Errazionamendua
Hizlaria(k): Mari Karmen Gerrikabeitia Garramiola (1929) Herria: Etxebarria (Bizkaia)
Gerraosteko errazionamendua nola izaten zen kontatzen du Mari Karmenek. Azukrea, kafea, txokolatea... hartzen zituzten errazionamenduko kartilarekin. Ogi beltza. Azukre "moraue". Astean behin egiten zuten ogia baserrian, baina gerra denboran soldaduak baserrian egon zirenez, haiek jaten zuten ogi guztia.
Informazio gehiago: Errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Umetan egindako lanak
Lucio Lizartza Esnaola (1932)
Berastegi
-
Artilea ere entregatu egin behar
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Riojano
Ines Lezea Txurruka (1932)
Mutriku
-
Udaletxean baserriko gauzak entregatu behar
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Bergaran neskame; jatekorik ez
Flora Gauba Lete (1922)
Bergara
-
Gosea eta errazionamendua
Enrike Lopez Bilbao (1930)
Bermeo
-
Gose garaia, gerraostean
Jokin Muxika Lasa (1932)
Donostia
-
Erakusketak jendearengan izan dezakeen eragina
Erramun Manterola Galdona (1915)
Zumaia
-
Baserritik lantegira
Eustakio Barandiaran Elorza (1933)
Eskoriatza
-
Gosearekin arbia jaten
Encarna Ormaetxea Munitxa (1921)
Durango