Errazionamendua
Hizlaria(k): Mari Karmen Gerrikabeitia Garramiola (1929) Herria: Etxebarria (Bizkaia)
Gerraosteko errazionamendua nola izaten zen kontatzen du Mari Karmenek. Azukrea, kafea, txokolatea... hartzen zituzten errazionamenduko kartilarekin. Ogi beltza. Azukre "moraue". Astean behin egiten zuten ogia baserrian, baina gerra denboran soldaduak baserrian egon zirenez, haiek jaten zuten ogi guztia.
Informazio gehiago: Errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko miseria
Zelestino Segurola Billagarai (1926)
Donostia
-
Errazionamendua eta tabakoa
Maria Larrañaga Orbea (1921)
Antzuola
-
Ilargirik gabeko gauetan kontrabandoan
Migel Imaz Arruabarrena (1927)
Hondarribia
-
Errazionamenduko elikagaien kontrola
Joxe Forcada Arrieta (1930)
Andoain
-
Kupoa eman beharra zegoen garaia
Paskual Uribe Jaio (1926)
Durango
-
Umetan egindako lanak
Lucio Lizartza Esnaola (1932)
Berastegi
-
Herriko dendak
Milagros Eriz Otadui (1918)
Arrasate
-
Lurrazpiko errota ezkutua
Joxe Salegi Egaña (1926)
Zumarraga
-
Erregeen oparia: laranja eta goxokiak
Sabina Arruabarrena Oiarzabal (1928)
Astigarraga
-
Garia Arabatik estraperloan
Markox Madinabeitia Yarza (1924)
Oñati