Olioa, gutxi eta garesti
Hizlaria(k): Pilar Tolosa Amondarain (1935) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaian, olioa urria eta garestia zen. Etxean bizi ziren pertsona kopuruaren arabera hainbeste olio jasotzen zuten. Olio asko zuten familiek, saldu egiten zuten. Zerriaren koipea ere erabiltzen zen sukaldean.
Informazio gehiago: Olioa, gutxi eta garesti
Ekonomia gerraostean
-
Eskola bukatu orduko lanera
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Ogi ona saldu eta txarra jan
Nikolas Gardoki Mazmela (1938)
Aramaio
-
Ogirik ez eta taloa jan behar
Tomasa Urien Intxausti (1926)
Durango
-
Errazionamendu garaia; estraperloa
Ramon Gerra Zubillaga (1938)
Donostia
-
Egunero babarrunak bazkaltzeko
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Trukea errioxarrekin
Jose Luis Ardanza Errasti (1929) Juan Ardanza Errasti (1927)
Elorrio
-
Gose denboran ikastetxean Gasteizen
Felisa Arietaleanizbeaskoa Altzerreka (1927) Frantziska Arietaleanizbeaskoa Altzerreka (1929)
Elorrio
-
Errazionamendu garaiko janaria eta xaboia
Laureano Telleria Ordozgoiti (1935)
Segura
-
Baserriko bizimodu gogorra
Maria Josefa Txurruka Egaña (1913)
Zarautz
-
Gerraostean errazionamendua eta ogi beltza
Juan Martin Bermeosolo Gabiola (1925)
Ea