Errazionamendua
Hizlaria(k): Mari Karmen Gerrikabeitia Garramiola (1929) Herria: Etxebarria (Bizkaia)
Gerraosteko errazionamendua nola izaten zen kontatzen du Mari Karmenek. Azukrea, kafea, txokolatea... hartzen zituzten errazionamenduko kartilarekin. Ogi beltza. Azukre "moraue". Astean behin egiten zuten ogia baserrian, baina gerra denboran soldaduak baserrian egon zirenez, haiek jaten zuten ogi guztia.
Informazio gehiago: Errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
"Lezoko jendea Pasaiako portura txaketarekin"
Jose Krutx Izulain Olaizola (1943)
Lezo
-
Taloa ogiaren ordez
Iñaxi Urruzola Aranburu (1925)
Astigarraga
-
Donostiako kofradia, gose urteak asetuz
Manuel Oliden Kortajarena (1941)
Donostia
-
Gerra ostean, diru gutxi eta errazionamendua
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Olioa kontserba latetan estraperloan
Xabier Goenaga Barrena (1937)
Donostia
-
Errazionamenduko ogirik ez baserritarrentzat
Gumer Irastortza Amiano (1931)
Irun
-
Gose denborako bihurrikeriak
Fidel Izarra Larrea (1926)
Ermua
-
Inguruko herrietako festetara nola joaten ziren
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani
-
Kaletarrak baserrietara eskean
Luis Iturregi Uribarri (1934)
Bermeo
-
Taloa eta babarrunak
Patxi Madina Bengoa (1915)
Aramaio