Olioa, gutxi eta garesti
Hizlaria(k): Pilar Tolosa Amondarain (1935) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaian, olioa urria eta garestia zen. Etxean bizi ziren pertsona kopuruaren arabera hainbeste olio jasotzen zuten. Olio asko zuten familiek, saldu egiten zuten. Zerriaren koipea ere erabiltzen zen sukaldean.
Informazio gehiago: Olioa, gutxi eta garesti
Ekonomia gerraostean
-
Ikatzaren garrantzia gerraostean
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola
-
Gerraostean alea ehotzeko komeriak
Felisa Basauri Larrañaga (1928)
Elgeta
-
Osaba atxilotu zutenekoa
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Gerraostea: gosea, errazionamendua, estraperloa
Jose Eiguren Mendiguren (1927)
Lekeitio
-
Produkziorik ezin hartu eta udaletxean entregatu behar!
Manuel Ormazabal Sasiain (1942)
Lasarte-Oria
-
Errazionamenduko jeneroa zuten dendan
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Babarruna eta artoa entregatu beharra
Antonio Larzabal Urdanpilleta (1935)
Donostia
-
Labeko sua, ogia
Fernando Alegria Goiri (1923)
Muxika
-
Txokolatea baino ogia nahiago
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia
-
Janaria gerraostean
Maria Huizi Apezetxea (1933)
Berastegi