Olioa, gutxi eta garesti
Hizlaria(k): Pilar Tolosa Amondarain (1935) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaian, olioa urria eta garestia zen. Etxean bizi ziren pertsona kopuruaren arabera hainbeste olio jasotzen zuten. Olio asko zuten familiek, saldu egiten zuten. Zerriaren koipea ere erabiltzen zen sukaldean.
Informazio gehiago: Olioa, gutxi eta garesti
Ekonomia gerraostean
-
Egunez lantegira eta gauez eskolara
Serafin Basauri Arteaga (1935)
Eibar
-
Baserritarren ekoizpenaren zati bat udaletxera
Elias Atutxa Orobiobasterra (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamendua lezon
Ester Salaberria Kortaberria (1939)
Lezo
-
Madrilen atzerriko makinak
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Gerraostean, irinaren debekua
Asuncion Razkin Imaz (1926)
Etxarri Aranatz
-
Arabatik estraperloa
Pedro Urteaga Arregi (1931)
Aretxabaleta
-
Artoa Imazeko errotara
Encarna Ormaetxea Munitxa (1921)
Durango
-
Indibidualismoa Eibarren
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Gose garaiko oroitzapenak barruan gelditu ziren
Joxe Mari Zapirain Etxeberria (1933)
Errenteria
-
Baserritik ekartzen zuten jatekoa
Mertxe Uranga Uranga (1937)
Donostia