Errazionamendua
Hizlaria(k): Mari Karmen Gerrikabeitia Garramiola (1929) Herria: Etxebarria (Bizkaia)
Gerraosteko errazionamendua nola izaten zen kontatzen du Mari Karmenek. Azukrea, kafea, txokolatea... hartzen zituzten errazionamenduko kartilarekin. Ogi beltza. Azukre "moraue". Astean behin egiten zuten ogia baserrian, baina gerra denboran soldaduak baserrian egon zirenez, haiek jaten zuten ogi guztia.
Informazio gehiago: Errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Kontrola saihesten
Sorkunde Iturria Lasa (1930)
Errenteria
-
Etxanoko tabernak eta dendak
Agustin Legorburu Uriarte (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Arrantxoa ukatu Ermuan
Joseba Gotzon Idigoras Arzuaga (1923)
Ermua
-
Mugalariak eta kontrabandistak
Ramon Labaien Sansinenea (1928)
Donostia
-
Errazionamendua
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Baserriko lanak eta jakiak
Xabier Zubizarreta Lasagabaster (1944)
Aretxabaleta
-
Kupoa berandu arte ordaindu zuten
Pedro Arrillaga Garate (1918)
Elgoibar
-
Ogia erostea ere ez zen libre
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Zapaten kontrabandoa
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Estraperloko jakiak erosteko dirurik ez
Secundino Arrizabalaga Murua (1930)
Legazpi


