Errazionamendua
Hizlaria(k): Mari Karmen Gerrikabeitia Garramiola (1929) Herria: Etxebarria (Bizkaia)
Gerraosteko errazionamendua nola izaten zen kontatzen du Mari Karmenek. Azukrea, kafea, txokolatea... hartzen zituzten errazionamenduko kartilarekin. Ogi beltza. Azukre "moraue". Astean behin egiten zuten ogia baserrian, baina gerra denboran soldaduak baserrian egon zirenez, haiek jaten zuten ogi guztia.
Informazio gehiago: Errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Tela gutxi, gerra ostean; tela motak
Miren Azkarate Urkiola (1929)
Bergara
-
Kupoa berandu arte ordaindu zuten
Pedro Arrillaga Garate (1918)
Elgoibar
-
Baserrian beti zegoen jateko zerbait
Dolores Uribe Otegi (1937)
Otxandio
-
Patata esandako tasatik gora saltzearren udaletik abisua
Maria Urizar Murua (1919)
Soraluze
-
Guardi zibilak belarretan ezkutatuta
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
"Fiskaleikoen" beldurrez
Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927)
Anoeta
-
Karabineroak saihesten
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo
-
Gerraostean, goseak umeak hil
Antonio Zubizarreta Berraondo (1921)
Aretxabaleta
-
Errotak itxita egon zirenekoa
Facundo Garai Txintxurreta (1931)
Arrasate
-
Ekonomia hobetu arte, garia lagun ona
Primitibo Arregi Arizaga (1932)
Andoain