilar Tolosa Amondarain (1935) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaian, olioa urria eta garestia zen. Etxean bizi ziren pertsona kopuruaren arabera hainbeste olio jasotzen zuten. Olio asko zuten familiek, saldu egiten zuten. Zerriaren koipea ere erabiltzen zen sukaldean.
Informazio gehiago: Olioa, gutxi eta garesti
Ekonomia gerraostean
-
Kupoa; garia harri xehearekin nahastuta
Felix Balzola Astarloa (1928)
Elgoibar
-
Txerri-hiltzea, ezkutuan
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Paretako karea zupatzetik korrokoi osoa janda asetzera
Mari Kruz Urkizu Sarasua (1932)
Lezo
-
Errotak itxita zeudeneko garaia
Florentzia Azpiroz Nazabal (1924)
Berastegi
-
Gerra garaiko gosea
Jose Miguel Arbizu Lizarraga (1932)
Etxarri Aranatz
-
Gerraostean, janari urritasuna
Martina Alava Zumalakarregi (1922)
Donostia
-
Eskekoak baserrira; errazionamendua
Maria Arrazola Aldanondo (1929)
Mutriku
-
Goserik ez baina gaztarorik ere ez
Antoni Zulueta Urdengarai (1927) Juanita Zulueta Urdengarai (1929)
Bermeo
-
Gerra eta gerraostea
Manuel Urrestarazu Iradi (1928)
Donostia
-
Mikeleteekin borroka egin zuen mutila
Dionisio Balerdi Zubeldia (1924)
Tolosa