Errazionamendua eta ordaina
Hizlaria(k): Joxe Mari Ezeiza (1925) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Familia bakoitzak leku bat zeukan errazionamenduko produktuak erosteko. Artoa eta babarruna eraman behar izaten zuten baserritarrek eta diru pixka bat ematen zieten ordainetan. Kalkuluak nola egiten ziren kontatzen du.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta ordaina
Ekonomia gerraostean
-
Gariaren hainbesteko bat udalari
Maria Ixabel Garate Garate (1947) Antonio Irureta Irureta (1939)
Zestoa
-
Errazionamendua eta estraperloa
Andone Bidaguren Bilbao (1927)
Gernika-Lumo
-
Gerra eta gosea
Agustin Lasarte Beraza (1930)
Donostia
-
Gerra denboran txokolatea erosteko ilaran
Tomasa Urien Intxausti (1926)
Durango
-
Santiago basora lanera 13 urte zituela
Pedro Agirre Unanue (1938) Santiago Agirre Unanue (1926)
Azpeitia
-
JAZ-Zubiaurre: Merkatuak zabaltzen
Eduardo Zubiaurre Ariznabarreta (1972)
Eibar
-
Miseria handia, gerra ostean batez ere
Lucia Farras Laskurain (1926)
Bergara
-
Estraperloa; janaria gordetzen
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Gerra ostean baserrian bizitzearen abantailak eta eragozpenak
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Errazionamenduko elikagaien kontrola
Joxe Forcada Arrieta (1930)
Andoain