Olioa, gutxi eta garesti
Hizlaria(k): Pilar Tolosa Amondarain (1935) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaian, olioa urria eta garestia zen. Etxean bizi ziren pertsona kopuruaren arabera hainbeste olio jasotzen zuten. Olio asko zuten familiek, saldu egiten zuten. Zerriaren koipea ere erabiltzen zen sukaldean.
Informazio gehiago: Olioa, gutxi eta garesti
Ekonomia gerraostean
-
Errota motak
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Patata sailera lanera derrigortuta
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Kontrabando kontuak
Martina Iturbe Zubeldia (1914)
Tolosa
-
Gerraostean, gerrikoak baino hobe tiranteak
Martzial Goenaga Gorriti (1925)
Usurbil
-
Garia, artoa eta txerria entregatu beharra
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Gasolina kupoa
Pako Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1923)
Eskoriatza
-
Garia entregatzea
Matias Sagasta Elorza (1920)
Arrasate
-
Kontrabandista batekin izandako sesioa
Migel Urdanpilleta Otegi (1935)
Hernani
-
Errazionamendua; artoa erosi beharra
Gumer Irastortza Amiano (1931)
Irun
-
Gerra ondorengo arrazionamentua
Anjel Antxo Moleres (1931)
Hiriberri


