Olioa, gutxi eta garesti
Hizlaria(k): Pilar Tolosa Amondarain (1935) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaian, olioa urria eta garestia zen. Etxean bizi ziren pertsona kopuruaren arabera hainbeste olio jasotzen zuten. Olio asko zuten familiek, saldu egiten zuten. Zerriaren koipea ere erabiltzen zen sukaldean.
Informazio gehiago: Olioa, gutxi eta garesti
Ekonomia gerraostean
-
Errotara ezkutuan gerra ondoren
Joxe Antonio Urretabizkaia Otamendi (1928)
Asteasu
-
Gurelesa esnea
Carolina Bikondoa Elizegi (1938)
Donostia
-
'Auxilio sozial', 'gota de leche' eta Gurutze Gorria
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Artoa eta irina
Kontxa Larrañaga Ezeiza (1929)
Azkoitia
-
Elizara eta herrira jeneroa entregatu behar
Mari Erezuma Elorriaga (1921)
Bermeo
-
“Heil, Hitler” goserik ez pasatzeko
Joxe Mari Soroa Berrotaran (1932)
Usurbil
-
Kaletarrak artajorrara tripatruke gose-denboran
Eugenio Sagastizabal Beobide (1928)
Arrigorriaga
-
"Guardabinoa" eta kontrabandoa
Maritxu Arrieta Arrieta (1925)
Donostia
-
Goseari aurre egiteko pribilegioa
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Estraperloko kontuak
Antonio Zubizarreta Berraondo (1921)
Aretxabaleta