Errazionamendua eta ordaina
Hizlaria(k): Joxe Mari Ezeiza (1925) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Familia bakoitzak leku bat zeukan errazionamenduko produktuak erosteko. Artoa eta babarruna eraman behar izaten zuten baserritarrek eta diru pixka bat ematen zieten ordainetan. Kalkuluak nola egiten ziren kontatzen du.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta ordaina
Ekonomia gerraostean
-
Frantziarako bidaiak eta estraperloa
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Gerraostean goserik ez
Xabier Oiarbide Oliden (1937)
Pasaia
-
Ogia, taloa eta morokila egiten
Gloria Susaeta Onaindia (1929)
Muxika
-
Miseria handia gerra ostean
Jesus Artetxe Malaxetxebarria (1928) Patxi Etxaburu Ajarrista (1929)
Ondarroa
-
Nolakoa zen Matxonea
Kontxita Igerategi Santa Cruz (1931)
Urnieta
-
Estraperloan oinarrizko jakiak erosten
Juanita Garmendia Arrieta (1922)
Urnieta
-
Gerraostean gosea
Juan Aizpurua Otegi (1924)
Andoain
-
1.000 kilo irin bakar-bakarrik antolatu behar
Isidro Igoaran Elustondo (1934)
Urnieta
-
Ogia eta angulak, kontrabandoan
Julian Oronoz Alkain (1935)
Hondarribia
-
Katuak ilobak maino maiteago
Anastasio Beaskoetxea Egiarte (1925)
Mendata