Errazionamendua
Hizlaria(k): Mari Karmen Gerrikabeitia Garramiola (1929) Herria: Etxebarria (Bizkaia)
Gerraosteko errazionamendua nola izaten zen kontatzen du Mari Karmenek. Azukrea, kafea, txokolatea... hartzen zituzten errazionamenduko kartilarekin. Ogi beltza. Azukre "moraue". Astean behin egiten zuten ogia baserrian, baina gerra denboran soldaduak baserrian egon zirenez, haiek jaten zuten ogi guztia.
Informazio gehiago: Errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua eta kupoak
Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932)
Etxarri Aranatz
-
Gerraosteko gosea
Teresa Arregi ()
Amasa-Villabona
-
Baserrian beti zegoen jatekoa
Antonio Kortajarena Kortajarena (1928)
Zizurkil
-
Makiak baserrietara
Zipriano Irigoien Dualde (1922)
Baztan
-
Gerraostean, ogia txarra
Tere Arregi Altuna (1929)
Donostia
-
Gerra ondoan, kontrabandoa: ogia, kafea...
Mari Kruz Alkain Jauregi (1926)
Hondarribia
-
Gose garaia eta estatuaren babes falta
Angela Garmendia Arrieta (1927)
Urnieta
-
Errotara ezkutuan gerra ondoren
Joxe Antonio Urretabizkaia Otamendi (1928)
Asteasu
-
Estraperloan Arabara joanda
Anton Agirre Eraña (1924)
Eskoriatza
-
Errazionamendu garaia
Sabina Arruabarrena Oiarzabal (1928)
Astigarraga